Son zamanlarda iyice yaygınlaştı bu iPhone kullanıcılarının yaptığı en büyük yanlış arkaplandaki uygulamaları kapattığı falan diye YouTube üzerinde videolar yayınlıyorlar. Dayanaklarında Apple’ın sitesinde uygulamalı yalnızca donduğunda veya bir hata meydana geldiğinde sürükleyerek kapatın demesi. İşte uygulamaları sürükleyerek kapatmayın şarjınız daha çok hızlı biter diye zırvalıyorlar. Fakat sorun şu ki hiç kimsede test etmemiş anca papağan gibi birbirlerini tekrar ediyorlar. Arka plan uygulama yenilemesi değil yanlış anlaşılması arkaplandaki uygulamaların kapatılmasından bahsediyorum. Arkaplan uygulama yenileme özelliğine şunu eklemek istiyorum eğer arkaplandaki uygulamaları sürükle kapat olarak kullanıyorsanız telefonunuzu arkaplan yenilemesi arkada açık olan uygulamaları yeniler sürükleyip kapattığınız uygulamaları yenilemez. Yani sürükle kapat yapıyorsanız arkaplan yenilemesini kapatsanızda kapatmasanızda bir anlam ifade etmiyor.
Ben neye dayanarak konuşuyorum diye soracak olursanız bizzat kendim bir hafta boyunca test ettim. Öncesinde sürükle kapat yapıyordum. Bir hafta hiç kullandığım uygulamaları kapatmadan arkada bırakarak kullandım ve resmen şarjım yarı yarıya daha az dayanmaya başladı. Uygulamaları asla arkaplanda bırakmayın, kapatın! Bu testi arkaplan uygulama yenilemesi açık şekilde yaptım. Konum servisleri açık tanı bilgisi gönderme açık arkaplan açık yani her şey açık şekilde yaptım zaten normalde de bu şekilde kullanıyorum test sürecinde tek fark uygulamaları sürükleyip kapatmadım.
iPhone 11 iOS 16.4.1 sürümüyle test ettim. 3 buçuk saat açık ekranda arkaplanda uygulamalar açıkken şarjım %50 seviyelerine düşüyordu. Arkaplandaki kapatınca şimdi kontrol ettim 3 saat 43 dakika açık ekran ile şarjım %75
Testi yaparken aynı koşulları sağlayarak yaptım hücresel ise hücresel Wi-Fi ise Wi-Fi kullandım yani birinde Wi-Fi ile günü bitirdim diğerinde full 4G ile gün bitirdim tarzında değil. Tamamen eşit bir şekilde. Kısaca sağda solda duyduğunuz zırvalıkları tecrübe etmeden uygulamayın.
|
Asus Notebook Fanı Nasıl Sökülür?
|
|
Airties 5750 Wi-fi Sorunu
|
LM7805 İle 12'den 5'e düşüşte Kondansatör?
|
|
Hoparlöre Bluetooth Özelliği Eklemek?
|
Bu Transistörü Bulabilecek ?
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.499
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 64.284 (Bu ay: 1.107)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.384 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware