Son zamanlarda iyice yaygınlaştı bu iPhone kullanıcılarının yaptığı en büyük yanlış arkaplandaki uygulamaları kapattığı falan diye YouTube üzerinde videolar yayınlıyorlar. Dayanaklarında Apple’ın sitesinde uygulamalı yalnızca donduğunda veya bir hata meydana geldiğinde sürükleyerek kapatın demesi. İşte uygulamaları sürükleyerek kapatmayın şarjınız daha çok hızlı biter diye zırvalıyorlar. Fakat sorun şu ki hiç kimsede test etmemiş anca papağan gibi birbirlerini tekrar ediyorlar. Arka plan uygulama yenilemesi değil yanlış anlaşılması arkaplandaki uygulamaların kapatılmasından bahsediyorum. Arkaplan uygulama yenileme özelliğine şunu eklemek istiyorum eğer arkaplandaki uygulamaları sürükle kapat olarak kullanıyorsanız telefonunuzu arkaplan yenilemesi arkada açık olan uygulamaları yeniler sürükleyip kapattığınız uygulamaları yenilemez. Yani sürükle kapat yapıyorsanız arkaplan yenilemesini kapatsanızda kapatmasanızda bir anlam ifade etmiyor. Ben neye dayanarak konuşuyorum diye soracak olursanız bizzat kendim bir hafta boyunca test ettim. Öncesinde sürükle kapat yapıyordum. Bir hafta hiç kullandığım uygulamaları kapatmadan arkada bırakarak kullandım ve resmen şarjım yarı yarıya daha az dayanmaya başladı. Uygulamaları asla arkaplanda bırakmayın, kapatın! Bu testi arkaplan uygulama yenilemesi açık şekilde yaptım. Konum servisleri açık tanı bilgisi gönderme açık arkaplan açık yani her şey açık şekilde yaptım zaten normalde de bu şekilde kullanıyorum test sürecinde tek fark uygulamaları sürükleyip kapatmadım. iPhone 11 iOS 16.4.1 sürümüyle test ettim. 3 buçuk saat açık ekranda arkaplanda uygulamalar açıkken şarjım %50 seviyelerine düşüyordu. Arkaplandaki kapatınca şimdi kontrol ettim 3 saat 43 dakika açık ekran ile şarjım %75 Testi yaparken aynı koşulları sağlayarak yaptım hücresel ise hücresel Wi-Fi ise Wi-Fi kullandım yani birinde Wi-Fi ile günü bitirdim diğerinde full 4G ile gün bitirdim tarzında değil. Tamamen eşit bir şekilde. Kısaca sağda solda duyduğunuz zırvalıkları tecrübe etmeden uygulamayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 7 Mayıs 2023; 14:57:29 > |
iPhone’da Arkaplan Uygulamalarını Kapatmayın Saçmalığı
-
-
iphone 7 piyasaya sürüldüğü zamanlardan bu yana hep iphone kullandım, hiçbir zaman arka plan uygulamalarını kapatmadım. Tecrübenize dayanarak pilden şikayeti olanlar için arka plandaki uygulamaları kapatmak da seçenek olarak değerlendirebilir o zaman.
-
Şikayet değil bu pili az giden kapatsın demiyorum herkes kapatsın hiçbir faydası yok sadece şarj tüketiyor. Sizde deneyimleyin farkı göreceksiniz şarjınız daha uzun gidecek.
-
Bunu bir arkadaşla iPhone SE konusunda tartışmıştım. Uygulamaları sürükleyerek kapatmanın pil ömrü açısından daha iyi olduğunu savunmuşumdur. Arka planda olması bu yüzden şarj yemiyor diyordu. Ama öyle bir şey yok. Uygulama arka planda olduğu sürece içeriği yeniliyor. Dolayısıyla uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda bile uygulama şarjı tüketmeye devam ediyor. -
Güç modun da kullandigim için her zaman kapali oluyor.Acik veya kapali umrumda olmuyo:) -
Ayarlardaki sayfada arka planda uygulama yenilemeyi kapatmak pil ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir yazıyor zaten. Bende de hep açıktı bir de kapatıp deneyelim peki iMessage ve whatsapp mesajlari gelir mi bu durumda? -
Arkaplan yenilemesi veya arkaplandaki uygulamayı kapatmanın bildirimlere hiçbir zararı yok. iPhone bildirim hizmeti apayrı bir arkaplanda çalışan hizmet. iPhone’larda daha doğrusu iOS işletim sisteminde androiddeki gibi uygulamaların ayrı ayrı bildirim hizmetleri yok. İOS’de bildirimler tek yerden iPhone’a gönderiliyor.
-
Aynen öyle mesela bazı kişiler telefon durduğu yerde çok şarj tüketiyor diye şikayet ediyor bunun en temel sebebi arkaplandakiler sen telefonu kullan kullanma o arkada kendini güncel tutmak için yeniliyor. Açmış film izliyorsun Twitter arkada kendini yeniliyor gereksiz yere.
-
Sürekli güç modunda kullanmak bana göre saçma çünkü arkaplan işlemlerini kısıtlıyoruz diye uyarı veriyor ama işlemciyide kısıtlıyor.
-
Android de hiçbir zaman kapatnıyorum. Iosda da kapatmak mantıklı gelmiyor. Ram yetiyorsa neden ram israfı olsun ki? Ios da uygulama cpu kullanım monitörü vs yok mu oradan inceleyip anlayabilirsiniz -
Android ios farketmez arka plana attığınız sürece şarj yemeye veri kullanmaya devam eder.
-
CPU veya ram kullanımı israfı yer tutması karşılaştırması vs testi değil monitör uygulamasından bakmalık bir durumda değil. Normal kullanımda kendim test ettim gerisi beni ilgilendirmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 8 Mayıs 2023; 23:47:23 > -
arka planda yenileme ne demek aslında önce onu bi netleştirmek lazım..farklı kaynaklarda farklı sonuçlar buluyorum..genel kanı uygulamayı askıda bırakmak ama yine de tam mantığı hiç anlamadım..
örneğin bundle uygulamasında haber okurken bi anlık işim çıkıyor ekranı kapatıyorum açınca sayfa otomatik yenileniyor (arka planda yenileme kapalı)
whatsapp arka planda kapalı ise anında bildirim geliyor bi sorun yok ama arka planda bırakırsam yenileme kapalı olduğu için mesajlar toplu geliyor
pilden ziyada şu arka planda yenilemenin mantığını tam çözsek ve test etsek olay daha da netleşecek
-
Defalarca farklı ios cihazlarda denedim hiç bir şey fark etmiyor -
Ne kadar süre test ettiniz?
-
Telefon kullanıcının kullanım alışkanlığını öğrenerek ona göre arkadaki uygulamaları yeniliyor. Mesela denk geldiniz mi bilmiyorum ama Siri önerilerinde sabah ilk telefonu açtığımızda mesela Twitter ilk uyanmada kullanılıyor diye öneriyor veya başka uygulama işte zamanla kullanıma göre telefon senin hangi zamanlarda ne kadar sıklıkla kullandığın uygulamaları arkada güncel tutuyor. Mesela sana gün içinde whatsappdan çok mesaj geliyordur whatsapp arkada güncellerde günceller. Veya telefonu her eline aldığında ilk instagrama bakıyorsan her telefonu eline aldığında yani telefon uyandığında direk instagramı ve diğer sık kullandıklarını yeniler. Bunu yapmasındaki sebep telefonun şarjı uzun ya da az gitsin diye değil sebebi sen o uygulamaya dokunduğunda hızlı bir şekilde açılması için başka bir şeyi yok.
-
Ben de kapatacagim bu gunden sonra. Vallahi dedikleriniz mantikli geldi.
-
Symbian 3 den beri bende kalan bi huy oldu. Arka plan uygulamalarını kapatmak şarjı bitirip bitirmemesi bi yana arka da uygulama açık bırakmam hep kapatırım işim bitince
-
dediğim gibi işte net bi cevap yok..sizin dediğinizde doğru apple sitesinde yazan askıda kalan uygulamalar da doğru..tam olarak işlevini kusursuz bilsek ona göre gerekli uygulamada açar kaparız da...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X