Şimdi Ara

Microsoft yazılım koruması ara ara yüksek CPU kullanımı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti ortalama 45 sn de bir kısa süreliğine yüksek CPU kullanıyor. Sürekli böyle devam ediyor. CPU kullanınca laptop u zorluyor hem performans etkiliyor hemde kısa süreli yüksek ses çıkarıyor.
    Bilgisayarda gerekli programlar, oyunlar ve AutoCAD çizim programı mevcut. Çözümünü bilen var mı ? Sorunu nasıl tespit edebilirim ? Şimdiden teşekkürler.

PC özellikleri:
    Windows 10
    i7-4510U 2.0GHz
    8 GB RAM
    AMD radeon R7 M260 2 GB

Microsoft yazılım koruması ara ara yüksek CPU kullanımı sorunu

• Yapay Zekanın Yanıtı

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmetinin Yüksek CPU Kullanımına Çözüm

Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti (MSMPENG), sisteminizin güvenliğini sağlamak için tasarlanmış bir Windows hizmetidir. Ancak, bazı durumlarda bu hizmet yüksek CPU kullanımına neden olabilir.

MSMPENG'in yüksek CPU kullanımı aşağıdakiler gibi çeşitli sorunlara neden olabilir:

• Bilgisayarın yavaşlaması
    • Pilin daha hızlı bitmesi
    • Bilgisayarın aşırı ısınması

MSMPENG'in yüksek CPU kullanımını düzeltmek için şu adımları takip edebilirsin:

1. MSMPENG Hizmetini Kapatma: Görev Yöneticisi'ni aç ve "Hizmetler" sekmesine git. "Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti"ni bul ve sağ tıklayarak "Dur" seçeneğini seç.
    2. Windows Yazılım Koruması Platformu Hizmetini Kapatma: Windows Güvenlik uygulamasını aç ve "Virüs ve Tehdit Koruması" ayarlarına git. "Ayarları Yönet" seçeneğini tıkla ve devre dışı bırakmak için "Gerçek Zamanlı Koruma" anahtarını kaydır.
    3. MSMPENG Hizmetini Yeniden Başlatma: MSMPENG hizmetini durdurduktan sonra, tekrar başlatmak için Görev Yöneticisi'ndeki "Hizmetler" sekmesine geri dön ve "Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti"ni sağ tıklayıp "Başlat" seçeneğini seç.

Bu adımlar genellikle yüksek CPU kullanımını çözer. Ancak sorun devam ediyorsa, kötü amaçlı yazılım taraması çalıştırmayı veya sistem geri yükleme gerçekleştirmeyi denemelisin.

Ek İpuçları:

• Antivirüs yazılımını devre dışı bırakmayı dene.
    • En son Windows güncellemelerini yükle.
    • Arka planda çalışan gereksiz programları kapat.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba

önerim

1.bulaşan virüsleri silin windows güncel degilse güncelleyin ve
    Windows 7-8-10 donma disk cpu ram kullanım sorunu için :
    Tamsa13youtube
    Windows 10 Disk Kullanımı %100 Sorunu ve Çözümü (CPU RAM DİSK )
    https://www.youtube.com/watch?v=Gu0IWFBdWdE

HDD ve SSD hatalarını denetleme ve onarma :
    Tamsa13youtube
    Harddisk SSD Hatalarını Denetleme ve Onarma
    https://www.youtube.com/watch?v=hY9vx2tSJeM

• quote:

Orijinalden alıntı: tamsa

merhaba

önerim

1.bulaşan virüsleri silin windows güncel degilse güncelleyin ve
    Windows 7-8-10 donma disk cpu ram kullanım sorunu için :https://www.youtube.com/watch?v=Gu0IWFBdWdE
    HDD ve SSD hatalarını denetleme ve onarma :https://www.youtube.com/watch?v=hY9vx2tSJeM
    Teşekkürler cevabınız için başkasının yardımıyla çözdüm ama yine de bakarım. Nasıl çözdüğümüde söyleyeyim başka aynı sorunu olan varsa yararlanır.

Denetim masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar > Görev Zamanlayıcısını açın.

Görev Zamanlayıcısı Kütüphanesi / Microsoft / Windows / SoftwareProtectionPlatform'e gelin.

"SvcRestartTask" bu göreve sağ tıklayıp silin.

• Herhangi bir sıkıntı çıkmaz değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali ensar.s

Herhangi bir sıkıntı çıkmaz değil mi ?
    hayır 6 ay önce yapmıştım sorun çözüldü herhangi bir sorunda yaşamadım.
  • paulwalker61 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Bu işlemi yaptım. "SvxRestartTask" görevini sildim.

Fakat değişen bir şey olmadı. Başka bir çözüm yöntemi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BZTRL

Merhaba;

Bu işlemi yaptım. "SvxRestartTask" görevini sildim.

Fakat değişen bir şey olmadı. Başka bir çözüm yöntemi var mı?

Çözüm bulabildiniz mi ? Bende sildim değişen bir şey olmadı aynen devam ediyor ve fan sesi kafa ütülüyor

• escala kullanıcısına yanıt
    Hocam hatırlamıyorum tam olarak fakat format attım windowsu crack yapmaktansa 20-30 TL'ye satılan keylerden aldım. Şuan sorun yok. Crack yazılımları genelde arka planda çok fazla çalışıyor. Oem keylerin resmiyeti olmasada crack yapmaktan iyidir. Uzun bir süre götürüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.