Şimdi Ara

Sistemde 2. Dahili Hdd Kullanılmadığında Duruyor, Nasıl Devamlı Çalıştırabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkeze, yaklaşık 3-4 ay önce yeni sistem topladım ama şu konu canımı sıktı, çözüm nedir acaba ?

Arkadaşlar bilgisayarımda 120gb SSD var ve bunda sistem kurulu, ikinci olarak 1tb HDD var bunda ise oyunlar yüklü fakat oyunlardan çıktığımda bir süre sonra HDD'den çıkırt' gibi bir ses geliyor HDD'nin kapandığını anlıyabiliyorum, ve sonra HDD'nin içindeki D: sürücüsüne girince HDD' çalışmaya başlıyor, sanırım HDD' kullanılmadığında uyku moduna, yada tasarruf moduna falan giriyor sanki, ben bu durumu kaldırıp HDD'nin devamlı çalışmasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim ?

Yardımcı olan dostlarıma sonsuz teşekkürler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KARA23

Merhabalar herkeze, yaklaşık 3-4 ay önce yeni sistem topladım ama şu konu canımı sıktı, çözüm nedir acaba ?

Arkadaşlar bilgisayarımda 120gb SSD var ve bunda sistem kurulu, ikinci olarak 1tb HDD var bunda ise oyunlar yüklü fakat oyunlardan çıktığımda bir süre sonra HDD'den çıkırt' gibi bir ses geliyor HDD'nin kapandığını anlıyabiliyorum, ve sonra HDD'nin içindeki D: sürücüsüne girince HDD' çalışmaya başlıyor, sanırım HDD' kullanılmadığında uyku moduna, yada tasarruf moduna falan giriyor sanki, ben bu durumu kaldırıp HDD'nin devamlı çalışmasını istiyorum, bunu nasıl yapabilirim ?

Yardımcı olan dostlarıma sonsuz teşekkürler..

Hddden çıkırt diye ses gelmesi biraz şüpheli D'deki verilerinizi yedekleyin ve kullanmaya devam edin tabi performans kaybı yaşamıyorsanız . Eğer Aşırı yavaşlama varda mesela Dye tıklayınca her seferinde geç açılıyorsa hddyi garantiye verin zaten hdd ne harcıcak ki tasarruf moduna girsin ssdli laptoplarda bile pildeyken öyle bi tasarruf modu yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güç seçenekleri/yüksek per seçili olsun/plan ayarları/gelişmiş/sabit disk kapatma için bekleme süresini 0 yapın.
  • Redshift kullanıcısına yanıt
    Hocam hdd'den gelen ses normal, öncedende birçok kaliteli hdd'denedim onlardada oluyor bu ses, benim sorunum Ssd'ye sistemi kurdum Hdd'yi ise dahili depolama için kullanıyorum ve içinde oyunlar yüklü, hdd'içindeki dosyalar kullanılırken hdd'nin çalışmasında sıkıntı yok ama bilgisayarda, hdd'kullanılmadığında kendini kapatıyor ve hdd'nin bilgisayarımdaki sürücüsü olan D: ye girdiğimde tekrar açılıyor bu açılma olayınıda gece etraf çok sessizken anlıyabiliyorum, hdd'den bir dönme (devir)'sesi geldiği bariz, yani sadece kullanılmadığında kendini kapatıyor, yada duraklatıyorda denilebilir, ama ben bunu istemiyorum içinde işletim sistemi yüklüymüş gibi devamlı çalışmasını istiyorum..

MsSss ;

Hocam dediklerinizi bi sistedede okumuştum ama benim bilgisayarım devamlı açık kaldığı için tam performans çalışmasını istemiyorum bunun haricinde sadece hdd'yi tam performans çalıştırabilmemin bir yolu varmıdır, bios'tan falan mesela bi ayar olabilirmi?

Çünkü bu durum Redshift' arkadaşın dediği gibi bir arıza vs.den değilde bi ayardan kaynaklanıyor, umarım bulabiliriz arkadaşlar.

• Bence devamlı çalışması dur kalk yapmasından iyidir.
  • Aynen hocam devamlı çalışsın ama sadece hdd devamlı çalışsın, diğer sistem boşa zorlansın istemiyorum, zorlanmasa bile uzun vade'de iyi olmayabilir.

Bu ayarın nasıl yapıldığı hakkında tam bilgili bir kişi bile yok sanırım, diğer yardımcı olmaya çalışan tüm üyelere sonsuz teşekkürler.

• KARA23 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Üstte güç seçenekleri ayarı belirtilmiş zaten. Yapabileceğiniz çözüm yolu bu şekildedir (sürekli çalışması için).

Tam performans noktasında ise; siz HDD'de işlem yapmadığınız zaman (örneğin PC download'a bırakıldı diyelim) zaten HDD'niz sürekli tam performansta çalışmaz. HDD'nizde kopyalama, kurulum, tarama vb. işlemler yaptığınız zaman duruma göre tam performans çalışacaktır. Bunu programlar yardımı veya direkt olarak HDD ısısından da görebilirsiniz.

Bu durumlarla çok uğraşmış birisi olarak yazıyorum bunları. Ben de HDD'yi uykuya bırakma taraftarıydım ilk başlarda ama uykudan her çıkışında uğultu sesi ve sistemin 2 - 3 saniyelik teklemesi çileden çıkarıyor insanı. Bundan dolayı fazla geçmeden bu olayı bıraktım. Zaten HDD'ler kasaların içerisinde de sürekli açık kaldıkları zaman uğultu yapmaktalar. Ben aynı zamanda bundan da oldukça rahatsız olduğum için kasamın içerisinde şu anda sadece sistem diski olan SSD'mi bulunduruyorum. 1 TB depolama HDD'em sökük vaziyette kasa içerisinde, 2 TB ise 3.5'' kutu ile beraber USB 3.0 noktasından kasaya bağlı. Uğultu vb. şikayetleriniz varsa en mantıklı çözüm harici HDD veya kendi HDD'nizi dışarıdan bir HDD kutusu yardımıyla PC'ye bağlamaktır. Performans olayına değindim zaten.

Bu tarz sorunların tam çözümü ise inşallah yakın gelecekte büyük boyutlu SSD'lerin fiyatlarının alınabilir konumlara gelmesi ile gerçekleşecektir. O zaman HDD gibi hantal ve çoğu durumda sıkıntı çıkaran depolama birimlerinden tamamen kurtulmuş olacağız.

• Hocam tamam güzelde bu güç seçenekleri ayarlarında sabit diski kapatmak için beklenecek süre diyor ve karşısında 20dk yazıyor ama bu hangi sabit disk bilgisayarda bir SSD var birde HDD var, bu seçenek hangisi için geçerli ?
  • quote:

Hocam tamam güzelde bu güç seçenekleri ayarlarında sabit diski kapatmak için beklenecek süre diyor ve karşısında 20dk yazıyor ama bu hangi sabit disk bilgisayarda bir SSD var birde HDD var, bu seçenek hangisi için geçerli ?

HDD için geçerlidir. Aslında sistem diski dışındaki NCQ vb. uyku modu özelliği kullanan pcdeki tüm diskler için geçerlidir.

Üzerinde işletim sistemi kurulu olan bir diski uyku moduna alma şansınız yok zaten. İşletim sistemi, programlar vs. tarafından sürekli kullanımda olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 9 Ekim 2015; 5:59:17 >
  • Hocam mesajınız için teşekkürler, şuan dendiği şekilde güç ayarlarından gerekli ayarı yaptım , ama hdd'den 10-15'dk da bir yine açılma sesi geliyor bu açılma sesi hani bilgisayar uyku modundayken mause dokunursunuz bi hdd'nin çalışma sesi vardırya aynı o şekilde. Bu arada ayarı yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadım belki yeniden başladıktan sonra ayarlar güncellenir (pek ummasamda)' artık bidahaki açışımda bakıcam malum saat geç oldu :)

Hocam birde aklıma takılan şu soru var, ben 2010'da bir HDD' almıştım ve kullanmak nasib olmadı kutusunda öyle kaldı, ve 3-4' ay önce şuan kullanmış olduğum sistemi topladım sisteme HDD'almadım 2010'da aldığım HDD olduğu için, ve bunu simdiki sistemimde kullanıyorum, bir SSD bir HDD olarak fakat anakartım Asus WS-E x99' malum sata 3 destekliyor ama HDD sata 2 bu bir sorun teşkil etmez dimi ?

HDD :http://i.hizliresim.com/bYjMXY.jpg

Sizdeki HDD'nin modeli ne idi ? Bu ayarın yapılmasına rağmen halen ses gelmesi ya HDD'de uyku modu özelliği olmadığını (yeni bir modelse düşük ihtimal) ya da başka bir donanımsal sıkıntı olabileceğini gündeme getirir.

HITACHI olan için bir sıkıntı olmaz. Sata 3 - Sata 2 vs. desteği bulunan anakartlar geriye dönük uyumludurlar. Yani ürünü sata 3 girişine bağlarsanız sata 2 hızında sorunsuz çalışmaya devam edecektir.
  • Hocam şuan bahsedilen HDD'resimdeki Hitachi Hdd, başka Hdd yok elimde şuan zaten mevcut bilgisayarımda onu kullanmaktayım. Sanırım 2010 üretim.

Önceden elimde Dell xps 8300 all in one hazır bilgisayar vardı, ondada şuan kullandığım hdd'yi denemiştim SSD+HDD' tarzında ondada kullanılmadığında uyku moduna giriyodu ve Hdd içindeki bir dosyaya erişmek istediğimde yenden açılıyordu, gerçi çoğu sistemde bu oluyor ama devamlı çalışmasını nasıl sağlıyacağım bilemedim doğrusu.

Dur bilgisayarı bi yeniden başlatayım bakalım izlenimlerimi paylaşırım.
  • quote:

Hocam şuan bahsedilen HDD'resimdeki Hitachi Hdd, başka Hdd yok elimde şuan zaten mevcut bilgisayarımda onu kullanmaktayım. Sanırım 2010 üretim.

Önceden elimde Dell xps 8300 all in one hazır bilgisayar vardı, ondada şuan kullandığım hdd'yi denemiştim SSD+HDD' tarzında ondada kullanılmadığında uyku moduna giriyodu ve Hdd içindeki bir dosyaya erişmek istediğimde yenden açılıyordu, gerçi çoğu sistemde bu oluyor ama devamlı çalışmasını nasıl sağlıyacağım bilemedim doğrusu.

Dur bilgisayarı bi yeniden başlatayım bakalım izlenimlerimi paylaşırım.

Devamlı çalışması olayı güç seçeneklerinden yapılan ayar ile oluyor zaten. Ayara rağmen devam ediyorsa dediğim gibi başka bir noktada sıkıntı vardır.

Ne yaptınız düzeldi mi ?

• Yok düzelmedi, önceden dediğim gibi bu hdd'yi Dell xps 8300'All in one, sistemde denemiştim 2013'yılında yine böyle çalışıyordu, yani bu güç seçenekleri ayarlarını yapmama rağmen Hdd kullanılmadığında yine uyku vs. moduna geçiyor, ama kullanıldığında sıkıntı yok yani, bundada önceki sistemdeki gibi çalışıyor, anlamadım bi türlü ..
  • hdd kafa atiyor sen de ona kafa at

• Hocam su yazı ısınızı görebilir.
    http://disablehddapm.blogspot.com.tr/2011/12/disabling-hard-disk-drive-advanced.html?m=1

Olmazsa hitachi feature tool varmış USB ile boot ederek ordan bu power management kapatilabiliyormus. Win oncesi dos ortamında çalışan bi programmis bu. Ustteki win ortamında çalıştığından daha rahat olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

Hocam su yazı ısınızı görebilir.
    http://disablehddapm.blogspot.com.tr/2011/12/disabling-hard-disk-drive-advanced.html?m=1

Olmazsa hitachi feature tool varmış USB ile boot ederek ordan bu power management kapatilabiliyormus. Win oncesi dos ortamında çalışan bi programmis bu. Ustteki win ortamında çalıştığından daha rahat olur.

Hocam merhaba programı indirdim. Şuan ssd+hdd kullanıyorum. Hdd, dvd sürücüsü kısmında. O yüzden 2. disk olarak gözüküyor olması lazım. Uykuya geçmemesi için hangi kısayolu seçmem gerekir?

Edit: Hallettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 23 Aralık 2015; 12:57:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: fatih-8

Hocam su yazı ısınızı görebilir.

Hocam merhaba programı indirdim. Şuan ssd+hdd kullanıyorum. Hdd, dvd sürücüsü kısmında. O yüzden 2. disk olarak gözüküyor olması lazım. Uykuya geçmemesi için hangi kısayolu seçmem gerekir?

Edit: Hallettim

Sorunu halletmenize sevindim :) Bendede sıkıntı çıkıyodu oyunları hitachi 1tb hdd'nin içine atmıştım sistem ssdye kuruluydu hdd'den oyun fln açınca anlıktakılma fln yapıyodu sistemdeyken hdd boştayken kendi kendine uyku moduna geçiyor ve hdd'içinden bir dosya, oyun, belge açmaya kalktığımda anlık hdd'nin devreye girmesini bekliyordum yarım saniye yada 1 sn gibi bi süre bazen oyu oynarkende oluyodu ama bu hdd'nin özelliğiymiş, bende sinir oldum gittim 1tb wd black aldım şuan rahatım :)

• sürekli işlem yaptırarak
    hdd WD green serisiyse gayet normal green serisinin özelliği bu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.