Şimdi Ara

Sürekli mavi ekran hatası (unexpected store exception)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu formattan önce ve formattan sonra olarak ikiye ayıracağım,

Formattan önce:

Yaklaşık 3 hafta önce aniden mavi ekran hatası aldım(hata kodu:kernel data inpage error). Pek umursamadım ama mavi ekrandan sonra windowsun arama çubuğu çalışmamaya başladı. çat pat sağdan soldan bulduğum bilgilerle birşeyler denedim. (scanhealth restorehealth sfc/ scannow , chckdsk vs..) Herhangi bir sonuca ulaşamadım. Gün aşırı mavi ekran (unexpected store exception, critical process died..) vermeye devam etti, windowsun bazı fonksiyonları çalışmıyordu. Diskte mi sorun var acaba diyip HD Tune Pro ile hızlı tarama ve tam tarama yaptım kırmızı hücreyle karşılaşmadım herhangi bir sorun yok gözüküyordu. Son çare format atayım dedim türk aklı formattan sonra herşey düzelir. Elime usb geçer geçmez formatı attım.

Formattan sonra:

Dedim herhalde kurtulduk bu illetten sürücülerimi güncelledim. İki de oyun kurayım dedim gece indirmeye bıraktım. Sabah geldim bilgisayar kapalı halde. İçime kurt düştü anladım kurtalamadığımı yoksa bilgisayarın başka türlü kapanmasının bir sebebi olamazdı. Bilgisayarı açtım oyunun indirmesi yarıda kalmış dedim devam ettireyim bari. İndirmeyi başlattım 10 dakika sonra system service exception şeklinde yeni bir mavi ekranla karşılaştım.

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Aldığım mavi ekran durdurma kodları:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınızda Unexpected Store Exception Hatası mı Var?

Unexpected store exception hatası, Windows bilgisayarlarda görülen yaygın bir mavi ekran sorunudur. Bu hata, bilgisayarınızın işletim sisteminin bir yazılımla veya donanımla ilgili bir sorun nedeniyle beklenmedik bir şekilde kapanmasına neden olur.

Unexpected Store Exception Hatasının Nedenleri

Unexpected store exception hatası, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. En yaygın nedenler şunlardır:

• Bozuk veya uyumsuz sürücüler
    • Arızalı donanım (örneğin, RAM veya sabit disk)
    • Yazılım hataları
    • Kötü amaçlı yazılım veya virüsler

Unexpected Store Exception Hatasını Giderme

Unexpected store exception hatasını gidermek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Bazen basit bir yeniden başlatma, sorunu çözebilir.
    • Sürücüleri güncelleyin: Bozuk veya uyumsuz sürücüler hataya neden olabilir. Tüm sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
    • Donanımınızı kontrol edin: Arızalı donanım, bu hataya neden olabilir. RAM ve sabit diskinizi kontrol edin.
    • Yazılımları kaldırın ve yeniden yükleyin: Hata, belirli bir yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Bu yazılımı kaldırın ve yeniden yükleyin.
    • Bilgisayarınızı virüslere tarayın: Kötü amaçlı yazılım veya virüsler de bu hataya neden olabilir. Bilgisayarınızı güvenilir bir antivirüs yazılımı ile tarayın.

Önemli Not: Unexpected store exception hatası ciddi bir sorun olabilir. Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, kalifiye bir teknik uzmana başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgisayarınızın bileşenlerini, durumlarını, OC'li olup olmadıklarını yazarsanız iyi olur.

• Bilgisayar bileşenleri:

CPU: AMD Athlon X4 860K

Anakart: ASUS A68HM-K

RAM: Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V

Ekran Kartı: ASUS GTX 750 Ti 2GD5

PSU: Cooler Master RS-500-PCAR-I3 500w

HDD: Seagate 3.5" Barracuda ST1000DM010 SATA 3.0 7200 RPM

• @Kan Turalı durumlarından kasıt nedir acaba?

• Bellek testi yaptınız mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @general96 hayır yapmadım

• Memtest86 ile bellek testini yaptım test bitince memtestten çıkış yaptım şimdi bilgisayar açılmıyor. Arkadaş bütün sorunlar beni buluyor ya. Powera basıyorum fanlar dönüyor 15 20 saniye sonra kapanıyor sistem.

Bu
    Sürekli mavi ekran hatası (unexpected store exception)da memtest sonuçları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.