Türk Telekom Cayma Bedeli
Türk Telekom aboneliğimi iptal ettireceğim ama her aradığımda farklı cayma bedeli çıkarıyorlar bugün TT ofisine gittim orda da telefonda söylediklerinin 4 katı fiyat söylediler nasıl çıkarım bu işin içinden
Webbed Türkçe Yama
Webbed fizik tabanlı ve eğlenceli bir deneyim sunan 2d platform oyunu. Gökyüzünden gelen bir kuşun erkek arkadaşınızı kaçırmasıyla beraber maceraya başlıyorsunuz. Bu macera sırasında çeşitli dostlar ediniyorsunuz bu dostlarınız yardımıyla erkek arkadaşınızı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Yapımcı firmaya türkçe dil desteği eklemeleri için gönüllü olarak istekte bulundum fakat geri dönüş alamadım. Ben de yama yapıp yayınlamaya karar verdim, bu yaptığım ilk yama, umarım bir sorunla karşılaşmazsınız.
Çeviri & Test
COOLMATZEE NOVA
v1.0
Notlar:
-Oyun GOG ve Steam'de mevcut.
-Oyundaki bazı özel isimler (çevirisi mantıklı olanlar hariç) çevrilmemiştir.
-Oyunun Tutorial bölümü çevrilmesine rağmen çevrilmemiş görünüyor. Bunun dışında çevrilmemiş bir yere rastlarsanız özelden veya instagram adresimden ss atabilirsiniz.
-Yama oyunun v1.02 sürümü ile uyumlu, yeni sürümlerde çalışmayabilir.
Bağışta bulunmak isterseniz instagramdan ulaşabilirsiniz.
instagram adresim: instagram/enesalkin7
Link:
https://drive.google.com/file/d/1CHrnzdObge2QJGnsLbcXBFiwkmrawORk/view?usp=sharing
Windows kurarken hiçbir sürücü bulunamadı hatası
Yeni bir dizüstü bilgisayar aldım FreeDOS olarak geldi Windows yüklemek için ISO dosyasını oluşturdum USB'ye UEFI olarak yazdım USB'yi takıp windows kurulum ekranında disk seçim bölümünde imzalanmış hiçbir sürücü bulunamadı şeklinde hata alıyorum MBR olarak denedim yine aynı. Technopat'ın videosunu izledim Intel sistem için vmd sürücüsü gösterilmiş benim sistemim AMD nasıl çözebilirim bu sorunu lütfen yardımcı olun kafayı yemek üzereyim haftaya üni için şehir dışına çıkıcam bilgisayar lazım diye bilgisayar alıyorum her seferinde bir sorun çıkıyor.
Bilgisayarın markası: Lenovo V14 ada R3 3250u 256 GB M.2 SSD 8 GB RAM.
Sürekli mavi ekran hatası (unexpected store exception)
Konuyu formattan önce ve formattan sonra olarak ikiye ayıracağım,
Formattan önce:
Yaklaşık 3 hafta önce aniden mavi ekran hatası aldım(hata kodu:kernel data inpage error). Pek umursamadım ama mavi ekrandan sonra windowsun arama çubuğu çalışmamaya başladı. çat pat sağdan soldan bulduğum bilgilerle birşeyler denedim. (scanhealth restorehealth sfc/ scannow , chckdsk vs..) Herhangi bir sonuca ulaşamadım. Gün aşırı mavi ekran (unexpected store exception, critical process died..) vermeye devam etti, windowsun bazı fonksiyonları çalışmıyordu. Diskte mi sorun var acaba diyip HD Tune Pro ile hızlı tarama ve tam tarama yaptım kırmızı hücreyle karşılaşmadım herhangi bir sorun yok gözüküyordu. Son çare format atayım dedim türk aklı formattan sonra herşey düzelir. Elime usb geçer geçmez formatı attım.
Formattan sonra:
Dedim herhalde kurtulduk bu illetten sürücülerimi güncelledim. İki de oyun kurayım dedim gece indirmeye bıraktım. Sabah geldim bilgisayar kapalı halde. İçime kurt düştü anladım kurtalamadığımı yoksa bilgisayarın başka türlü kapanmasının bir sebebi olamazdı. Bilgisayarı açtım oyunun indirmesi yarıda kalmış dedim devam ettireyim bari. İndirmeyi başlattım 10 dakika sonra system service exception şeklinde yeni bir mavi ekranla karşılaştım.
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Aldığım mavi ekran durdurma kodları:
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.893 (Bu ay: 78)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware