Şimdi Ara

hem dahili hem harici hoparlör aynı anda nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
21.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar MSI s430 laptopuma 2 adet mini hoparlör aldım. kulaklık girişinden çalıştırıyorum. performansından memnunum fakat ben hem laptopun dahili hoparlörü hemde taktığım harici hoparlörler aynı anda çalışsın istiyorum. yani kulaklık girişini kullandığımda dahili hoparlörler susmayacak. mümkünmüdür acaba?

• kulaklık soketini soktuğun yerde bulunan mekanik bir kontak bunu engelleyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcygt

kulaklık soketini soktuğun yerde bulunan mekanik bir kontak bunu engelleyecektir.
    Mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar selen

Mümkün değil.

Alıntıları Göster
    senin için çok önemliyse USB ses kartı satın alıp mini hoparlörleri buna bağlayabilirsin...Ancak aynı anda nasıl çalıştıracaksın orası biraz muamma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

senin için çok önemliyse USB ses kartı satın alıp mini hoparlörleri buna bağlayabilirsin...Ancak aynı anda nasıl çalıştıracaksın orası biraz muamma...

Alıntıları Göster
    çalışmaz diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcygt

kulaklık soketini soktuğun yerde bulunan mekanik bir kontak bunu engelleyecektir.
    quote:

Orjinalden alıntı: kcygt

biraz daha karışık olacak ama dahili hoparlöre giden kablolardan bir tane streo çıkış yap ona hoparlörü bağla (mantık yürütüyorum yapılabilirmi bilmiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata326

quote:

Orjinalden alıntı: kcygt

biraz daha karışık olacak ama dahili hoparlöre giden kablolardan bir tane streo çıkış yap ona hoparlörü bağla (mantık yürütüyorum yapılabilirmi bilmiyorum)

Alıntıları Göster
    @clarion
    usb ses kartıda alsam yine sadece harici hoparlörden ses gelecektir diye düşünüyorum. denemedim ama 30-40 ytl verip deneme yanılma yöntemine gerek yok sanırım

@ata326

dahili hoparlöre giden kablolara ulaşmak için laptopun içini açıp kurcalamak lazım dediğiniz gibi birşey belki yapılabilir ama 10ytl lik ses için garantiyi harcamak istemiyorum

benim niyetim harici hoperlör taktığımda dahili hoparlörüde kullanarak toplamda 4 kanaldan ses alabilmek. donaımla oynayarak değilde yazılımla acaba mümkün olabilirmi? mesela ses kartının ayarlarından birşeyler yapılabilirmi hem kulaklık çıkışı aktif olacak hem dahili çıkış aktif olacak. normalde masaüstü bilgisayarımda hem arkadaki çıkıştan hemde kasanın önünde ses çıkışından aynı anda faydalanabiliyorum ama laptopta bu olmuyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAITAMA

@clarion
    usb ses kartıda alsam yine sadece harici hoparlörden ses gelecektir diye düşünüyorum. denemedim ama 30-40 ytl verip deneme yanılma yöntemine gerek yok sanırım

@ata326

dahili hoparlöre giden kablolara ulaşmak için laptopun içini açıp kurcalamak lazım dediğiniz gibi birşey belki yapılabilir ama 10ytl lik ses için garantiyi harcamak istemiyorum

benim niyetim harici hoperlör taktığımda dahili hoparlörüde kullanarak toplamda 4 kanaldan ses alabilmek. donaımla oynayarak değilde yazılımla acaba mümkün olabilirmi? mesela ses kartının ayarlarından birşeyler yapılabilirmi hem kulaklık çıkışı aktif olacak hem dahili çıkış aktif olacak. normalde masaüstü bilgisayarımda hem arkadaki çıkıştan hemde kasanın önünde ses çıkışından aynı anda faydalanabiliyorum ama laptopta bu olmuyor..

Alıntıları Göster
    Kesinlikle mümkün değil diyen arkadaşları selamlıyorum.Clarion kardeşimi de :)
    Hemen ufak birşey anlatayım.Bir arkadaşım patronunun Vaio dizüstü bilgisayarını vistadan xp ye çevirmişti.
    Herşeyi halletti fakat bir sorunu vardı.O da ses çıkışına kulaklığı taktığı zaman kulaklıktan ses geliyordu ama aynı zamanda pc hoparlörlerinden de ses geliyordu.Yani burada istenen şeyin kendisi olmuştu.
    Ama tabi arkadaşım kulaklık takıldığında hoparlörden çıkan sesin kapanmasını istiyordu.
    Regeditten birkaç ayar değiştirerek sorunu çözmüştük.

Yeni nesil bilgisayarlarda,ses kartının programı vardır hani Realtek falan.
    O programın içinde, ön jacklara birşey takıldığı zaman arka jackı devre dışı bırak gibi bir seçenek vardı diye hatırlıyorum.Yani o kutucuğu ticklemez iseniz hem ön hem de arka çıkışlardan ses alabiliyordunuz.

Bence ses kartının ayarlarını bir karıştır kardeşim sen.Bak bakalım öyle birşeyler görebilecek misin?

Şu adreslere göz atmak da faide olacağını düşünüyorum..
    http://www.techspot.com/vb/topic7097.html
    http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-xp/33861-audio-plays-thru-headphones-speakers-same-time.html
    www.fixya.com
    SOLVED: Headphones and laptop speakers work at the same ti - Fixya
    http://www.fixya.com/support/t736661-headphones_laptop_speakers_work_same

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 5 Eylül 2008; 6:07:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Kesinlikle mümkün değil diyen arkadaşları selamlıyorum.Clarion kardeşimi de :)
    Hemen ufak birşey anlatayım.Bir arkadaşım patronunun Vaio dizüstü bilgisayarını vistadan xp ye çevirmişti.
    Herşeyi halletti fakat bir sorunu vardı.O da ses çıkışına kulaklığı taktığı zaman kulaklıktan ses geliyordu ama aynı zamanda pc hoparlörlerinden de ses geliyordu.Yani burada istenen şeyin kendisi olmuştu.
    Ama tabi arkadaşım kulaklık takıldığında hoparlörden çıkan sesin kapanmasını istiyordu.
    Regeditten birkaç ayar değiştirerek sorunu çözmüştük.

Yeni nesil bilgisayarlarda,ses kartının programı vardır hani Realtek falan.
    O programın içinde, ön jacklara birşey takıldığı zaman arka jackı devre dışı bırak gibi bir seçenek vardı diye hatırlıyorum.Yani o kutucuğu ticklemez iseniz hem ön hem de arka çıkışlardan ses alabiliyordunuz.

Bence ses kartının ayarlarını bir karıştır kardeşim sen.Bak bakalım öyle birşeyler görebilecek misin?

Şu adreslere göz atmak da faide olacağını düşünüyorum..
    http://www.techspot.com/vb/topic7097.html
    http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-xp/33861-audio-plays-thru-headphones-speakers-same-time.html
    www.fixya.com
    SOLVED: Headphones and laptop speakers work at the same ti - Fixya
    http://www.fixya.com/support/t736661-headphones_laptop_speakers_work_same

Alıntıları Göster
    aleyküm selam mesut kardeşim... Kaset çalar müzik setlerini hatırlıyorsan onlarda da kulaklığı takınca hoparlörün sesi iptal oluyordu...Ve bunu yapan elbette yazılım filan değil..jak yuvasındaki basit bir devre anahtarı..Yani aynı yöntemi kullanan notebooklarda da bunu yapmanın "en azından basitçe" yolu yok..Ancak verdiğin örnekteki gibi laptop larda tabi dediğin olabilir :)

• quote:

aleyküm selam mesut kardeşim... Kaset çalar müzik setlerini hatırlıyorsan onlarda da kulaklığı takınca hoparlörün sesi iptal oluyordu...Ve bunu yapan elbette yazılım filan değil..jak yuvasındaki basit bir devre anahtarı..Yani aynı yöntemi kullanan notebooklarda da bunu yapmanın "en azından basitçe" yolu yok..Ancak verdiğin örnekteki gibi laptop larda tabi dediğin olabilir :)

Alıntıları Göster
    Haklısın ama dediğim gibi yeni pclerin hepsinde ses kartının programı oluyor.Bahsettiğim menü şu aşağıdaki resimde mevcut ama buradaki ayar bildiğimiz masaüstü pc için.Hani arkada ve önde ses jackları vardır ya.Burada onun için,ön jacka birşey takıldığında arka jackı devredışı bırak gibi bir ayar var.

Metin balonu içinde
    "Ön panele kulaklık takıldığı zaman arka paneli sessizleştir" yazıyor.
    İngilizce bilmeyenler için ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 5 Eylül 2008; 9:09:30 >

• quote:

Haklısın ama dediğim gibi yeni pclerin hepsinde ses kartının programı oluyor.Bahsettiğim menü şu aşağıdaki resimde mevcut ama buradaki ayar bildiğimiz masaüstü pc için.Hani arkada ve önde ses jackları vardır ya.Burada onun için,ön jacka birşey takıldığında arka jackı devredışı bırak gibi bir ayar var.

Metin balonu içinde
    "Ön panele kulaklık takıldığı zaman arka paneli sessizleştir" yazıyor.
    İngilizce bilmeyenler için ekleyeyim.

Alıntıları Göster
    Çalışmaz. !

• quote:

Orijinalden alıntı: Canér

Çalışmaz. !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Pessimistyle Rapper

Çalışmaz. !

Sen kimsin?Çalışanının videosunu çeker koyarım buraya.Adamın canını sıkmayın
    Birşeyi idda ediyorsan kanıtlarını da koy buraya.Bak ben birsürü link koydum.
    Boş boş konuşmayın
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Pessimistyle Rapper

Çalışmaz. !

Sen kimsin?Çalışanının videosunu çeker koyarım buraya.Adamın canını sıkmayın
    Birşeyi idda ediyorsan kanıtlarını da koy buraya.Bak ben birsürü link koydum.
    Boş boş konuşmayın

Alıntıları Göster
    Verdiğin SS den sonra zaten tartışılacak pek birşey yok..Dediğin gibi yeni pc lerde bu özelliği eklemişler, ancak eskiler eski yöntemleri kullanıyor...

@ Pessimistyle Rapper, bi bildiğin varsa söyle duyalım...Çalışır çalışmaz yazıp birde ünlem atıp gitmeyelim....

• quote:

Verdiğin SS den sonra zaten tartışılacak pek birşey yok..Dediğin gibi yeni pc lerde bu özelliği eklemişler, ancak eskiler eski yöntemleri kullanıyor...

@ Pessimistyle Rapper, bi bildiğin varsa söyle duyalım...Çalışır çalışmaz yazıp birde ünlem atıp gitmeyelim....

Alıntıları Göster
    Çalışmaz diyen arkadaşa feci şekilde katılıyorum. Yani gülmekten katılıyorum. Benim bilgisayarda hem harici hopörler hem de dahili olanı çalışıyor. Yalnız ben bunun için bir şey yapmadım. Hatta tam tersi ben de sadece harici olandan ses çıksın istiyorum ama sorun yaşıyorum. Çözmek için araştırırken sayfayı okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanunal

Çalışmaz diyen arkadaşa feci şekilde katılıyorum. Yani gülmekten katılıyorum. Benim bilgisayarda hem harici hopörler hem de dahili olanı çalışıyor. Yalnız ben bunun için bir şey yapmadım. Hatta tam tersi ben de sadece harici olandan ses çıksın istiyorum ama sorun yaşıyorum. Çözmek için araştırırken sayfayı okudum.

Alıntıları Göster
    Az önce ses kartımın ayarlarından başardım. Realtek hd audi ayarlarına denetim masası / Donanım ve ses den girdim. En altta ses kartımın yöneticisi duruyordu. Buradan ayarlara ulaştıktan sonra sağdaki analog başlığı altından ses çıkışını kulaklığa çevirince ses sadece dış hopörlere gidiyor. Eğer hat çıkışına ayarlarsam o zaman hem bilgisayardan hem de hopörlerden ses alıyorum. Umarım işinize yarar bu bilgi diyecektim ki yazılanların 2008'e ait olduğunu gördüm. Olsun belki bir başkasının işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: okanunal

Az önce ses kartımın ayarlarından başardım. Realtek hd audi ayarlarına denetim masası / Donanım ve ses den girdim. En altta ses kartımın yöneticisi duruyordu. Buradan ayarlara ulaştıktan sonra sağdaki analog başlığı altından ses çıkışını kulaklığa çevirince ses sadece dış hopörlere gidiyor. Eğer hat çıkışına ayarlarsam o zaman hem bilgisayardan hem de hopörlerden ses alıyorum. Umarım işinize yarar bu bilgi diyecektim ki yazılanların 2008'e ait olduğunu gördüm. Olsun belki bir başkasının işine yarar.

Alıntıları Göster
    Bu konuyla ilgili bi sürü araştırma yaptım.Ses kartı programıyla yapılması gereken birçok şey okudum fakat kendi programımda hiç öyle birşeye rastlamadım.Buyrun resimde ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1907FerKa -- 14 Haziran 2012; 22:55:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1907FerKa

Bu konuyla ilgili bi sürü araştırma yaptım.Ses kartı programıyla yapılması gereken birçok şey okudum fakat kendi programımda hiç öyle birşeye rastlamadım.Buyrun resimde ekliyorum.

Alıntıları Göster
    analog yazısının üstünde sarı bir klasör işareti var ordan ayarlıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dento35 -- 14 Haziran 2012; 23:24:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dento35

analog yazısının üstünde sarı bir klasör işareti var ordan ayarlıyorsun

Alıntıları Göster
    Aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir seçeneği var orda onuda yaptım ama çözüm olmadı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1907FerKa

Aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir seçeneği var orda onuda yaptım ama çözüm olmadı :(

Alıntıları Göster
    tam tersi yapicaksin jak saptamasini engelle diyeceksin aygit takildiginda oto acilir pencere secenegi etkin olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

tam tersi yapicaksin jak saptamasini engelle diyeceksin aygit takildiginda oto acilir pencere secenegi etkin olmayacak

Alıntıları Göster
    Yaptım onu olmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.