Arkadaşlar merhaba. Araştırmadığım yer kalmadı işin içinden çıkamıyorum. Samsung QN90A 50 model bir televizyon aldım. Elimdeki Logitech x530 model analog ses sistemini TV ye bağlamak istiyorum. Optic to rca dönüştürücü alsam veya başka bir şey, hem TV den hemde ses sisteminden aynı anda ses alabilir miyim? Yardım rica ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hem TV hoparlörü hemde optik çıkıştan aynı anda ses almak.
-
-
Dönüştürücü olmaz, decoder almanız lazım. Ama optik çıkışı bu decodera bağlarsanız tv hoparlörlerinden de ses gelir. TV'den ses istemiyorsanız sesi kapatmanız veya 1'e almanız gerek. Optik yerine kulaklık çıkışından analog bağlarsanız tv'den ses gelmez, ama sadece 2 kanal ses alırsınız. Optik çıkıştan da yeni nesil ses codeclerini (dts-hd, dolby hd-true, dts x, dd+ vs) alamazsınız. Sadece DD ve DTS sesleri bu ucuz decoderlar çözer.
amazonDijital Ses Dönüştürücü Ses Kod Çözücü DTS/AC3 SPDIF Girişi için 5.1 Ses Kanalına (Siyah)https://www.amazon.com.tr/Dijital-D%c3%b6n%c3%bc%c5%9ft%c3%bcr%c3%bcc%c3%bc-%c3%87%c3%b6z%c3%bcc%c3%bc-Giri%c5%9fi-Kanal%c4%b1na/dp/B08R68QHTH/ref=pd_day0_sccl_2_3/262-9126008-9251401?pd_rd_w=uUj5v&content-id=amzn1.sym.358c812e-c972-4842-a7b9-b79c76c6c0ce&pf_rd_p=358c812e-c972-4842-a7b9-b79c76c6c0ce&pf_rd_r=KS8WCCTY9BZGZ2JF3BFR&pd_rd_wg=vOZSP&pd_rd_r=e49fc6d2-8f93-4c78-af04-68f73af1f25f&pd_rd_i=B08R68QHTH&psc=1
-
Merhaba teşekkür ederim fakat logitech x530 üzerinde bu portlara uygun girişler yok.
İlk etapta şöyle bir ürün almaya karar verdim
amazonDijitalden analoğa dönüştürücü DAC dijital optikten analoğa Sol/Sağ dönüştürücühttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B07TYRL1V4/ref=ox_sc_saved_image_3?smid=A36CCHJKEXVYRD&psc=1Daha sonra optik çıkışın sesini tv kumandasından kontrol edemeyeceğim bilgisine ulaştım. Yani her seferinde hoparlörün yanına gitmem gerekecek.
Bu cihazla ses almada bir sorun yok.
5 kanal olmasınada gerek yok çünkü ses sistemi eski bir model. 2 kanalı 5 hoparlöre yaysın yeterli.
Daha sonra bu cihazı almaya karar verdim.
amazonHDMI ARC Audio Extractor PROZOR HDMI ARC TV Ses Dağıtıcı Toslink Koaksiyel 3,5 mm RCA 5.1CH Dijital 2.0CH Analog 192 kHz TV Hoparlör Amplifikatörü Kulaklık içinhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B07CWMRG2C/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A1PQDUVF6NN6CG&psc=1Bu cihazla hdmi arc üzerinden sesi alıp iki kanal sesi rca üzerinden ses sistemine iletebilirim.
En büyük farkı Tv'nin kumandasından ses kontrolüne izin veriyor.
Asıl sorun şu; hangi cihazı takarsam takayım hem ses sisteminden hem de tv hoparlöründen aynı anda nasıl ses alabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus83 -- 22 Temmuz 2022; 13:47:48 >
-
Optik çıkışı kullanmanız tvnin sesini etkilemez, aynı anda tvden de ses gelir, ama bu yanlış bence. Optikten dinliyorsanız tv hoparlörleri kapalı olmalı. Bir de bahsettiğiniz cihaz analog olarak sadece 2.0 ses verir, X530 ise 5.1. Madem 2 kanal dinleyeceksiniz, optik çıkışı kullanmayın, tvnin kulaklık veya hoparlör çıkışını basit bir kablo ile X530'a bağlayıp kullanın.
-
3.5 mm 3 adet Jack çıkışı 2 adet rca ya çeviriyor Logitech bir aparat ile. Eski TV de direkt TV bin rca çıkışına bağlamıştım. Nasıl oluyorsa surround ses alıyordum.
Kulaklık çıkışına bağlarsam TV bin hoparlöründeki ses kesilmez mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Surround alamazsınız, 2.0 alırsınız ancak decoder olmadan. Kulaklık çıkışından bağlarsanız TV'deki ses kesilir, evet. TV'nin hoparlör çıkışı varsa ona bağlarsanız kesilmez. Auido Out diye geçer.
-
Samsung QN90A 50 modelinde var mı bulamadım
Ethernetin altındaki kulaklık çıkışı ise sadece o var.
-
Av girişi maalesef
O zaman ya dediğiniz hdmi-ses ayırıcısını, ya da bahsettiğim decoderi kullanacaksınız. Ben decoder'ı tavsiye ederim, 5.1 ses çok değiştiriyor seyir zevkini...
-
Dekoder güzel fikir fakat x530 da uygun port yok o cihaz için. HDMI arc üzerinden bağlamak daha iyi gibi. En azından sesi tv kumandasında kontrol ederim.
Port önemli değil, rca-3.5 mm jack dönüştürücü kablo kullanırsınız. X530'un girişleri 3.5 mm mi ?
-
Evet 3.5 mm. Nasıl nasıl bağlarım? Ayrıca önerdiğiniz cihazın HDMI arc girişli modelinden bulabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus83 -- 22 Temmuz 2022; 23:34:5 >
X 530'un girişleri yanlış değilsem 3 adet 3.5 mm jack (front-rear-cnt/sub). 3 adet bir ucu 3.5 mm, diğer ucu 2 x rca (beyaz-kırmızı) olan kablo alacaksınız, en ucuz kablolardandır. Uzunluğuna göre bağlantıyı yapacaksınız.
Bahsettiğim decoder'dan hdmi girişli olanlar aliexpresste ve amazon amerikada bulunuyor. Ama türkiyede var mı yok mu birşey diyemiyorum.
amazon.com4K HDMI to 5.1 Digital Analog Audio Decoder + EDID Switch 24-Bit 192Khz DAChttps://www.amazon.com/AllAboutAdapters-Digital-Analog-Decoder-Switch/dp/B07J3MJGNX
-
Çok çok teşekkür ederim. aradığım cihaz bu.
Birde aynı anda TV hoparlöründen ses alsam olay çözülecek. Ama Türkiye şartlarına göre pahalı yine de. Logitech x530 bu kadar yatırım yapmaya değer mi?
4K 3D HDMI Dönüştürücü 5.1 Channel HDMI Ses Çıkarıcı Dönüştürücü Adaptör Network/HD TV/DVD için PS3 Xbox 360 100-240V (siyah) https://www.amazon.com.tr/dp/B07KFB1PM4/ref=cm_sw_r_cp_apan_i_AG8BDQBZCHAQ324JTYZZ
Fakat asıl HDMI arc desteği olan cihaz bu
TRY 931.37 25%OFF | 4K @ 60Hz HDMI 2.0 ses çıkarıcı dönüştürücü DTS AC3 5.1CH dijital ses şifre çözücü ark SPDIF koaksiyel PC-USB Bluetooth ses girişi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus83 -- 23 Temmuz 2022; 10:23:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla siz bilirsiniz, bugün orta halli 5.1 çözen bir ses sistemi veya soundbar 4-5 bin tl civarında. Ben olsam önce ikinci el falan bu tür bir decoder (optik girişli olsa da olur) alıp denerdim, beğenirsem kullanır, beğenmezsem de her ikisini de satıp bir sound bar almaya bakardım 1200 küsur tl verip işime yaramayan bir cihaz almaktansa...
Bir de şu var : TV'lerde HDMI out çıkışı yoktur, HDMI in girişleri vardır. Bu nedenle eğer HDMI girişli, RCA çıkışlı bir decoder kullanmak isterseniz bunu direkt tv'ye bağlayamazsınız. Ancak Mi box gibi hdmi çıkışı olan bir cihaza vya bluray/medya player'a bağlayabilirsiniz.
-
Hdmi out olmasa bile "Hdmi arc in" girişine bağlanabiliyor sanırım.
Benim televisyonda da sadece optik çıkış var. Televizyonun optik çıkışından 5.1 amfiye bağlı. Dolby digital sesi böyle alıyorum ve hatta nasıl oluyor bilmiyorum, aynı kumanda kontrol edebiliyor. Burada ilginç olan, tv kendi hoparlörünü "merkez" yani center olarak görüyor. Kötü tarafı ise tv hoparlörü kötü.
Tv nin ses ayarlarından çıkışı "tv hoparlörü" seçince, ne bağlarsanınz bağlayın ses tv hoparlöründen de geliyor, ister bluetooth ister 5.1 kod çözücülü amfi farketmez.
Gelelim sorumuza:
Dedim ya tv hoparlörü kötü. Ben buna çok kaliteli 2.0 hoparlör bağlamak istiyorum ve bunu merkez hoparlör olarak görsün istiyorum.
2 yolu var. Ya bu hoparlörlere 3.5 jak destekli bluetooth aparatı alıp çalıştırmak ki bu durumda ses gecikmesi sıkıntıları olabiliyor. Veya tv nin "hdmi arc girişine" bir dönüştürücü takıp normal 3.5 jak gibi çıkış almak.
Hdmi arc hem giriş hem çıkış gibi duruyor.
Aslında bluetooth gecikme olmasa böyle bağlamak daha doğru ama ne alacağımı tam kestiremedim. Bluetooth 5.0 alıcı alıp hoparlöre bağlasam nasıl olur?
Dedim ya kumanda halaa 5.1 amfiyi, ses açma kapamada nasıl kontrol efiyor anlamadım halaa ki amfi üzerindeki sayılardan görünüyor bu, bunu ses çıkışını sadece optik seçerek yapıyorsunuz. Sesi açıp kapayınca tekrar çıkışı tv hoparlörüne çeviriyorsunuz. Bu durumda ses hem rv den hem de 5.1 kanal amfi den geliyor.
Diğer arkadaşın dediği gibi böyle bağlandığında ayrı bir kumanda yoksa tv yanına gşfip sesi aç kapa yapmaya gerek kalmıyor.
-
aşağıdakini demişsiniz.
"Dedim ya kumanda halaa 5.1 amfiyi, ses açma kapamada nasıl kontrol efiyor anlamadım halaa ki amfi üzerindeki sayılardan görünüyor bu, bunu ses çıkışını sadece optik seçerek yapıyorsunuz. Sesi açıp kapayınca tekrar çıkışı tv hoparlörüne çeviriyorsunuz. Bu durumda ses hem rv den hem de 5.1 kanal amfi den geliyor.
Diğer arkadaşın dediği gibi böyle bağlandığında ayrı bir kumanda yoksa tv yanına gşfip sesi aç kapa yapmaya gerek kalmıyor."
samsung son modellerde bağlı cihazlara erişim modu var. ben 50q90a ya digitürk uyduyu bağlıyorum. digitürk uyduyu tanıyor ve tv nin kumandasıyla digitürk cihazı kontrol edilebiliyor.
belki de sizinki bunun gibi bir şeydir. normalde optik çıkış tv kumandasıyla kontrol edilmiyor.
-
Merhaba, çözebildiniz mi ses olayını.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X