Şimdi Ara

Pc Açılırken Bios Ekranında Çok Uzun Kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İsminin bios ekranı olduğundan emin değilim ama hani şu f9 f12 tarzı tuşlara basıp anakart ayarlarını yapabildiğimiz normalde 1-2 saniye kalıp geçen ekrandan bahsediyorum. Düne kadar hiç bir şey yoktu normal açılıp kapanıyordu pc, ama bu sabah bilgisayarı açınca o ekran 30-40 sn kalınca pc ye reset attım tekrar o ekranda takıldı. Sonra 2-3 dk bekleyince o ekran geçip pc açıldı ve artık her seferinde aynı şekilde bekletiyor. Sorun ne olabilir.

• Hocam o ekranda sistemle ilgili hatalar ve sorunlar geçiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzcanQQ

Hocam o ekranda sistemle ilgili hatalar ve sorunlar geçiyor olabilir.

Hayır, ekran her zamanki gibi hiç bir fark yok. Hp logosu arkaplanı üzerinde aşağıda esc(...) f12(...) f9(...) tarzında yazılar var. Normalde 2 sn kalıp giderdi artık çok uzun kalıyor.
  • Hocam biosa girip "Full Screen Logo Show" veya buna benzer bir ayar bulup onu devre dışı bırakmayı dener misiniz ?
    Büyük ihtimal bir hatadan dolayı sistem o ekranda takılı kalıyor.Eğer O ekranda hp yazması yerine eskiden olduğu gibi yazıların olduğu ekranı getirebilirsek nerede takıldığınıda anlayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam biosa girip "Full Screen Logo Show" veya buna benzer bir ayar bulup onu devre dışı bırakmayı dener misiniz ?
    Büyük ihtimal bir hatadan dolayı sistem o ekranda takılı kalıyor.Eğer O ekranda hp yazması yerine eskiden olduğu gibi yazıların olduğu ekranı getirebilirsek nerede takıldığınıda anlayabiliriz.

Deniycem. Sonra ne olduğu söylerim. Teşekkürler.
  • quote:

Hocam biosa girip "Full Screen Logo Show" veya buna benzer bir ayar bulup onu devre dışı bırakmayı dener misiniz ?

Şimdi denedim de orada yazılı tuşların(f9 f10 f11 f12 ve esc) hiç biri bir işe yaramıyor.. Defalarca bastım ama nafile o süreyi bekletip sonra her şey yolunda bir şekilde açılıyor.

Ekleme: Bir şey daha keşfettim; yeniden başlat deyince sorunsuz açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heymannn -- 24 Mayıs 2014; 23:07:50 >
  • Hdd veya cd ronda sıkıntı varsa böyle yapar. Örneğin imzamdaki pc ye eski pc nin hdd yi takınca hdd eski olduğu ve biraz sorunlu olduğu için o ekranda daha fazla bekliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde çok sık kullanmadığım notebook'ta zaman zaman böyle bir sorun oluyor. Ancak her açılışta değil. Biraz araştırmıştım büyük ihtimal anakartan veya HDD kablolarından olduğunu söyleyenler vardı. Çok sık kullanmadığım için pek üstünde durmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neemis

quote:

Şimdi denedim de orada yazılı tuşların(f9 f10 f11 f12 ve esc) hiç biri bir işe yaramıyor.. Defalarca bastım ama nafile o süreyi bekletip sonra her şey yolunda bir şekilde açılıyor.

Ekleme: Bir şey daha keşfettim; yeniden başlat deyince sorunsuz açılıyor.

O zaman yeniden başlat diyip deliler gibi f2 ve del tuşlarına basmayı deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.