Şimdi Ara

Pc Güç Tuşu Çalışmıyor Ardından Restart Tuşu Basıyorum Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirtiyim PC çok eski.Aslında benim için 1 sene dayansın yeter.

Sorun şu; PC açmaya çalışıyorum kasa normal açılmış gibi tepki veriyor ama ekranda hiç şey yok. Ardından restart tuşuna basdığımda açılıyor ama bunda da her seferinde başlangıç onarma istiyor ilk olduğunda yaptım hatta bir kaç sefer yaptım ama başlangıç onarma gene geliyor(Düzelir umuduyla).Windowsu normal başlat dediğimde açılıyor. Ama bazen illa başlangıç onarma istiyor. Bir şekilde windowsa ulaşıyorum ama bir şey yanma olasılığından korkuyorum.Uzun süre böyle idare ettim ama şuam PC normalden çok kasmalara ve ağırlaşmaya başladı.

Çok uzun oldu biliyorum ama net ve ayrıntılı şekilde anlatmaya çalıştım.Umarım vakit ayırır ve yardım edersiniz. Buraya kadar okuduysanoz bile teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows sürümünüz ne ise ( win 7 32bit - win 7 64bit gibi ) bir cd ya da flash belleğe önyükleyici olarak kurulumunu yapın. Yani format cd si ya da usb den format gibi. Normal format atar gibi başlatıp dil penceresini seçtikten sonra altta bilgisayarı onar seçeneğini seçip sistemi onarın. Özellikle bit sürümü önemli. Yani 32 bit ise sisteminiz hazırladığınız cd deki sistemde 32bit olsun. Onun dışında win 7 home veya ultimate olması önemli değil. En azından format atmak istemiyorsanız sistem onarımı ile o sorunlardan kurtulma ihtimaliniz var. Ve bu işlem öyle uzun da süren bir işlem değil. En fazla sisteme göre 20 dakika falan sürer. Ortalama 10 - 15 dakikalık bir onarım süresi. Çok sorunlu durumlar hariç tabi. Sistem dosyalarınızda bozulmalar olmuş sebepleri ise yeni eklediğiniz bir program veya yaptığınız donanım değişikleri,elektrik kesintisi ya da sizin direk açma kapatma düğmesinden bilgisayarı kapatmanızdan dolayı kaynaklanan bir sorun genelde.

• Dvd/cd okuyucu bozuk yani sağılıklı çalışmıyor flash belek ile yapılabilir ise deneyebilirim sorun olunmaz değilmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qkhnsmsk Q kullanıcısına yanıt
    Flash bellek ile de yapabilirsiniz bir sorun olmaz.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Atx sistemlerde güç tuşuna kısa(1 saniyeden az) normal başlat tuşundan kapatmanın bi farkı yok. İşletim sistemi kendi ayarına göre bilgisayarı kapatır ya da kapatmaz. Normal başlat dan kapatma ile HİÇ BİR farkı yoktur.
    Bu sadece AT kasaların kullanıldığı zamanlardan kalan bir şehir efsanesidir. AT kasaların güç düğmesi evdeki lambanın düğmesinden işlev olarak hiç bir farkı yoktur. Basınca çat diye elektriği keser.

Bir de zorlayarak kapatma dediğimiz olay var güç tuşuna 5 saniyeden fazla basılı tutmak. Bilgisayarı normal yollardan kapatamıyorsak bunu yaparız. Bu durumda bios işletim sistemini beklemeden doğrudan kendisi sistemi kapatır. Bu çok sık kullanılırsa zararlıdır. Sadece sistem normal yollarla kapatılamıyırsa kullanılmalı.

Açılışta sık sık sistem onarma istiyorsa sorun hdd de olabilir. Hdd yi kontrol etmek lazım. HDD de problem varsa kısa süre sonra tekrar sorun çıkacaktır. Açılışta xxx.dll bulunamadı gibi hatalar çokça çıkıyorsa hdd yi değişme vakti gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Ağustos 2017; 9:39:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam onlar ayrı konular tabiki de. Ben sistem onarma sorunu için belirttim. Sistem onarımına düşen sistem de en son hdd arızasına bakılır. Dediğim çözüm olmazsa sizinde belirttiğiniz gibi hdd fiziksel arızalara yönelinebilir. Ancak ilk etapta direk hdd arızalı değiştirin demek doğru olmaz. O yüzden sistemi windows ön yükleme ile onarmak ilk etaptaki en mantıklı çözüm arama yoludur. Yoksa dediğinizde haklısınız tabi ki de onla alakalı bi itiraz olarak algılamayın.
  • Açıp kapanmada HDD ve windowstan başka bir parça zarar görmez.HDD test edin muhtemelen windows kaynaklı yeniden kurmanızı öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bügün başıma bir hata daha denk geldi

Normal de altyapı olmadığından internete giremiyorum bügün telefona hediye geldi bende bunu pcde kullanıyım dedim .Normal chromede geziniyordum sekmelerde 6-7 taneydi bir tane daha açıyım derken mavi ekran verdi.Pcyi yeniden başlattım 2 seçenek geldi biri başlangıç onarma diyeri ise windows normal olarak başlat dı tabiki normal olarak başlatı seçtim çünkü sürekli geliyor ve aynısını yapıyorum.Açılırken windows yazısında takılı kaldı ve gene yeniden başlat yaptım bu sefer başlangıç onarmayı seçtim, açıldı 1-2 dk sonra mavi ekran verdi.Ekran kartından şüpelendim pcyi kapatım vga kablosunu anakarttaki kısma taktım ve normal açılması gerektiği gibi açıldı bu seferde pcyi başlangıç onarmayla veya normal olarak başlat yerinde takıldı.

Galiba pc öldü ve artık dayanmıyor.Ama bu sene lise sona geçtim seneye kpss var ,lys felan var. Sağlam bir bilgisayar alıp dikkatimin dağıtmasını istemiyorum.Zaten mağlum dolar aldı başını gidiyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.Sizleride yordum böyle şeyler için aslında direk bilgisayarcıya gitseydim daha iyi olurdu.Boş olduğum zaman bilgisayarcıya götürcem artık. Galiba başka yapcak bir şey kalmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.