Şimdi Ara

Bios ekranında pcyi kapatma ve reset atma kısayol tuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yeri tam burası değil biliyorum ama acil cevap lazım olduğu için buraya yazdım, bios ekranına geldiğimizde bilgisayarı kapatmak için güç değmesini kullanmak istemiyorum, bunun bir kısayol tuşu var mıdır? Bios ekranında bilgisayarı kapatma kısayol tuşu?

• Bir işletim sistemi, sistemin kontrolünü ele aldığında güç düğmesine uzun basarak bilgisayarı kapatmak tehlikelidir, bir kere basarsanız da kapanmaz zaten direk. Fakat BIOS ekranında veya işletim sistemi açılmadan önceki durumda güç tuşuna 1 kere normal bir şekilde basarak bilgisayarı kapatmak gayet güvenli ve normal olandır.

Reset atmak içinde Ctrl + Alt + Del kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Bir işletim sistemi, sistemin kontrolünü ele aldığında güç düğmesine uzun basarak bilgisayarı kapatmak tehlikelidir, bir kere basarsanız da kapanmaz zaten direk. Fakat BIOS ekranında veya işletim sistemi açılmadan önceki durumda güç tuşuna 1 kere normal bir şekilde basarak bilgisayarı kapatmak gayet güvenli ve normal olandır.

Reset atmak içinde Ctrl + Alt + Del kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
    Hocam bios ekranındayken power tuşuna uzun tutup kapatıyordum, yanlış mı yapıyor muşum? Sadece bir kez basacağız sizin dediğinize göre onu anladım, uzun tutarak kapatmak zarar mı verir? Reset için kısa yolu biliyordum evet ama kapatmanın güç düğmesi hariç bir yolu var mı klavyeden diye merak etmiştim, anladığım kadarıyla güç düğmesi tek seçenek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

Hocam bios ekranındayken power tuşuna uzun tutup kapatıyordum, yanlış mı yapıyor muşum? Sadece bir kez basacağız sizin dediğinize göre onu anladım, uzun tutarak kapatmak zarar mı verir? Reset için kısa yolu biliyordum evet ama kapatmanın güç düğmesi hariç bir yolu var mı klavyeden diye merak etmiştim, anladığım kadarıyla güç düğmesi tek seçenek.

Alıntıları Göster
    Uzun tutarak kapatmak zarar verebilir evet. Ama kısa bir kez basmak işe yaramıyorsa uzun basmak tek çözüm.

• Zaten save and exit yapınca yeniden başlatma yapar.

Kapatma tuşu olmaz, biosdayken zaten pc'yi kaptırsan save etmez yani kesinlikle yapılmamalı. Save and exit dedikten sonra windowsa geçersin oradan pc yi kapatırsan 30 saniyelik iş, neden biosdan pc yi kapatmak istiyorsun onu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Nisan 2018; 14:31:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Zaten save and exit yapınca yeniden başlatma yapar.

Kapatma tuşu olmaz, biosdayken zaten pc'yi kaptırsan save etmez yani kesinlikle yapılmamalı. Save and exit dedikten sonra windowsa geçersin oradan pc yi kapatırsan 30 saniyelik iş, neden biosdan pc yi kapatmak istiyorsun onu anlamadım.
    Hocam şu yüzden istiyordum, daha windowsu kurmamıştım ve gerek pcyi normal elektrik prizinden, kesintisiz güç kaynağına geçirmek için olsun, gerek windowsun kurulum usbsi hazır olmadığı için bilgisayarın boştan yere açık kalmaması için olsun, bios ekranına geldikten sonra pcyi kapatma ihtiyacı duyuyorum, güç düğmesine tek sefer basıp kapatmaktan başka herhangi bi seçenek yok şimdi değil mi? kılavyeden reset atabiliyoruz ama kapatamıyoruz anladığım kadarıyla. Bir de ben tek sefer basıp kapatmak yerine bilmediğim için basılı tutarak kapatıyordum, bu farkediyor mu hocam tek sefer basıp kapatmaya göre, tek sefer basıp kapatmaya göre daha mı sağlıksız?

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Uzun tutarak kapatmak zarar verebilir evet. Ama kısa bir kez basmak işe yaramıyorsa uzun basmak tek çözüm.

Alıntıları Göster
    Bilmediğim için uzun basıp kapattım bi kaç kare bios ekranındayken ama sanki bana ikisinin arasında fark yokmuş gibi geliyor, neden tek sefer basarak kapatmakta sakınca yok da uzun tutarak kapatmak sağlıksız, bi açıklaması var mı bunun? Bu arada sistemde herhangi bir donma falan olmadı hocam, windows da daha kurulmamıştı, biosta geziniyordum öyle boş boş, yapacak bi şey olmadığı için arada açıp kapatıyordum, biostan nasıl kapatıldığını bilmediğim için uzun basarak kapatıyordum yani. Sıfır bir sistemi daha hiç kurulmadan sık sık güç düğmesinden açıp kapatmak can sıkıcı bir durum benim için, bir de yanlış yaptığımı öğrendim şimdi, iyice can sıkıcı oldu. Bu arada sistemi raid 0 olarak kurdum, şu an oyun indiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 19 Nisan 2018; 16:48:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jacques Reverdi

Bilmediğim için uzun basıp kapattım bi kaç kare bios ekranındayken ama sanki bana ikisinin arasında fark yokmuş gibi geliyor, neden tek sefer basarak kapatmakta sakınca yok da uzun tutarak kapatmak sağlıksız, bi açıklaması var mı bunun? Bu arada sistemde herhangi bir donma falan olmadı hocam, windows da daha kurulmamıştı, biosta geziniyordum öyle boş boş, yapacak bi şey olmadığı için arada açıp kapatıyordum, biostan nasıl kapatıldığını bilmediğim için uzun basarak kapatıyordum yani. Sıfır bir sistemi daha hiç kurulmadan sık sık güç düğmesinden açıp kapatmak can sıkıcı bir durum benim için, bir de yanlış yaptığımı öğrendim şimdi, iyice can sıkıcı oldu. Bu arada sistemi raid 0 olarak kurdum, şu an oyun indiriyor.

Alıntıları Göster
    Bir kere basınca sisteme kapatma komutunu gönderiyorsunuz, sistem kendisi kapanıyor. Eğer uzun basarsanız sistemi güç kesintisine zorluyorsunuz. Aradaki fark bu

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, bunu bilmiyordum, baya önemli bir farkmış...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.