Şimdi Ara

Telefon ve Recovery Mode açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
19.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı akşamlar. Kısa bir süre önce telefonuma klavyenin görünümünü değiştiren, hoş görünümlü bir uygulama yüklemiştim. O gece kalktığımda telefonun Recovery Mode'da olduğunu ve telefonun ateş gibi olduğunu fark ettim. Uyku sersemliği ile kapatmaya çalıştığımı, beceremeyince bataryayı çıkarttığımı hatırlıyorum. Sabah kalktığımda telefonu açmaya çalıştığımda ise Samsung logosu geliyor ve ardından tekrar kapanıp açılıyordu. (Bu işlem bataryayı sökmezsem saatlerce devam ediyor.) Çare olarak 3'lü tuş kombinasyonu (Ses açma/Home/Güç) ile Recovery Mode'a girmeyi denedim. Fakat oda olmadı Aynı şekilde Samsung logosunda takılıp tekrar açmaya çalışıyor. Son olarak ilk defa Sammobile üzerinden telefona uygun stock rom yükledim. Telefonu download moduna alarak Odin ile sıkıntısız bir şekilde rom'u yükledim. Fakat sonuç yine değişmedi. Son kez buraya yazayım dedim. Olmazsa telefoncuya gitmek şart oldu.
    (Samsung yazısı geldikten yaklaşık 1-2 saniye sonra ekranda alt alta mavi ince çizgiler çıkıyor, ardından kapanıyor. Fotoğraftaki gibi.) -Yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon ve Kurtarma Modu Açılmıyor

Android telefonlar ve tabletlerde, kurtarma modu önemli bir sorun giderme aracıdır. Ancak bazı durumlarda telefon veya kurtarma modu açılmayabilir. Bu sorun, çeşitli markalarda ve modellerde, örneğin Xiaomi, Samsung ve diğerlerinde yaygındır.

Telefonun açılmaması ve kurtarma moduna girmemesiyle karşılaşılırsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Telefonu Yeniden Başlat: Güç düğmesini birkaç saniye basılı tutun ve ardından "Yeniden Başlat" seçeneğine dokunun.
    • Sabit Sıfırlama: Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak, kurtarma moduna erişimi engelleyen yazılım sorunlarını çözebilir. Ancak bu, tüm verilerinizi sileceğini unutmayın.
    • Donanım Tuşlarını Kullan: Bazı telefonlarda, kurtarma moduna güç düğmesi ve ses kısma düğmesine aynı anda basarak erişebilirsiniz. Telefon modelinize göre farklı kombinasyonlar olabilir.
    • USB ile Bağla: Telefonunuzu bir USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Bazı modeller, kurtarma modunu tetiklemek için bilgisayara bağlıyken belirli tuş kombinasyonlarına basmanızı gerektirebilir.
    • Yetkili Servise Başvur: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, yetkili bir servis merkezine başvurmanız gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Kurtarma moduna erişilememesi, genellikle yazılım sorunlarından kaynaklanır. Ancak donanım arızası da ihtimal dahilindedir.
    • Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi tüm verilerinizi silecektir. Önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.
    • Telefonunuzu yetkili bir servis merkezine götürmeden önce, garanti süresinin dolmadığından emin olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam oncelikle iyi aksamlar. Odin ile basarili bir sekilde yukleniyor ama hala sorun devam ediyor ise odin de re-partition secenegini de secip o sekilde yuklerseniz sorun kalmayacaktir. Bi arkadasimin sorununu o sekilde cozmustum. Ama bu dedigim 3 yil falan onceydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flemenkero F kullanıcısına yanıt
    Ustacım teşekkürler, hemen deniyorum. İnşallah sorun o kısımdadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flemenkero

Hocam oncelikle iyi aksamlar. Odin ile basarili bir sekilde yukleniyor ama hala sorun devam ediyor ise odin de re-partition secenegini de secip o sekilde yuklerseniz sorun kalmayacaktir. Bi arkadasimin sorununu o sekilde cozmustum. Ama bu dedigim 3 yil falan onceydi.

Hocam maalesef olmadı. Daha doğrusu Re-Partition seçeneğini işaretlediğim zaman yükleme esnasında Fail verdi. 2 Farklı stock rom denedim. İkisindede aynı hatayı verdi.
  • Recovery Mode'a girebilsem sorunu çözebileceğimi düşünüyorum. Fakat olmuyor. Açılmıyor hiçbir şekilde. Peki Recovery için download mod veya başka bir şey ile yapabileceğim şey var mı? Kafayı yedim sanırım.
  • bkbr B kullanıcısına yanıt
    Yapma be hocam. Su 3 parcali stock romlar oluyordu onlardan birini bulup deneyebilme sansin var mi ? Buyuk ihtimalle boot bolumu gitmis telefonun. Recoverye giremezsin hocam. Bir de odin ne hatasi verdi onu yazar misin re partition yapinca ? Samsung cihazlarda ki inancim odine giriyorsa her turlu kurtarilir hatta odin bile gitse kurtarilir samsunglar Ben fastboottan recoya giricem diye sildim lg de recoyu da fastbootu falan da yukleyemedim geri. su an telefon perke cikti daha adam olmuyo

Hocam tel modeli nedir ? Odin uzerinden custom recovery atabilirsek zip ile custom rom atabiliriz galiba sonrasi da stocka geri doneriz. Uzun zamandir ugrasmiyorum bu rom root olaylariyla daha bilgili bi arkadas varsa yardim etmekten cekinmesin :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flemenkero

Yapma be hocam. Su 3 parcali stock romlar oluyordu onlardan birini bulup deneyebilme sansin var mi ? Buyuk ihtimalle boot bolumu gitmis telefonun. Recoverye giremezsin hocam. Bir de odin ne hatasi verdi onu yazar misin re partition yapinca ? Samsung cihazlarda ki inancim odine giriyorsa her turlu kurtarilir hatta odin bile gitse kurtarilir samsunglar Ben fastboottan recoya giricem diye sildim lg de recoyu da fastbootu falan da yukleyemedim geri. su an telefon perke cikti daha adam olmuyo

Ustacım 3 parçalı stock rom'dan kastın indirilen rarın içinde AP-BL-CSC-PIT tarzı dosyaların olduğu rom'sa eğer onuda indirdim çaresizlikten Fakat denemedim henüz. Sammobile üzerinden indirdiğim stock romlar ile uğraştım genellikle. Re-Partition kısmındaki hata ise resimdeki şekilde. Telefondan benimde umudum var fakat çok inatçı davranıyor. Keşke bu kadar uzatmasa Bu arada sizede geçmiş olsun. Telefon ve Recovery Mode açılmıyor.

• Hocam telefon modeli Galaxy K Zoom SM-C111, S5 Zoom olarakta geçiyor.
  • Bu arada biraz önce yeni rom yükledikten sonra fark ettim. CURRENT BINARY: yazan kısımda yeni rom'dan önce CUSTOM yazarken şimdi Official Samsung yazıyor. Alttaki kısım ise değişmemiş. Halen CUSTOM yazıyor. Gelişme varmı bilmiyorum, gözüme takıldı yazayım dedim.

Evet o hocam dedigim. Su recoya bi bakiyim bakalim neler yapabilicez

• Tamamdır ustacım. Çok teşekkür ediyorum.
    https://forum.xda-developers.com/galaxy-camera/general/cwm-twrp-galaxy-k-zoom-sm-c115-t2979266 hocam burda recovery ler var zip olarak ben twrp i seviyorum bunu indirip odin ile flaslarsak cok buyuk ihtimalle rec modu calisir hale gelicektir.

• Peki hocam bişey daha sormak istiyorum. Odin üzerinde hangi ayarlamaları yapmam gerekiyor kısa bir özet geçermisin
    Hocam varsayilan ayarlar olacak baska bir ayar yapmaniza gerek yok. Re partition secili olmasin. O da olmazsa o parcali romu kurmak gerekir aklima baska da bir cozum gelmiyor malesef :( ama o odin modda ki custom kafami karistirdi stock rom yukleyince orada da offical yazmasi gerekiyordu neden yazmiyor acaba.

Hocam recovery flashlamayin. Samsungun smart switch programini indirin odin modda baglayin. Uygulamayi acip acil durum kurtarma ya tiklayin seri numarasini falan isticek si,den pili cikarinca orda ki beyaz kagitta tum bilgiler yaziyo. Once romu indirip sonra kurucak. Bu sekilde re partition da olmus olucak yabanci bi kaynaktan boyle bir cozum buldum sammobile forum sitesinden. Odinde ki re partition calismiyormus ve sizin aldiginiz hatayi veriyormus. Bahsettigim yontem cihazda ki sorunu cozecektir.

• Ustacım hemen bakıyorum. Gece gece uğraşıyorsun. Hakkın ödenmez gerçekten. Çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.