Şimdi Ara

S23 ultra Server hariç imei atılamıyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (7 Mobil) - 2 Masaüstü7 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s23 ultra server üzerinden değilde direk telefon rotlanıp imei atılamıyor mu?

server sunucuları kapalı deniyor geri açılmama ihtimali var mı? geri açılıyor mu

• Samsung firması yetkili servisleri eliyle orijinal imei numaralarının repair işlemine izin veriyor. Ancak, yalnızca cihazın orijinal imei numarası yüklenebiliyor diye duydum. Yani firma farklı imei yüklenmesini engelledi diye duyum aldım.

Sanırım simsarlar, sunucular kapalı diyerek geçiştirmeye çalışıyor.

Yani samsung firması server'ları üzerinden imei değiştirme işi bitti, bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Haziran 2024; 18:10:45 >
  • hayır.

geri açılır.

süreniz bittiyse 2 ay uzatma yapanlar var onlardan destek alabilirsiniz sw açılana kadar.

• Yurtdışı Samsung cihazı kullanabiliyor muyuz imei vs attırıp son durum nedir?
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Bu dediğinin olabilme ihtimali var neden mi? Server kayıttan sonra güvenli klasör ve samsung pass çalışmadığını bu işi yapan herkes aslında biliyormuş, sırf para uğruna "çalışırda, çalışmazda garanti veremiyoruz" dediler. Aslında çalışmadığını biliyorlardı, bunu bana söyleyen kişide bu server kayıt işini türkiyede ilk yapan kişiydi, "ben çalışmıyor insanlara yalan konuşmayın" dediğimde, piyasada ki satıcıdan tut bu işi yapan herkes bana düşman oldu" dedi..
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

Hani bir söz var ya ! "Burası Türkiye" diye... Yani boş bulunursan, anında çarparlar.

Samsung'tan ayrılan bir kaç simsar eski mühendis, para kazanmak için, bizim açgözlü Türklerin fişteklemesi ile böyle bir tezgahı kuruyorlar.

Tabi Samsung firması işe uyanınca, resmi imei repair server erişiminde düzenlemeye gidiyor. Yani imei repair işlemi, resmi servisler eliyle, telefona ait orijinal imei'nin cihaza yazılması için kullanılabilmektedir.

Her neyse... Bu arada tezgahı kuranlar, kullanıcıları çarptı, çarpa bildiği kadar...

Bu arada bilebildiğim kadarıyla, Samsung telefonlara server bağlantılı imei değişikliği yapma işlemi, sona ermiş değil... Simsar mühendislerin kendi web alanını oluşturarak, kendi server'ları üzerinden imei çakma işlemi devam ediyor. Tabi bütün Samsung modellerine uygulayamıyorlar. Sanırım yeni çıkan Samsung modellerine uygulayamıyorlar. Yani Samsung yeni model çıkardıkça, server üzerinden imei değiştirilen telefon sayısı azalacak.

İlk zamanlar hem ucuz(ucuzdan kastım 100 dolar civarı) hemde iyiydi bu sistem, geçen sene samsung kısıtlama getirdi samsung pass ve güvenli klasöre erişimi engelledi. S24 ultrada ise bir kablo var onunla yapılınca çalışıyordu, şimdi ise server yetkili servis harici kapandı gibi bakalım ne yapacaklar?

EDL kablosundan bahsediyorsunuz. EDL kablosu kullanılarak, simsarların server'ı üzerinden imei değişikliği hala yapılabiliyor. Ancak EDL kablolu imei değiştirme işlemi sonrası, güncelleme ve sıfırlama işleminde imei uçabiliyor.

Oysa simsar kadro, Samsung firmasının resmi imei repair sayfasına girmenin bir yolunu bularak, imei değişikliğini kalıcı hale getirmişlerdi... Tabi Samsung uyanıp tedbir alınca, s23 ve sonrası çıkan bütün modeller için, imei değiştirme yolunu kapattı.

Hasılı; EDL kablolu imei değişikliği işlemi, belli modeller için bir süre daha devam eder. Yani belli modellerde, bir süre daha çarpılan çarpılmaya devam edecek.

Şimdi asıl kıyamet 1 ocakta kopacak, normalde kapanam imeiler yılbaşında tekrar sıfırlanıyordu. Sanırım o da kapanacak, neden dersen. Benim çok geniş telefon koleksiyonum var, bazı özel cihazlarım vardı bazen yedek hattı takar nostalji olsun diye kullanırdım. Her sene ocak ayında açılan cihazlarım bu sene açılmadı

Kayıtlı imei'lere önceden 7 yılda bir defa sinyal aldırmak yeterli idi. Son düzenlemeden sonra, bu süre 1 yıla indirildi.

Benim de çok eski model 2 telefonum( Nokia 6300 ve Samsung 8530 bada işletimli ) var. 6 ay önce operatör sinyali aldırdım. Hatta otomatik operatör mesajı da geldi. Temmuz'da tekrar operatör sinyali aldırayım.

Kolay imei yüklenebilen bir kaç harcıalem marka telefon var. O telefonlardan birini kayıtsız olarak satın alırsam, eski telefonlarımın imei'lerini harcıalem telefona çakıp kullanırım diye, eski telefonlarıma ara ara sinyal aldırıyorum.

Yani şimdi kullandığım telefonumun başına beklenmedik bir kaza gelirse, yeni telefona bütçe ayırmak için uğraşmak yerine, 5 - 6 bin TL'ye kayıtsız ve harcıalem bir telefona( infinix vb ) imei çaktırıp, geçici ve kısa süreli kullanırım diye, eski telefonlarımı aktif tutmaya çalışıyorum. Geleceği düşünerek ihtiyat gibi bir şey işte...

Sözün özü; sorunsuz, uzun süreli ve kaliteli kullanım için, yasal kayıtlı telefon almak, ülkemizde zaruri oldu. Imei simsarlarının eline düşmeye gerek yok bence... Ne Şam'ın şekeri, ne arabın yüzü.

• S24 ultra içinde kayıt devam eder mi acaba.
  • SErverlar şuan açılmış 160-180 USD para istiyorlar sanırım mecburuz yaptırmaya asıl merak ettiğim sanal sim'e ait ayrı bir imei mi var? yada telefonun 2 İmei sinden birini mi kullanıyor Sanal sim ile geçiştirilebilirmi acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.