Şimdi Ara

[ROM][BL YOK][ROOT YOK]LG G4'Ü G5 YAPIYORUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG G4’ÜNÜZÜ LG G5’E ÇEVİRİN [BL’A GEREK YOK][ROOT’A GEREK YOK]

Yapan ve emeği geçenler : Ignacio Ramírez (xda@the_naxhoo)
    (xda@BySezerSimsek)
    (xda@Kickoff)
    (xda@yener90)

Türkçe Kurulum İşlemini Çeviren:Sercangumus (xda@greystorma)

Gerekenler:

-Herhangi bir ülkeye ait G4 telefon
    - Kurulmuş olan herhangi bir sistem (v20a, v20c, vb).

Değişiklikler 16/09:
    • 20j Sürümüne yükseltildi
    • Ad blocker silindi (Hosts)
    • V10 Kamera hatası düzeltildi.
    • Kulaklık sesi arttırıldı. (Mixer_path)

Değişiklikler:

• UX 5.0 Arayüzünün tamamı uygulandı
    • LG V10 Kamera Uygulaması eklendi (Fotoğraf ve videolarınızı SD Karta kaydedebilirsiniz).
    • MiniView Özelliği
    • Wallpapers 360 özelliği (LG G5).
    • Ad Blocker Eklendi(Hosts).
    • LG Emojileri Apple emojileriyle değiştirildi (Whatsapp).
    • Stock Kamera uygulamasına 60fps/64Mbps ayarları uygulandı.
    • Google’ın gereksiz uygulamaları kaldırıldı.
    • Tüm uygulamalar için çift ekran özelliği getirildi..
    Buglar:
    • Galeriden “Wallpapers 360” seçeneği ile fotoğraf seçemiyorsunuz.

NOT:Oluşabilecek sorunlardan ne ben nede yapan ignacio ramirez adlı arkadaş sorumlu değildir.Ben kendimde denedim oldu.

Yapım işlemi:

Önhazırlık
    *İndirdiğiniz dosyalardan G4 içindeki LGUP yazan iki setup dosyasını kurun.
    *v20j_640dpi.zip dosyasının içindeki img dosyasını herhangi bir yere çıkartın
    *LG_Root.rar dosyasının içindeki LG_ROOT klasörünü herhangi bir yere çıkartın.
    *Eğer 20j sürümünüz yoksa aşağıda kdz'lerden onu indirip onuda herhangi bir yere atın.

1. İşlemi yapabilmek için yazılım sürümünüzün 20j olması gerekli.Eğer yazılım sürümünüz 20j değilse aşağıda bulunan 20j sürümünün kdz’sini LG UP üzerinden telefonunuza flashlayın.Ardından indirdiğiniz dosyaların içerisinde v20j_640dpi.zip dosyasının içindeki img dosyasını masaüstüne çıkartıp ismini system.img olarak değiştirip telefon hafızasının içerisine direkt olarak atın.

2. Flashlama ve img atma işlemi ardından cihazımızı komple kapatıyoruz.Cihazın Volume UP(+) yani ses açma tuşuna basılı tutarak usb kablosu pc’ye bağlıyken cihazımıza bağlıyoruz kabloyu.Cihazımız download mode’a geçmiş olacak.Firmware upgrade yazısı gelecek pc’mizde cihazımızı tanımış olacak.

3. BU NOKTA ÇOK ÖNEMLİ:LG UP Yazılımını açıyoruz ve herhangi bir kdz dosyası seçip upgrade işlemi başlatıyoruz.Ardından LG UP’da işlem %9’a geldiğinde ve telefonun ekranında yeşil bir şekilde COMX(X yerine bir rakam gelecek 4,5,6 vb bilgisayar hangi rakamı atarsa) yazısı geldiğinde telefondan usb kablosunu hemen çekiyoruz.

4. LGUP programını kapatıyoruz artık onunla işimiz bitti.Cihaza tekrar USB kablosunu bağlıyoruz.Bağlantının ardından aygıt yöneticisine girip bağlantı noktaları kısmından kontrol ediyoruz.COMX’deki x ekrandaki ile aynımı değilmi diye aynıysa sıkıntı yok.Aynı değilse bataryayı çıkartıp tekrar takıp 2. İşlemden tekrar başlıyoruz aynıysa devam ediyoruz.

5. İndirdiğiniz dosyalardan LG ROOT klasörü açın.Boşluğa klavyeden shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın.Çıkan seçeneklerden komut penceresini burada aç seçeneğini seçin ardından sırasıyla aşağıdaki kodları gireceğiz.
    * "Send_Command.exe \\.\COM5" (COM5 burada örnek olarak verildi size bilgisayarınız kaçıncı portu verdiyse com5 kısmındaki 5 yerine onu yazıcaksınız.PARANTEZLER YOK! ) cevap olarak bişeyler yazacak ardından # işareti gelecek eğer bu noktaya kadar sıkıntı yoksa 2. Koda geçiyoruz.
    *# işaretinin yanında “id” yazıp enter’a basıyoruz karşılığında cevap olarak "uid=(0)root gid=(0)root" ile başlayan birşeyler almamız gerekiyor.Eğer bu cevabıda alıyorsak ve tekrardan # işareti çıkmışsa işlem için hazırız.
    *# işaretinin hemen yanına parantez içinde bulunan kodu kopyalayıp yapıştırıyoruz.” dd if=/data/media/0/system.img bs=8192 seek=55296 count=529920 of=/dev/block/mmcblk0 “
    Bu işlem ardından # işareti kaybolacak 2 3 dakika sonra # işareti geldiğinde komut satırına “LEAVE” yazıp işlemi bitiriyoruz.Ardından telefon kendiliğinden yeniden başlamazsa kendiniz bataryayı çıkartıp takın ve telefonu açın.
    6-Android uygulama güncellemesi penceresini gördüyseniz işlem tamamdır.Telefon açıldıktan sonra bir hard reset atın ve kullanmaya başlayın.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN. 

LİNKLER:
    Konu orjinali:
    xda forums
    [BL Lock][TOT] Genisys UX 5.0 [Android 6.0 MM][H815 All Variants]
    http://forum.xda-developers.com/g4/orig-development/bl-lock-ul-android-6-0-marshmallow-t3459260

ROM’LAR:
    * H815 v20j 640dpi (stock):
    * H815 v20j 540dpi:
    * H818 v20e (540dpi):https://goo.gl/bcINzu (Teşekkürler @jskasia )

KDZ’LER
    *KDZ v20j (H815):
    *KDZ v20e (H818):https://goo.gl/yj9DFW

LG ROOT dosyası
    LG_ROOT:
    LG UP Dosyası
    LGUP:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercangumus -- 26 Eylül 2016; 18:51:13 >

• Kameralarin apk si varmi guncel?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke h815tr cihazlara da uygulanabilinseydi.

• rockerroll kullanıcısına yanıt
    v10 kamera yazılımı ve stock kamera yazılımı romun içinde mevcut kurulu geliyor.
  • The Notorious kullanıcısına yanıt
    H815TR cihazlarada uygulanabiliyor. Benimkisi tr cihaz dikkat etmediniz sanırım bootloader ve root istemiyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercangumus

H815TR cihazlarada uygulanabiliyor. Benimkisi tr cihaz dikkat etmediniz sanırım bootloader ve root istemiyor. :)

peki garanti durumu ne oluyor hocam? çizdirmeyelim bizim g4'ü.

ve durduruldu hataları falan alınıyor mu? çok can sıkar.

• The Notorious kullanıcısına yanıt
    Garanti durumuyla alakalı birşey bilmiyorum fakat root atılmıyor ve bootloader kilidi kırılmıyorsa bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum :D ayrıca garantiye gitmeden önce tekrar tr kdz flashlarsın sisteme eskiye döner bi sıkıntı olmaz.

hatalar olarak bi arkadaş yazmıştı bişeyler onu aşağıya kopyalıyorum.

"Birkaç hatası var sistemin , çift pencere açınca cihazın dokunmatiği kafayı yiyor , bazen uygulama led bildirimleri çalışmıyor(her zaman değil) kilit ekrani bazen kafayı yiyip donuyor , onun dışında bir sıkıntı yok , v20j uzerine kurarsaniz bu sorunlarla karsilasirsiniz , farkli kdz nin uzerine kurarsanız bazen bluetooth calismiyor ve kilit ekranindaki hava durumu animasyonlari çalismayabiliyor kisacasi eksiler buglar bunlar , artıları ise sistem cok hizli calisiyor kesinlikle takilma yok googleın zimbiryi uygulamalari yok isyeyen el ile kurabilir , sistemde isinma 0 denicek kadar az , ve şarj cok iyi gidiyor 3.30 saat ekran suresi aldi arkadasim , şarj cok basarili , 2 adet launcher var biri stock g4 launcheri digeri g5 launcher , iki launcherdede widgetler falan sikintisiz calismakta , kisaca soyleyeceklerim bunlar"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G2 Güncelleme Sorunu[YARDIM]
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sercangumus kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. tam stabil bir sürümü çıktığında kesin denerim. en çok kullandığım özelliklerin düzgün çalışmaması benim için büyük problem.

• h815tr için radyo çalışıyor mu
  • mega.nz kota aşımı diyor. dosyalar indirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzafer

mega.nz kota aşımı diyor. dosyalar indirmiyor

dostum mega.nz'ye üye olduktan sonra giriş yapıp indir kota sınırı kalkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzafer

h815tr için radyo çalışıyor mu

Dostum ne yazıkki radyo uygulamalar içinde bulunmuyor.
  • h815tr için hangisini indirmem gerekiyor ? Bunlardaki 640 - 540 neyi ifade ediyor ne farkı var ?

H815 v20j 640dpi
    H815 v20j 540dpi
  • arkadasım H818 v20e kurulum nasıl yapabiliriz.
  • beyzafer B kullanıcısına yanıt
    Dostum simge cozunurlukleri onlar 640dpi sabit olani onu indirmen daha iyi olani

• quote:

Orijinalden alıntı: lorddincer

arkadasım H818 v20e kurulum nasıl yapabiliriz.

V20e icin olan img dosyasini indirin.(yazi sonunda mevcut) eger surumunuz v20e ise ayni islemleri uygulayabilirsiniz sizde.Fakat h818 540 dpi cozunurluklu simgeler bilginiz olsun.stock(varsayilan) 640 dpi dir.

• Bilgi için tskler umarim 640dpi olan sürümüde çıkar.

• yeni rom çıkmış,bir deneyelim bakalım
  • iyi günler. H815TR cihazına kurulum olmuyor sanırım. V20J yazılımını lg up ile yüklerken %16 da 0x2000 hatası alıyorum. H818P cihazıma sorunsuz kurulum yaptım lakin H815TR cihazıma yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum
  • Cakma imeili cihaza sahibim de kardeşim h818 benim cihaz dual sim imei uçar mi acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.