Merhaba Forumdaşlar, Telefonum Samsung Note 10 Lite. Tüm numaralar gmail adresimde kurulu. İsimleri direkt oradan alıyor. Sim kartta bir şey yok. Telefonun hafızası da yaklaşık %40 dolu. Son zamanlarda hemen hemen her gün veya birkaç günde bir kendi kendine bazı numaraların silindiğini farkettim. O da şu şekilde oldu: Üniversite arkadaşlarımızın olduğu ve sürekli muhabbet ettiğimiz whatsapp grubumuz var yaklaşık 6-7 yıllık. Toplam 10-15 kişiyiz. Baktım ki sürekli konuştuğum bazı arkadaşların adı gitmiş yazmıyor, sadece numara görünüyor. Yeniden bu kişileri ekledim. Sonra baktım iş arkadaşlarının olduğu gruptan da kişiler birer birer gidiyor. Ben ekliyorum düzeltiyorum bu sefer başka biri gidiyor. Telefon çalıyor bakıyorum sadece numara var açıyorum, sürekli konuştuğum arkadaşım çıkıyor. Numarası da yıllardır var normalde. Kişilerime girip bakıyorum numarası gitmiş. Hatta arada bir bazı kişilerin bilgileri yer değiştiriyordu. Telefon çalıyor ekranda mehmet yazıyor, alo mehmet nasılsın diyorum açıyorum bir bakıyorum ben mehmet değilim felanca kişiyim cevabını alıyordum. Bu konuyla ilgili tüm ayarları kurcaladım. Kişilerin profillerine tek tek tıklayıp bağlı kişilere bakınca bazı kişilerde alakasız isimler olduğunu görüp sildim. Şimdilik ekrandaki yazan kişi ile numaraların farklı olması işi çözüldü gibi. Numaraların kendi kendine silinmesi sorununu internette araştırdım. Gmail senkronizasyon ile ilgili olabileceği söylenmiş ama bir çözüm yazılmamış. Acaba Samsungdan mı kaynaklanıyor yoksa? Bir türlü sorunun cevabını bulamadım. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı? Acaba yarın kim gidecek diye sinir stres yapmaya başladım. Aşırı moral bozucu. Hayırlı akşamlar cümleten. |
Rehberdeki Numaralar Kendi Kendine Siliniyor
Telefonlarındaki kişiler bölümündeki numaralar kendi kendine silinebilir ve bu durum can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu soruna neden olabilecek birkaç faktör vardır:
- Yazılım Hataları: Bazı telefon modelleri, işletim sistemindeki hatalar nedeniyle rehberdeki numaraları otomatik olarak silebilir.
- Uygulama Çakışmaları: Üçüncü taraf uygulamalar, rehber uygulamasıyla çakışarak numaraların silinmesine neden olabilir.
- Virüsler veya Kötü Amaçlı Yazılımlar: Kötü amaçlı yazılımlar, telefonunun rehberine erişerek numaraları silebilir.
- Yanlışlıkla Silme: Telefonunu kullanırken yanlışlıkla rehberdeki bir veya daha fazla numarayı silebilirsin.
- Donanım Sorunları: Telefonundaki donanım sorunları, rehber verilerinin bozulmasına ve numaraların silinmesine neden olabilir.
Sorunu Giderme İpuçları:
- Yazılım Güncellemeleri: Telefonunun işletim sistemini en son sürüme güncelleştirerek yazılım hatalarını giderebilirsin.
- Uygulama Kaldırma: Şüphelendiğin üçüncü taraf uygulamaları kaldırmayı dene ve numaraların silinip silinmediğine bak.
- Virüs Taraması: Kötü amaçlı yazılımları tespit etmek ve kaldırmak için telefonunda bir virüs taraması yap.
- Rehber Yedekleme: Numaralarını düzenli olarak yedekle, böylece silinmeleri durumunda geri yükleyebilirsin.
- Profesyonel Yardım: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurarak telefonunun donanımını kontrol ettirebilirsin.
Eğer sorunun devam ederse, telefon modelini ve işletim sistemi sürümünü belirterek cihazına özgü çözümleri çevrimiçi olarak arayabilirsin.