Şimdi Ara

Bilgisayarın Durduk yerde uyku moduna geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
44.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim bilgisayar bilgisayarı oyun oynarken ya da başka bir işlem yaparken birden bire uyku moduna geçiyor. Eğer kapansa soğutma sorunu olduğunu düşüneceğim ama kapanmıyor. Tekrar açma düğmesine bastığımda uyku modunda olduğu için oyunda falan kaldığım yerden devam edebiliyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Asus P5B Anakart
    Çift Çekirdek işlemci
    2 GB RAM
    Asus 7200 256 MB
    Microsoft Wireless Kablosuz Klavye

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarın Kendi Kendine Uyku Moduna Geçmesi

Birçok kullanıcı, bilgisayarlarının beklenmedik bir şekilde uyku moduna geçtiğiyle ilgili sorunlar yaşar. Bu durum, PC'nizin görevleriniz üzerinde çalışırken veya eğlence amaçlı kullanım sırasında kesintiye uğramasına neden olarak can sıkıcı olabilir.

Bilgisayarın Kendi Kendine Uyku Moduna Geçmesinin Nedenleri

• Güç Ayarları: Bilgisayarınız yanlış güç ayarlarına sahip olabilir, bu da belirli bir süre etkinlik olmadığında otomatik olarak uyku moduna geçmesine neden olabilir.
    • Donanım Sorunları: Arızalı bir güç kaynağı veya anakart gibi donanım sorunları da bilgisayarın beklenmedik bir şekilde uyku moduna geçmesine yol açabilir.
    • Yazılım Çakışmaları: Bazı yazılım uygulamaları veya sürücüler, güç ayarlarıyla çakışarak bilgisayarınızın uyku moduna geçmesine neden olabilir.
    • Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarınızın uyku moduna geçmesi için komut verebilir.
    • Pil Sorunları (Dizüstü Bilgisayarlar): Dizüstü bilgisayarlarda, eski veya arızalı bir pil, bilgisayar kullanım sırasında kendiliğinden uyku moduna geçmesine neden olabilir.

Sorunu Giderme Adımları

• Güç Ayarlarını Kontrol Et: Windows ayarlarında güç ayarlarını kontrol et ve bilgisayarın belirli bir süre hareketsiz kaldığında uyku moduna geçecek şekilde ayarlanmadığından emin ol.
    • Donanımı Kontrol Et: Bilgisayarınızın bileşenlerini gevşek kablolar veya arızalı parçalar açısından kontrol et. Herhangi bir sorun tespit edersen, bunları mümkün olan en kısa sürede değiştir.
    • Yazılım Güncellemelerini Kontrol Et: Bilgisayarındaki tüm yazılım uygulamalarının ve sürücülerin en son sürümlerine güncellendiğinden emin ol.
    • Virüs Taraması Yap: Bilgisayarını virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak bunları tespit et ve kaldır.
    • Pil Durumunu Kontrol Et (Dizüstü Bilgisayarlar): Dizüstü bilgisayar kullanıyorsan, pilin sağlığını kontrol et ve gerekirse değiştir.

Önemli Not: Yukarıdaki sorun giderme adımlarını uyguladıktan sonra sorun devam ederse, daha fazla yardım için bilgisayar üreticinle iletişime geçmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilginç vallahi bende merak ediyorum cevabı
  • Denetim Masası, Güç seçeneklerini kapat. Veya klavye üzerinde uyku modu tuşu varsa ona yanlışlıkla basıyor olabilirsin...
  • size komik gelebilir
    ama bilgisayarınıza yeni bie klavye takın öyle deneyin
    kolay gelsin
  • bende merak ediyom valla. bilen cevaplasın.
  • Hort olcak ama birebir aynı sorunu yaşıyorum çat diye uyku moduna almaya çalışıyor ama laptop kendini kapatamıyo bir süre sonra guc duğmesine basınca baştan acılyıor windows sürdürülüyor ve kaldığım yerden devam ediyorum..Hatta online oyun oynadığım halde oyundan kopmuyorum..
  • Benimde eskiden böyle bir sıkıntım vardı uyku modu yerine direk kapanıyordu. Bir gün vantilatörü getirdim pc nin dibine açtım pc yi dahada kapanmadı daha sonra içini temizledim artık sorun halloldu. Sorunun nedeni ısı ve kirlilik. Ayrıca diğer arkadaşların dediğide olabilir klavyeyi değiştir derim :D.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Google-

Hort olcak ama birebir aynı sorunu yaşıyorum çat diye uyku moduna almaya çalışıyor ama laptop kendini kapatamıyo bir süre sonra guc duğmesine basınca baştan acılyıor windows sürdürülüyor ve kaldığım yerden devam ediyorum..Hatta online oyun oynadığım halde oyundan kopmuyorum..

hocam resmen konu HORTLAMIŞ.Hocam pile sağ tıkla->güç seçenekleri de-> ordan görürsün zaten yan taraftan ayarlarsın onu ama sen oynadığın halde uykuya girmesi enteresan
  • Arkadaşlar aynı sorun benim pc de olmaya başladı sorunu çözebildinizmi.
    Dikkatiimi çeken şu ki eskiden pc ısınınca kendini kapatıyodu şimdi ise uyku moduna geçiyo ve internet sayfaları dahi kapanmıyo. Oyunlara dahi devam ediyorum. Bilen varsa yardımcı olsun
  • Konuyu tekrar Hortlattım ama arkadaşlar HP G61-b01et modelli bir bilgisayar var ve sürekli uyku moduna gidiyor

kullanırken de yani fare hareket halindeyken de yapıyo ??

-güç seçeneklerinden uyku felen kapattım
    -Win 7 ve 8 in 32 ve 64 sürünlerini denedim
    -bios update yaptım
    -sürücüler hp kendi sitesinden

daha ne yapmam gerekir anlamadım
    atıp kıracam sinir etti :)

böyle yapması çok saçma
  • Merhaba ;

Bilgisayarın Uyku moduna girebilmesini veya çıkabilmesini sağlayan donanımlarınızdır. Bu donanımların listesine
    komut satırından

powercfg -devicequery wake_armed

komutuyla erişebilirsiniz. Bu donanımları aygıt yöneticisinden sağ tıklayıp Özellikler ve Güç Yönetimi kartını seçin. Burada gördüğünüz check işaretlerini kaldırın.
    Ağ kartınız listede gözükmesede onun içinde aynı işlemi gerçekleştirin.

Çözüm olmazsa yazın diğer seçenekleri deneyelim.
    İyi Forumlar.
  • Konuyu bir kez daha hortlatıyorum ama aramalarda bu sayfaya ulaştım.
    Video falan isterseniz bir ara çekebilirim.

2012 de Asus i7 işlemcili laptop almıştım. 3 gündür durduk yere uyku moduna geçiyor, fareyi hareket ettiriyorum ekran açılıor. Bir süre sonra tekrar uyku modu, tekrar açıyorum.
    Dün en son açılır açılmaz yine uyku moduna geçti. Kapadım açtım düzelmedi. Pili söktüm taktım yine düzelmedi. Kapadım ben de :(
    1,5 yaşında oğlum var geçen gün baya karıştırmış ama güç ayarlarını da baktım her şey normal. Ekstradan bilgisayarcı bir arkadaş uzaktan bağlandı o da biraz ayarları düzeltti ama sonuç aynı, değişen bişey yok.
    Var mı çözüm hakkında düşünceleriniz?
  • Hard diskten kaynaklandığını düşünüyoum, aynı sorun bende de var. Format attım ve bir süre geçti. Sanırım hard disklerimiz yaşlanıyor gençlik. Başka mantıkllı bir şey gelmiyor aklıma. Yada yeni bi hard disk hastalığı da olablir. Ama illaki hard disk diyorum. Şöyle de bir hatırlatma yapayım; 3 gün boyunca laptop umu açık bıraktım, arka planda oyun falan açıktı ve bu hastalık doğdu.
  • Sorunu çözen varmı acaba bende magix vegas pro 15te render alırken uyku modu sorunu yaşıyorum. uyku modu ayarlarını yaptım sonuç değişmedi bilen bir kişi yardımcı olursa memnun olurum. windows 10 kurulu
  • quote:

Orijinalden alıntı: isaakcu

Sorunu çözen varmı acaba bende magix vegas pro 15te render alırken uyku modu sorunu yaşıyorum. uyku modu ayarlarını yaptım sonuç değişmedi bilen bir kişi yardımcı olursa memnun olurum. windows 10 kurulu
    Sisteme aşırı yük biniyor. Anlık olarak ısı feci artıyor ve işlemci sapıtıp sistemi kapatıyor.

Eğer ısı sorunu olmadığını düşünüyorsan klavyeni değiştir.

; ama muhtemelen ısıdan dolayıdır. Ne bileyim içini temizle fanı temizle yap bir şeyler işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Sisteme aşırı yük biniyor. Anlık olarak ısı feci artıyor ve işlemci sapıtıp sistemi kapatıyor.

Eğer ısı sorunu olmadığını düşünüyorsan klavyeni değiştir.

; ama muhtemelen ısıdan dolayıdır. Ne bileyim içini temizle fanı temizle yap bir şeyler işte

Alıntıları Göster
    laptop kullanıyorum daha önce böyle bir problem yoktu taki güç ayarlarıyla oynayana kadar bilgisayar render yaparken uyku moduna geçmesin diye süreleri hiçbir zaman yapmıştım ondan sonra sapıttı. Tabi bunda windows 10 1803 sürümünün etkili olduğunu düşünüyorum. İşlemcinin soğuk kalması için soğutucu kullanıyorum hali hazırda ve içini çok iyi temizledim.

Render alırken 1 dk yada 2 dk sonra laptopa hiç dokunmadığım zaman uyku moduna giriyor. durum bu anlayacağınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: isaakcu

laptop kullanıyorum daha önce böyle bir problem yoktu taki güç ayarlarıyla oynayana kadar bilgisayar render yaparken uyku moduna geçmesin diye süreleri hiçbir zaman yapmıştım ondan sonra sapıttı. Tabi bunda windows 10 1803 sürümünün etkili olduğunu düşünüyorum. İşlemcinin soğuk kalması için soğutucu kullanıyorum hali hazırda ve içini çok iyi temizledim.

Render alırken 1 dk yada 2 dk sonra laptopa hiç dokunmadığım zaman uyku moduna giriyor. durum bu anlayacağınız.

Alıntıları Göster
    1803 mü kutulu sisteminizde?

Benim de 1803 kurulu idi ama birçok sorundan dolayı 1709'a geri dönmüştüm.

Bir forumda okumuştum 1803 Asus laptoplarda uyumsuzluğa neden oluyormuş.

Bence sen sistemini 1709'a format at. Sonra güncelleme ayarlarından "Yarı yıllık(hedeflenmiş)" yazan yeri "yarı yıllık" olarak değiştir. En son gelecek özellik güncellemelerini de 365 gün sonraya diye ayarla.

Böylece sistemin 1803'e geçmeyecek ama 1709'un kalite güncellemelerini tamamen alacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

1803 mü kutulu sisteminizde?

Benim de 1803 kurulu idi ama birçok sorundan dolayı 1709'a geri dönmüştüm.

Bir forumda okumuştum 1803 Asus laptoplarda uyumsuzluğa neden oluyormuş.

Bence sen sistemini 1709'a format at. Sonra güncelleme ayarlarından "Yarı yıllık(hedeflenmiş)" yazan yeri "yarı yıllık" olarak değiştir. En son gelecek özellik güncellemelerini de 365 gün sonraya diye ayarla.

Böylece sistemin 1803'e geçmeyecek ama 1709'un kalite güncellemelerini tamamen alacak.

Alıntıları Göster
    teşekkürler cevabın için dediklerini bi deniyim

• Asus laptopta ölü durumdaki pilin kullanılması bu soruna yol açıyordu. Pili çıkardım sorun düzeldi. Masaüstü bilgisayarda güç ayarları, Bios güncelleme vb. çözümler gördüm.
  • Arkadaşlar aynı sorundan müzdaribim Compaq cq57 i5 2.nesil laptop durduk yere uyku moduna geçiyor sebebi ne olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.