Selam arkadaşlar toshiba satallite l750 1ml laptop mevcut, bende windows 10 pro yüklü idi ve bu mavi ekran hatası kendiliğinden düzelmişti lakin windows 10 pro crackli idi ve bendede windows home orjinal key olduğu için laptobu sıfırladım formatladım ve windows 10 home kurdum. Kurduktan sonra bu lanet mavi ekran hatası yeniden peydahladı, bazı yabancı forumlar da güç planını dengeliden yükseğe alarak çözmüşler ama bende işe yaramadı. Sistemim şu şekilde core i7 2670qm işlemci 8 gb ram nvidia gt525m ekran kartı Altta minidump analiz sonuçlarını bırakıyorum bir türlü şu lanet şeyden kurtulamadım arkadaşlar.
|
GenuineIntel.sys İşlemci Kaynaklı Mavi Ekran Hatası
-
-
öncellikle bios sürümünü varsa güncelleştir sonra temiz kurulum yapıp tüm driverları toshibanın sitesinden indir.
-
Bios güncel temiz kurulum yapıldı driverlar güncel sorun büyük ihtimal yazılımsal ama ne
-
Baya zaman geçmiş ama yinede sorayım, çözdün mü ne yaptın çözümü buldun mu.
-
Yok hocam ne yaptıysam nafile kaldırıp attım zaten laptobu masaüstü sistem dizdim kafam rahat.
-
Bende sorun o dönemde Windows'un angut angut güncelleme kalitesinden oluyormuş kii zaten mikisoftta bu durumu kabul etmişti o günlerde ve düzeltme güncellemesi ile düzeldi. Kafayı yemiştim bir türlü çözemeyince kii zaten sorun benden de değilmiş..
İşin daha da salakçası bendeki Windows korsan iken Zerrrrre kadar sorun yaşamazken hadi dedik orjinal alalım sorunsuz olur dedik ağzımıza ettiler.. Zorla insanı yine korsana yönlendirecek it herifler, denemediğim yol kalmamıştı yapmadığım silip yüklemediğim bir şey kalmamıştı, BIOS ekranında kurcalamadığım bir halt kalmamıştı.. Umarım bir daha yaşamam zaten bir daha olursa direkt korsan windowsa geri dönerim en azından o daha sorunsuz.
Ek olarak önce araştır ama senin içinde uygunsa K E S İ N L İ K L E tavsiye ediyorum, sistemin donanımın ne olursa olsun W10 x64 Home Single Language kullan rahat rahat olsun. Gereksiz saçma sapan bir ton şeyden arınmış mis gib Iso.
-
Benim şöyle sıkıntı var Windows'dan değil güç ayarlarından en yüksek işlemci güç yönetimini %5 yapınca düzeliyordu tabi işlemci frekansını kısıyorsun ama bu seferde laptop kendi kendine reset atıyordu sorun büyük olasılık işlemci de idi benim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X