Şimdi Ara

nvlddmkm.sys mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Monster abra a5 v2.1 kullanıcısıyım.(Monster bölümünü de açtım fakat cevap alamadım.) Bilgisayarım bu mavi ekran nedeniyle 2 sefer garantiye gitti. Anakart, RAM ve wifi adaptörü değişti. Fakat Sorunum hala devam ediyor hatta eskiden oyunlarda veriyordu şimdi günlük kullanımda bile mavi ekran hatası almaya devam ediyorum. Windows 8.1 kuruluydu servisten geldiğinde (gerekli testler yapıldı dendi fakat bilgisayarı açtım 1 saat içinde mavi ekranı karşımda gördüm) ben de deneme amaçlı Windows 7 kurdum günlük kullanımda bir sorun yok ama oyunlarda bir süre sonra yine mavi ekran hatası alıyorum. Ekran kartı benchmark testlerinde hiçbir problem yok. Daha önce böyle bir hata alıp ta çözüme kavuşan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MalıArapFaiktenAlıyoduk -- 16 Temmuz 2015; 17:22:05 >

• Bende de vardı. Ama öyle oyun oynarken falan çıkmıyor ben iş gereği pc yi 12-13 saat açık bırakıyorum ( pc evde kalıyor işten bağlanmak icap ediyor o yüzden ). Eve gelip kapağını kaldırıyorum 13 saat sonunda. 5 dakka normal çalışıp mavi ekran veriyor :) Kapatıp açınca düzeliyor bi 13 saat daha gidiyor sorunsuz. Nvidianın ekran kartlarının laptop sorunu. Driver'ınızı(NVIDIA grafik sürücüsü , geforce experience vs. hepsini) silip tekrar yüklemeyi deneyin. Ben öyle yaptım 16 saat dayandı :) Daha ötesini de dayanabilirdi ama denemeye fırsatım olmadı ama o günden beri hiç almıyorum. Not: Laptop'un içinden çıkan cdden driver kurmayın. Gidin Nvidia'nın sitesinden indirin ben öyle yapmıştım cdden çıkanı kurdum sorun vardı , silip kaldırdım her şeyi nvidia olan. ( baya görmez hale getirdim ) Sonra Nvidia sitesinden güncel versiyonunu indirdim şuan problem yok.
    Bence yazılımsal bir sorun ama bazı rivayetlere göre ekran kartından oluşan bir fiziksel arıza.

Şunu deneyebilirsin : ( işe yarama oranı %50 , çünkü bu hatanın çıkmasının bir çok nedeni var . Benimki ısıydı )

1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz.
    2: C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
    3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
    4: CMD'yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
    5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
    6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
    7: Bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT: Bu sonda anlattığım yöntemde Nvidia klasörü denen yer : C'de NVIDIA diye bir klasör var ona girin. Sonra --> DisplayDriver --> 353.30 --> Win8_WinVista_Win7_64 --> International ---> DisplayDriver

buranın içinde bulunuyor.

Ayrıca eğer 5.adımdaki işlemde , işlem %60 da kalırsa tüm herşeyi bırakın. Driverlarınızı baştan kaldırın her şeyi silin süpürün. Sanki ekran kartı donanımı yok hale getirdikten sonra 0 kurulum yapın. Sonra tekrar bu işlemleri DENEMEYİN. Eğer %60 da kalırsa sizde çıkan problem bu yöntemle çözülemez.

Bu arada 4. komuttaki masaüstü yerine gelmek için Başlata Cmd yazın enterlayın sonra Cmd açılınca ;
    Eğer
    C:\Users\"Kullanıcı Adınız"\ olarak açılıyorsa --> cd desktop <-- yazın enterlayın.
    Eğer
    C:\Windows\System32 olarak açılıyorsa sırasıyla ;
    cd C:\Users
    cd C:\Users\KullanıcıAdınız
    cd desktop
    Bu sizi masaüstüne götürecektr :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concortt -- 16 Temmuz 2015; 22:54:55 >

• Guvenli modda acip nvidia ekran kartiniza sag tiklayarak kaldira tiklayip acilan pencerede bu aygitin surucu yazilimlarini sili isaretleyerek kaldirin. Ardindan nvidianin sitesinden stable bir driver kurun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akla gelecek her şeyi denedim.
  • Merhabalar Sorununuzun 2 sebebi olabilir

1- Kurmuş olduğunuz ekran kartı sürücüsü güncel değil ya da yazılımsal bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.
    2- Ekran kartınız aşırı ısınmadan dolayı bu hataya sebep veriyor olabilir. Veya ısınmaktan dolayı artık zarar görmüş durumdadır. Bu durumda ise uzman birinden destek almanızı ya da garantisi varsa garantiye göndermenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eriselektronik

Merhabalar Sorununuzun 2 sebebi olabilir

1- Kurmuş olduğunuz ekran kartı sürücüsü güncel değil ya da yazılımsal bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.
    2- Ekran kartınız aşırı ısınmadan dolayı bu hataya sebep veriyor olabilir. Veya ısınmaktan dolayı artık zarar görmüş durumdadır. Bu durumda ise uzman birinden destek almanızı ya da garantisi varsa garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

Sürücüden kaynaklı bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Isınma kaynaklı olabilir iyice bundan şüphelenmeye başladım fakat 1 hafta önce fan temizliği ve termal macun işlemi yapıldı.
  • O zaman ekran kartiniz zarar gormus olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılımsal tüm yolları denediyseniz ekran kartı %80 fiziksel hasar görmüş. Garantiye ekran kartı performanslı çalışmıyor deyip kart değişimi talep edebilrsiniz. Veya direk sorununuzu yazın. Ama ekran kartı kaynaklı olduğunu belirtin ve değişim talebi isteyin.
  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Tekrar 8.1 e döndüm ( servise gönderdiğimde sen buna windows 7 kurmuşsun tabi hata alırsın al sana 8.1 kurduk deyip geri göndermesinler diye ) dün geceden beri 3 kere mavi ekran hatası aldım. Eskiden oyunda 10 dakika içinde mavi ekran alıyorken şimdi 1 saat ile 3 saat arasında oyun oynayabiliyorum. Bunun bir açıklaması var mı sizce ?
  • MalıArapFaiktenAlıyoduk kullanıcısına yanıt
    vardır windows arasındaki farklılıklardandır. Siz direk garantiye yollayın yeni ekran kartı talep edin. Uğraşmazsiniz mis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hocam sıcaklık sorun olmaz macun vs demişsiniz ama bence devamlı sıcaklığı kontrol edin.normal kullanımda ve oyunlarda yükte iken bakın sıcaklıklara.Ona göre devam edin kontrollere.Ben şahsen sıcaklığı elemeden başka hiçbirşey düşünmem söz konusu mobil ve güçlü bir gpu olunca
  • aynı sıkıntı bende de başladı malesef. 2 gün öncesine kadar bi sıkıntı yoktu. bu akşam nedense en basit oyuna girerken bile mavi ekran veriyordu.
    normalde de kartın sıcaklığı 67-70 i geçmezdi. birkaç driver sildim kurdum ama yemedi bi türlü. :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.