Herkese selam,
3 ay önce İstanbulda bir Citroen yetkili servisinde Spoticar üzerinden bir araç satın aldım(2020 opel astra gsline 43bin kmde). 3. haftasında yoğun benzin kokusuyla servise götürdüm sorun yok devam edin dediler. Biraz daha kullandıktan sonra çok daha yoğun bir koku gelmeye başladı. Ümraniyedeki ustama götürdüm servisin 1 gün inceleyip bulamadığı kaçağı ustanın oğlu 15 dkda buldu ve yönlendirdi. Sonra aracı tekrar servise götürdüm ve 11 eylülde aracı tekrar aldılar. Enjektör Rail'inde kaçak olduğunu bulduk ve parçanın değişmesi gerektiğini kabul ettiler. Garanti üzerinden parçayı değiştireceklerini söylediler.
Fakat iş uzadıkça uzadı ve bu güne kadar kavga gürültü geldik. Ama gerçekten çok yıprandım, yeni aldığım aracı kullanamıyorum ve parça hala tedarik aşamasında. Opel Türkiyeye şikayet oluşturdum onlar da süreci bir taraftan kontrol ediyorlar. En son telefondakli kadın Almanya'da da bu parçanın stoğu olmadığını, üretilmesi gerektiğini ve bunun için hammade sipariş edildiğini söyledi ....
Parçayı geçtim hammaddesi bile yok Hammade gelecek de üretecekler de gönderecekler de gümrükten geçip bayiye gelip benim arabaya takılacak parça. En az daha 1.5 ay sürecek gibi görünüyor
2 ayı geçen bir servis süresi, sorumluluk almayan bir bayi, sorumluluk almayan Opel ve sorumluluk almayan spoticar ortasında arabasız kaldım. Yasal haklarım neler, sizce nasıl bir yol izleyeyim?
Tecrübeli arkadaşlar destek olursa çok sevinirim, teşekkürler :)
tek fanlı sıvı soğutma önerisi
Merhaba arkadaşlar.
Ryzen 5 5600 işlemci ve arctic freezer 12 kule soğutma kullanıyorum. Fakat 9MM oldugu için yükte de boşta da sesli çalısıyor. bu nedenle bir sıvı soğutma almayı planlıyorum.
Kasama çift fanlı olanları malesef monte edemiyorum. Tek fanlı fiyat performans modeline ihtiyacım var, önerilerinizi alabilirim.
Teşekkürlerrr
Arkadaşlar selam,
2020 model Astra K aracım var. Araçta Hankook 225 45 R17 91w ölçüsünde yazlık lastik mevcut. Sağ ön lastik yarıldı ve yolda kaldım. idareten bir çıkma lastik alıp günü kurtardım fakat araç artık düz gidemiyor
Üzerindeki hankook lastikler 2022 11. hafta üretim 1.5 yıllık lastikler. 2 adet yeni lastik alıp balansı bozulmadan kullanabilir miyim, yoksa tüm takım mı almak gerekiyor?
Önereceğiniz 225 45 r17 lastikler hangileri olur?
Şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Fiat bravo aracımdaki multimedya sistemi px3 kodlu ve Android nougat bir işletim sistemine sahip. Ben bu cihazda apple carplay kullanmak istiyorum. her uygulama için ayrı ayrı sekmeleri kullanmam gerekiyor cihazda bu da pek kullanışlı değil.
Ayriyetten cihaz için rom önerisi de alabilir miyim?
Teşekkürler.
Sapphire RX 6600 siyah ekran hatası
Merhabalar,
Genelde oyun ile browser arasında alt-tab yaptığım zamanlarda ekran 15-20 saniyeliğine kararıyor. Ses gelmeye ve pc arka planda çalışmaya devam ediyor. Devamında da AMD uygulamasının crash verdiğini belirten bir yazı geliyor ve oyundan atıyor. Bu oyun oynamadığım zamanlarda da başıma geliyor. Genellikle web deneyiminde bu problemi yaşıyorum.
Her gelen güncellemeyi kurup acaba geçecek mi diye bekliyorum hala devam ediyor.
kartı garantiye göndersem bu süreçte lehime bir iade alabilir miyim? Yada benzer problem ile karşılaşıp çözüm üretebilen oldu mu?
RADEON kartları severim fakat bu driver işi canımı gerçekten sıkmaya başladı. İade çıkarsa 3060 alıp derdi tasayı rafa kaldırmak istiyorum.
VESTEL 58UA9600 TV alınır mı?
Arkadaşlar selam,
Evime MediaMarkt üzerinden 6000TL bütçemle TV alacağım. Arastırmalarım sonucunda bütçeme göre bu ürünü buldum. Sizce alınır mı ? Eve TV alırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
TVde netflix, uygulama mağazası Youtube vs olması çok önemli. Diğer bakmam gereken şeyleri açıkcası pek bilmiyorum. Destek olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Üretim yerlerine göre 1600AF'nin stok voltajı değişir mi?
Arkadaşlar selam,
Başlıktan da anladığınız üzere bir sorum olacak. Geçen sene bir adet kendime 1 adet de arkadaşıma Ryzen 5 1600AF li sistem topladık. Ben MSI b450M m2 Max anakartı tercih ettim, arkadaşım Gigabye b450M s2h anakartını tercih etti.
Şimdi stock olarak benim işlemcim 1.3-1.4 V arası çalışıp 3.6'ya boost oluyor (arctic freezer 14 var mx5 macunlu)
Arkadaşımın işlemcisi stock olarak 1.1-1.15V arası çalışıp 3.7'yte boostluyor (stock fan kullanıyor)
Benim işlemcim made in china, onunki made in vietnam
Acaba üretim yeri ve silikon kalitesine göre bir işlemci voltaj farkı mı var yoksa anakartlar arasındaki farktan kaynaklı işlemci farklı voltajda çalışır mı? Yada anakartlardan birinin voltaj sensöründe sorun olması lazım.
Onun işlemcisi 1.2V'de 4 GHZ çalışıyor benimki 1.35V LLC mode 1'de 3.8GHZ çalışıyor.
Eğer elinizde Ryzen5 1600AF varsa ve üretim yerini biliyorsanız stock voltaj değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler.
Sapphire RX580 nitro+ bios sürümü güncelleme
|
Sessiz PSU tavsiyesi
|
600W F/P PSU önerisi
|
AMD Ryzen 5 1600AF 3.85GHZ 1.325v // Arctic Freezer 12 CPU Cooler // MSI B450m PRO m2 MAX 4133MHZ(OC) // 16 GB(8x8) G-Skill Ripjaws 3600 MHZ CL18 // Sapphire RX580 Nitro+ 4 GB // 280GB Gigabyte SSD // 120GB Sandisk SSD Plus // Gamebooster GB-L06B // 600W Powerboost Moduler PSU "STALLION" // ViewSonic VX 2458 Curved 144HZ monitör // Logitech G102 gaming mouse // Rampage SN-RW6 Raptor 7.1 kulaklık |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.353
İkinci El Bölümü Mesajları: 121
Konularının görüntülenme sayısı: 41.840 (Bu ay: 667)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 356 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware