Değerli arkadaşlar uzun zamandır 2. el dışında pek aktif olmadığım bu forumda sizlerin bilgisine ihtiyaç duydum. Başlıkta belirttiğim sistemde gibi 2x4GB Ram kullanıyorum. Anakartın 2 RAM slotu var. CPUZ iki ram'i de görüyor. Ancak normalde otomatik olarak DUAL CHANNEL çalışması gerekirken Single görüyor. Üstelik windows da RAM'in toplam miktarını algılarken bazen kullanılabilir miktarın 3.44 bazen de 3.95 olduğunu söylüyor. Hadi windows yanlış görüyor desek kullanım sırasında 8GB hissi vermiyor çünkü özellikle çoklu web kullanımında, dosya sıkıştırma ve açma sırasında yetersiz bellek hissediliyor. BIOS'dan MSCONFIG'den gerekli ne kadar ayar varsa yaptım ancak sorunu çözemedim. Yabancı kaynaklarda bu anakart ile bu sorunun yaşanabildiği ve çözümü olmadığı şeklinde bilgiler de var. Ancak belki çözüm üretecek birisi çıkabilir diye burada da paylaşıyorum. BIOS aşamasında dahili grafiği kapattım. MSCONFIG'de bellek üst sınırını kaldırdım. PC açılışında kullanılacak çekirdek sayısını fulledim. Ne yaptıysam olmadı.
|
Turknet Müşterisi İken Yaşadığım Sorun Nasıl Çözüldü
|
AMD'nin Yükselişi Durdurulamıyor!
|
Windows Defender Açılmıyor!
|
Mikroskop tavsiyesi
|
Asrock X99E-ITX/ac Anakart ve NZXT Manta Kasa İncelemesi
|
Silinebilir.
|
silinebilir.
|
Apple Macbook Air 13" Teknik Servis Macerası
|
Meslek: Eğitim
Her sabah, bir önceki gün olduğu gibi insan olarak uyanmak, "Oh hayır, yine mi" gerginliğini beraberinde getiriyor. |
tregeonxd rumuzlu şahısa dikkat. Laubali ve başka bir hesaba hizmet eden yan bir hesap gibi davranıyor. Fiyat düşürmek için satıcıyı oyalayan misyonu var. İmzama itiraz ederse tüm özel mesajlarımız ortada. |
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.453
İkinci El Bölümü Mesajları: 608
Konularının görüntülenme sayısı: 27.052 (Bu ay: 281)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.885 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware