Şimdi Ara

1080p filmler için ekran kartı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • POWERCOLOR HD5670 (128Bit) 1GB DDR3 ......92 TL
    http://www.pazarland.com/pinfo.asp?pid=95617

düşük seviye nvidia kartlar berbat görüntü veriyor kesinlikle düşük seviye amd al
  • resimdeki ayarları yaparsanız ekran kartınızın gpu hızlandırmasından faydalanabilirsiniz
    hatta yeni ekran kartı almanıza gerek bile kalmayabilir.
    video engine load bölüme bakarsanız o klibi/filmi ekran kartının oynattığını görebilirsiniz.

1080p filmler için ekran kartı tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Nisan 2012; 12:23:02 >

• hişt ! cobi ; bu hangi kanal ?
    el altından buraya yazarsanız sevinirim ; bende hotbird -türksat varda
    kilip ama yazıyı okuyamıyorum ; şunu büyütüm hemen.
    ALLAH be ; hatunlara bak (bakirlik başıma vurdu ne yapayim yani )
    sanırım medya player classic kullanıyorsunuz mu bana mı öyle geldi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

hişt ! cobi ; bu hangi kanal ?

inna ; 10 minutes
    şarkısının klibi tavsiye ederim klip güzel
    bakasana ekran kartı bile kendinden geçmiş %38 lere fırlamış video engine kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Nisan 2012; 16:11:46 >

• sendeki ekran kartının marka modeli nedir
    normalde bir ayar yapılması gerekmiyor sende de olması lazım
    yazıyordur kullanım göstermiyordur o ayrı tabiki de ama yazması lazım yinede
    ekran görüntüsü koyabilirmisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Nisan 2012; 16:28:53 >
  • ilginç ati kartlarda göstermiyormuydu yaw hd 5850 kullanmıştım bende ama hiç dikkat etmemişim.
    raşatıralım bakalım ne çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

sendeki ekran kartının marka modeli nedir
    normalde bir ayar yapılması gerekmiyor sende de olması lazım
    yazıyordur kullanım göstermiyordur o ayrı tabiki de ama yazması lazım yinede
    ekran görüntüsü koyabilirmisin ?

şu konuda yazmışlar hocam nvidialar gösteriyor sanırım
    http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/gpu-z%27nin-0.3.8-surum-numarali-yeni-versiyonu-yayimlandi.htm

alıntı:
    Orijinalden alıntı: -dehşet-

HD5850 kullanıyorum.

Memory Controller Load
    Video Engine Load

değerlerini göstermiyor.

cevap:
    "eklenen yeni bir özellikle Nvidia tabanlı ekran kartına sahip kullanıcılar, GPU (3D) ile birlikte bellek kontrolcüsü ve video motorunun yük durumunu gerçek zamanlı olarak takip edebiliyorlar."

• quote:

ben boşuna nvidia alın demiyorum insanlara ati hep geride hep sıkıntı hep stres

yok öyle düşünme yaw
    hd 5850 benim en sevdiğim kartlardan biridir hakkını yememek lazım
    mesala o vddc current bende yok oana bakarsan
    gerçi sendeki hd 5850 mi hd 5870 mi bilmiyorum ama
    o vddc ler gpunun vid'i gibi düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 16 Nisan 2012; 17:10:39 >
  • quote:

5850 fiyatına göre çok güzel kartta saçma sapan driver sorunları oyun uyuşmazlığı çoğu oyunun nvidia kartlarda daha performanslı olması vs.. benim için ilk ve son oldu

şöyle diyeyim ati'nin sorunu kaslı güçlü kartlar yapsada devamlı performans arttıran ve sorunsuz driver yapmaması.
    ama yinede uygun fiyatlı hd 5850 ve hd 5870 gayet güzel kartlar hala.
    3d mark 11 varmı varsa alsana bi merak ettim şimdi
  • bence hd 5850 varsa elinde kullan gitsin
    benim gtx 470 normalde standartta çok iyi değil ama acayip oc oluyor (zaten gtx 470lerin hemen hepsi öyle)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

hişt ! cobi ; bu hangi kanal ?

inna ; 10 minutes
    şarkısının klibi tavsiye ederim klip güzel
    bakasana ekran kartı bile kendinden geçmiş %38 lere fırlamış video engine kullanımı

Splash Pro ile dene bir de AMD kartlarda video ayarları default olarak daha canlı ve daha iyi siyah/beyaz dengesi ile geliyor. Aynı ayarlara Nvidia kartlarda birkaç ayar ile ulaşılıyor. Splaş pro default haliye MPC'den daha canlı. 10-15 sn ayarlamayla arada fark kalmıyor. Herşey color conrtrast saturation ayarlarında bitiyor. Ayrıca renkler ve zevkler konusu var o farklı bir durum.
    3d olmayacaksa işyerimde HD5450 var, 6950'den bir gram farkı yoktur... 60-70 TL gibi bir fiyata bulunabilir..

Edit: 6950'den farkı yoktur derken, video izlerken yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 17 Nisan 2012; 17:49:27 >

• hocam kartın 256 mb paylaşımsız belki ondan düşük kalabilir ama sadece film içinse belki buna paylaşım katarak hızlandırabilirsin belki bir de birleşme yaparken tabi zorlanır çünkü film izleme de veri işleme de işlemciye binr ne yapacağını söyleyeyim arkadaşların dediğ gibi önce klite kodec ya da km player kur-ben kmplayer derim çünkü işlemcinin %75 ini kullanabiliyor- ve bu birleştirme işlemler ile film izleme işlemlerini farklı işlemcilere vermendir. bunun yapman çok kolay açacaksın görev yöneticisini oradan idm ve kmplayer in exelerine tek tek sağ tıklayıp benzeşmeden her birine farklı işlemciiler atayacaksın. normalde bütün işlemler tüm işlemcileri kullanmaya çalışır ama asıl ilk çekirdeğe yoğunlaştıklarından dolayı zorlanırlar bir de birleşen dosyayı farklı diske yönlendir o zaman daha da rahatlar. ben böyle yapıyorum ve benim netbook 720 pi yi (ki n270 ler normalde 720 de altına kaçırır) bu yöntemle takılmadan izliyor ki benimki sanal çekirdek gerçek çekirdekte daha da fazla performans oluyor. gene olmazsa o zaman ikinci el bir 512 al çünkü sırf film izlemek için 1 gb ekran kartı gereksziz olur boşuna 50 lira verme şaka bir yana ucuz olsun diye de sakın ddr3 ekran kartı alma çünkü onlar çok sorunlu

• İşlemcin iyiyse bütçene göre HD5000 serisi istediğin kartı alabilirsin.
  • eğer 3d hd bluray hızlandırması na gerek yok 3d filmler önemsiz diyorsanız full hd film için gtx 4xx - hd 4xxx giriş seviyesi bir kart güncel filmler için yeterlidir.level 5.1 formatına destek var.(gtx 2xx serisinin açıkçası specifics dxva-cuda desteklerini bilmiyorum.level 5.1 hd formatına destek varsa onlarda olur.)
    ama işin içine 3d hd bluray giriyorsa gtx 5xx-6xxx giriş seviye kart yeterlidir.gtx 540-530-520 normal masa üstü için harici olarak Türkiyeye geldi mi bunu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 17 Nisan 2012; 14:22:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.