Asus'un Hd 6850 grafik kartını kullanıyorum. Yakın bir zamanda arkadaşımdan aldım daha önce bu kart ile ilgili deneyimim yok. Sorun Şöyle;
Sistemde hiç bir işlem yokken yani sadece masaüstü duruyorken bir süre sonra ekran kartı fanı sanki oyun oynuyor muşum gibi fan hızı %50 lere kadar çıkıyor. Buna bağlı olarak ısınma da oluyor. Klavyeden bir tuşa basında veya fareyi hareket ettirince fanın hızlı dönmesi normale dönüyor %25-26. Şuan tek web sayfası açık sıcaklık 47-50 derece arasında gidip geliyor. Sorun neyden kaynaklanabilir? Sistemi yeni kurdum ssd aldığım için. Yanlız dün acaba sürücüden mi kaynaklanıyor diye ati yazılımı tamamen kaldırdım ve 1 2 saatlik işim vardı evdem çıktım. Geldiğim de fan da hızlanma veya ısınma sorunu yoktu. Daha önce böyle bi şey yaşayan veya bu sorunu çözen bi arkadaş var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Catalyst Sürümü: 14.4
mcaylak
kullanıcısına yanıt
Sıcaklık iyi hocam boşta Fan yıpranmış olabilir belki sonucta eski kart cokda yeni degil Temizleyin veya biraz daha iyi kaliteli macun sürün oyun sırasında sıcaklık nedir ? Msi after burneri indirin fanı oto konuma alın http://i.imgur.com/rgtE6Ev.jpg msiafterburner ayarı var ayarlarsanız sol üsteki gibi yüklenme degeri sıcaklık degeri gösterir. 25-30dk sonraki sıcaklık önemli oyun sırasında direk girdiginizde hemen ısınmıya bilir ona göre.
Donanımsal bakmamak lazım virüsde olabilir.
6850 ve fan. maalesef bu sorun var. ben 3 yıl çok iyi kullandığım ve son 3 ay önceye kadar her oyunu gayet rahat açan hatta high te açan 6850 mi fan yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım.. bi gün oyun oynarken fana bir şey oldu helikopter tarzı bir ses çıkarmaya başladı, herşeyi yaptım ama ses geçmedi. işin ilginç yanı fan öyle ses çıkartıyorken hiç bir ısı sorunum falanda yoktu, her oyunu yine high te açıyordum fakat o fan sesiyle bırakın odayı evde durabilmek imkansızdı. istanbulda gezmediğim bilgisayarcı kalmadı 6850 ye göre fan bulamadım yedek parçada yok bu yüzden çöpe göndermiş gibi olduk. yani demek istediğim odurki 6850 e bence güvenme, şimdi olmasa 1 sene 1.5 sene sonra o fan tamamen bozulucak.