Şimdi Ara

İ5 8400 stok fan ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar yeni sistem topladım lakin bir sorunum var i5 8400 işlemci ile ilgili bir sorunum var mesela bir youtube kanalı açtığımda işlemci kullanımı anlık %90 oluyor o sürede işlemci fanı hızlı dönüyor işlemci kullanımı düştüğü gibi fanın dönme hızı da düşüyor neden böyle oluyor anlamadım fan sürekli ritim değiştirdiği içinde baya gıcık yaptı bu bir sorun mu yoksa intel tasarruf için mi böyle bir ayar koydu anlamadım.

• Soğutucuda PWM fan olduğundan dolayı işlemci sıcaklığı artınca fan devri artar, sıcaklık düşünce devir azalır. Bu normal bir durum, herhangi bir arıza yok. Eğer bu ses çok rahatsız ederse daha sessiz çalışan, işlemciyi daha iyi soğutan işlemci soğutucu alabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Soğutucuda PWM fan olduğundan dolayı işlemci sıcaklığı artınca fan devri artar, sıcaklık düşünce devir azalır. Bu normal bir durum, herhangi bir arıza yok. Eğer bu ses çok rahatsız ederse daha sessiz çalışan, işlemciyi daha iyi soğutan işlemci soğutucu alabilirsin.
    Anladım hocam şöyle oluyor mesela donanımhaberi açtığımda işlemci hızı 3.40 ghz ye çıkıyor çıktığı gibi devir artıyor düştüğü gibi de devir azalıyor bir garip geldi bana başta psu dan sandım ama işlemci fanıyla alakalıymış bende sorunmudur nedir dedim zaten fanı sesli birde bu böyle olunca anakartta mı sorun var dedim.
  • Yeni nesil GPU' lar, CPU' yu video konusunda ciddi şekilde hızlandırıyorlar. Daha doğrusu video açılırken CPU' dan ziyade yükü GPU üstleniyor.
    Eski model bir GPU' nuz varsa, Youtube videosu izlerken GPU' dan ziyade CPU' ya yüklenme durumu söz konusu olabilir.
    Tarayıcının "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan." ayarı pasif durumdaysa, aktif hale getirmeyi deneyebilirsiniz.
    Intel' in stok soğutucusu çok iyi sayılmaz zaten.
  • bence çok geçmeden geri verin işlemciyi, bu işlemci artık ölü, max 2 yıl ömrü var. henüz alacak kerizler varken kakalamaya bakın. alın ryzen 2600 kafanız rahat olsun 12 çekirdek
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

bence çok geçmeden geri verin işlemciyi, bu işlemci artık ölü, max 2 yıl ömrü var. henüz alacak kerizler varken kakalamaya bakın. alın ryzen 2600 kafanız rahat olsun 12 çekirdek
    İşlemcinin performansı gayet tatmin edici r5 2600 de çok iyi işlemcide geçmelik bir durum yok işte fanı kötü ileride sessiz bir şey alıp geçerim. oyunlarda falan akıyor pek render tarzı iş yapmadığım için bunu tercih ettim.
  • EfsungerHeisen kullanıcısına yanıt
    neyse salla yaw o zaman şöyle hyper 212 tarzında ikinci el işlemci al ve tak derim. abartı bişey almaya gerek yok, ne de olsa overclock yapılamıyor,,,

60 derece üstüne çıkmıyor 3.8 ghz modunda

dersen ki şu an için çok hız gerektiren oyunlar ve uygulamalar kullanmıyorum, anakartından boostu kapatıp 2.8 ghzde çalıştırabilirsin işlemciyi. birçok oyunda ben öyle yapıyorum, sadece ac gibi ağır oyunlarda turboyu açıyorum. hem çok daha az elektrik yakıyor, hem de hiç ısınmıyor /50yi geçmiyor/

soğutucu almama rağmen 2.8 ghzden genelde vazgeçmiyorum, 20 watt püfür püfür çalışıyor, oynadıgım oyunalrın cogu da şu an için yeterli geliyor 2.8 x 6 core

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Kasım 2018; 6:43:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında tarayıcının "donanım hızlandırma"sı aktif olursa işlemciye yük binmez kolay kolay. Öncelikle bunu kontrol et.
    BIOS'tan işlemci fanını sürekli %100 olacak şekilde ayarlayabilirsin(belki sürekli hız değiştiren fandan daha az rahatsız edici olur) veya sıcaklık/fan hızı eğrisiyle oynayarak daha sessiz bir çalışma sağlayabilirsin.
  • FSP Windale 3 AC301

inventus
    FSP Windale 3 AC301 92mm INTEL/AMD İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9819

• quote:

bence çok geçmeden geri verin işlemciyi, bu işlemci artık ölü, max 2 yıl ömrü var. henüz alacak kerizler varken kakalamaya bakın. alın ryzen 2600 kafanız rahat olsun 12 çekirdek
    Anlamıyorum AMD'den maaş felanmı alıyorsunuz. Bu kadar fanboy olunmazki. Üslubuna biraz daha dikkat edersen sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

özel üretim mi o 12 çekirdek?
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    kabak cekirdegi knka
  • quote:

kabak cekirdegi knka
    6/12 değil mi o?
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    iki işlemci markasının da haterıyım hocam çok takma sen benim yorumlara, iki tarafı da yeriyorum. bu iki firmadan da bize hayır gelmeyecek, üçüncü bir işlemci markası lazım

biri 6/6, bottlenecke giriyor, öbürü 6/12, %75 kullanımda gpuları bottlenecke sokuyor ve daha fazla kullanılamıyor. yalan dolan dünya işte...
  • quote:

iki işlemci markasının da haterıyım hocam çok takma sen benim yorumlara, iki tarafı da yeriyorum. bu iki firmadan da bize hayır gelmeyecek, üçüncü bir işlemci markası lazım

biri 6/6, bottlenecke giriyor, öbürü 6/12, %75 kullanımda gpuları bottlenecke sokuyor ve daha fazla kullanılamıyor. yalan dolan dünya işte...
    vay onu bilmiyodum ben . demek amede de geldiği yeri unutmamış yani fx serisini.
    tam performanslı olacak aklına eski günler geliyor.
  • Normal bir durum.
  • Hocam fan tam temas etmiyor olabilir mi ya da termal macun eskiyip kurumuş da olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.