Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze V2 güç kaynağımın fanı bilgisayarı ilk açtığım andan itibaren sürekli yüksek bir hızda dönüyor. İlk defa masaüstü pc kullanıyorum ve bu güç kaynağının fanının sıcaklığa göre hızlandığını okudum. Bu yüzden kasamı iki gün önce İtopya teknik servise gönderdim ve dün bir sorun yoktur denilerek geri kargolamışlar. Kargom yarın elime geçtiğinde ne yapmam gerekir? İtopya yerine üretici firmayla görüşsem sorunum halledilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PSU Yüksek Fan Hızı Sorunu
-
-
Yok mudur yardımcı olabilecek bir kişi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bilgisayarı açar açmaz sistem soğukken PSU fanı son hızda çalışmaya başlıyor. İşlemcim i5 12400f, ekran kartım Gigabyte Rtx 3060 12 Gb OC Edition. Overclock nasıl yapılır bilmem, hazır sistem olarak satın aldım. Ekran kartını çıkarıp çalıştırınca yine bilgisayarı açar açmaz PSU fanı çok sesli çalışıyor. Diğer kullanıcıların yorumlarına baktığımda sessiz çalıştığını söylüyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammetpak -- 3 Kasım 2022; 14:51:57 >
Bu koşullarda, PSU'da üretimden kaynaklı hata var gibi denebilir.
Bir çözüm bulunamazsa yetkili servise gönderirsiniz...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Ürünü İtopya sorun yok diyerek geri kargoladı, keşke daha dikkatli inceleselerdi. Üretici firmaya yollasam anakartı sökmem gerekir mi ve sökmek zor mudur? PSU kasayla birlikte satılıyor ve sanırım kasayla birlikte göndermem gerekiyor.
Tr'deki satıcıların neredeyse tamamı, ürün satıldığı andan itibaren müşteriye ....... muamelesi yapmakta. Doğal olarak böyle toplumun böyle satıcıları oluyor.
Teknik servisler ise başka bir alem.
Normalde sadece PSU'yu göndermeniz yeterli olur/olmalı. Göndermeden önce kendileri ile iletişim kurarsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Malesef öyle... Tekrar çok teşekkür ederim, iyi günler.
o psu zaten "sessiz" bir özelliğe sahip değil. Lambda değeri S+, kötü bir fan ve soğutma profili kullanıldığı ta başından belli.
-
Ama bu PSU'yu kullananlara sordum ve çok sessiz çalıştığını söylediler. Normalde sıcaklığa göre fan hızı ayarlama özelliği var. Benim güç kaynağım pc'yi açar açmaz direkt çok hızlı dönerek buz gibi hava üflüyor.
sessiz, göreceli bi kavram. onlara göre sessiz olan senin kulağını tırmalayabilir.
lambda değeri A- ve yukarısına bakman lazım gerçekten sessiz bi psu için.
www.cybenetics.comCybenetics Labs – PSU Efficiency & Noise Level Certifications - Power Supplieshttps://www.cybenetics.com/index.php?option=power-supplies -
Teşekkür ederim yardım ve önerileriniz için.
size 0 rpm özelliği olan bir güç kaynağı lazım malesef bu güç kaynakları en az %40 daha pahalı oluyor çoğu sadece modüler ve gold sertifikalı olur bu ürünlerin ona göre araştırabilirsiniz
-
Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Benim güç kaynağım da normalde çok sesli çalışan bir model değil ama benimki sesli çalışıyor. Teknik servise gönderdim durumu anlattım fakat normal dediler. Sizin dediğiniz gibi sessiz bir PSU araştıracağım...
Teknik servis PSU fanını değiştirdi şimdi sessiz çalışıyor, ses şiddeti %90 azaldı.
merhaba konuyu yeni gördüm sorununuzu halledebilmenize sevindim. aynı ürün bizde farklı bir sorun vardı dönerken rahatsız edecek kadar tıkırtı sesi geliyordu ben psu yu söktüm yerine psu kasasının yan tarafını delerek 12cm 4 pin pwm bir fan taktım kabloyu deldiğim yerden geçirerek anakarta taktım fan hızı ısıya göre artıyoryada yavaşlıyor daha sessiz çalışıyor yaklaşık 6 aydır bu şekilde kullanıyorum şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım taktığım fan ID-Cooling XF-12025-SD-K Pwm 120 mm modeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X