Şimdi Ara

yeni sistemde işlemci fan sesi yüksek olması problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. dün yeni bilgisayar topladık. işlemci fanından uğultu tarzında sürekli ses geliyor boşta olmasına rağmen. arada birde aragaz yapar gibi yapıyor. acaba topladığımız sistem darboğaz mı yapıyor yoksa başka bir problem mi var.
    işlemci ryzen 5 3600x
    ekran kartı amd 5700xt

• Stock cpu fanları biraz sesli çalışır durumu anlamak için söküp bir inceleyin sisteminizde darboğazlık bir durum söz konusu değil.
  • Darbogaz ile fan sesi arasinda nasil bir baglanti kurdunuz?

Islemci boost yaptikca isi artıyor haliyle fan da devir arttiriyor. Bios dan fan egrisini ayarlayin, kesin cozum icin kule tipi bir sogutucu takin.noctua u12se am4 alabilirsiniz inventus da indirimde hazir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2070süper ve aynı işlemciden var ve bende aynı sorunu yaşıyordum. Arkadaşın dediği gibi fan eğrisiyle oynadım(yani hangi sıcaklıkta %kaç çalışacak) ama belki ben tam ayarlayamadım işlemci çok ısınmaya başladı, eski haline getirdim. Şimdilik bulduğum en kolay çözüm bilgisayarı yoracak herhangi bir şey yapmazken güç tasarrufu moduna alıyorum ve hem aragaz gibi dediğiniz sesler olmuyor hemde azda olsa sessizleşiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardesim 10bin tl lik sistem kuruyorsunuz 30 liralik sogutucu kullaniyosunuz darbogazin anlamini bilmiyorsunuz gercekten cildirmamak elde degil bu forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

Kardesim 10bin tl lik sistem kuruyorsunuz 30 liralik sogutucu kullaniyosunuz darbogazin anlamini bilmiyorsunuz gercekten cildirmamak elde degil bu forumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat 15 olsunda bir dışarı çıkayım ben bunaldım bu aralar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Sistem Düşük FPS sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Bir değişik fan sesi problemi
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hahahaha yorumu değiştirme adaş 😂😂
    PUPG X_FEARyoutube
    Tır Egsoz Sesi / Ritme Kulak Ver
    https://www.youtube.com/watch?v=nysgW7KdZcQ&feature=youtu.be

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
  • anlık yuksek voltajlar yuzunden oluyor. ya 250 300 lira verıp guzel bır hava sogutma alacaksınız yada voltaj ayarlayıp daha serın calısmasını saglayacaksınız.

darbogaz konusu ıle alakasını nasıl kurdunuz ben anlamadım

ama bu kadarlık bır bılgınızle voltaj konusuna gırmeyın derım. sız daha az seslı ve serın calıstıracak bır sogutucu alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

anlık yuksek voltajlar yuzunden oluyor. ya 250 300 lira verıp guzel bır hava sogutma alacaksınız yada voltaj ayarlayıp daha serın calısmasını saglayacaksınız.

darbogaz konusu ıle alakasını nasıl kurdunuz ben anlamadım

ama bu kadarlık bır bılgınızle voltaj konusuna gırmeyın derım. sız daha az seslı ve serın calıstıracak bır sogutucu alın
    İşte gpu çok güçlü olduğundan yer yer cpu'nun boğazını sıkyor o da bağırıyor Şimdi biri gelsin lütfen kafama sıksın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.