Şimdi Ara

Bir değişik fan sesi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar enteresan bir problemle karşı karşıyayım, 5000d kasa ve 6xrs120 fan kullanıyorum. Yeni montajını yaptığım bu fanlar belirli devirlerde titriyor ve hafif uğultu yapıyor. Daha önce sp120 kullanıyordum böyle bir sorun yoktu. Fanları dışarıda denediğimde montajlı hali kadar olmasa da yine titreşim yapıyor ama ses olmuyor. Sorun kasa mı fanlar mı anlayamadım, rezonans böyle bir şeye neden olur mu? Fanlar daisy chain ile direk anakarta bağlı.

https://www.corsair.com/us/en/p/case-fans/co-9050181-ww/rs120-argb-120mm-pwm-fans-triple-pack-co-9050181-ww

Sorunu ses yapmadığı aralıklarda profil oluşturup geçici olarak çözdüm, curve eğimli olunca ara ara ses yapıyor. Fanlar 3 günlük iade etme şansım var.

Bir değişik fan sesi problemi

• fanları dışarı al elinde tut ses varsa direk yolla gitsin kasadan dolayı titreşim varsa vida yerlerine tek taraflı süngerimsi bant yapıştır

• Ben de yeni be quiet kasa aldım 4 tane 140mm light wings var. Hava sesi çok az olmasına rağmen şu rezonans denen uğultu oluyor bende de. İnternetten videolara bakınca başkalarında da gördüm. Titreme konusunda bir fikrim yok ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Fanlar dışarıda çalıştığında o sesi yapmıyor sadece doğal fanın kendi sesi oluyor. Kasada hepsi %100 çalıştığında bile anormal bir ses yok ama %27 %47 gibi bazı devirlerde ince bir ses oluyor. Biraz araştırdım farklı kasa ve fanlarla benzer problem yaşayanlar olmuş rezonans olduğunu söylüyorlar. Titreşim için pad aklıma geldi ama vida etrafında varmış zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.