Dün akşam bilgisayarım çalışıyorken bir anda kapandı ve güç tuşuna bassam da çalışmıyor. Kasayı açtığımda anakart ve wireless ışıkları yanıyordu ve kablolarda bi yanma söz konusu değildi fakat güç tuşuna ne kadar basarsam basayım ne fanlar, ne de herhangi bir bileşen çalışıyordu. Sorun hala aynı. Sorunun ya PSU ya da harddiskte olduğunu düşünüyorum ancak henüz kesin bir kanıya varamadım. Sizce sorun hangi bileşende |
Bilgisayar çalışıyorken bir anda kapandı ve çalışmıyor.
-
-
anakart yanmış olabilir bileşen harddisk gibi hatalarda genelde açılır ve ekrana hatayı verir hiç açılmıyor tık bile yoksa psu anakart benim naçizane fikrim -
merhaba, anakartın yanması çok ütopik bir olay değil mi? yani durup dururken pcnin anakartının yanması hiç olası gelmiyor. öyle ki anakartın ışıkları yanıyor. fakat dedigin gibi bende sorunun psu kaynaklı olduğunu düşünüyorum. hangi parçada sorun var bu durumda anlamak hayli zor.
-
Muhtemel şüpheli güç kaynağı. -
Önce bir fişi çekin ,5 dakika bekleyin sonra tekrar deneyin.
-
Çalışsa bile yeni psu almanız gerekebilir.
-
Bilgisayar ne yaparsam yapayım asla açılmıyor. Yıllar boyunca sistemin üstüne yeni bileşenler alsam da güç kaynağını yaklaşık 5 yıldır değişmedim. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum fakat şu harddiski başka bir bilgisayara takıp denemem lazım. Teşekkürler.
-
Hocam psu ve ekran kartı modeliniz nedir, pc kapanmadan önce en son ne yapıyordunuz, pc açmaya çalıştığınızda herhangi bir fan ya da led çalışıyor mu ? -
Bios (CMOS) pilini çıkararak sıfırlamak genelde alt tarafta olur. Kenarında ki metali çekerek çıkarın. Birkaç dakika bekleyip tekrar takın. Böylece CMOS sıfırlanmış olur.
olmazsa, youtubede, Bios sıfırlamak diye aratın
-
Bilgisayarın güç tuşuna bastığımda hiçbir şey olmuyor, dümdüz çalışmıyor. Bilgisayar bu hale gelmeden önce oyun oynuyordum, oyun bitti odamı terkettim ve geldiğimde bilgisayar çökmüştü. BIOS pilini de henüz çıkartmadım, eve gidince yapacağım. Teşekkürler.
-
Olayın bios pili ile alakası yok onunla uğraşma.
Pollyannacılık oynarsak kasanın güç düğmesi bozulmuştur diyebiliriz en fazla ama senin sorun %90 PSU.
-
Anladım, peki ya psu değiştireceksem hangi markayı tercih edip kaç W almalıyım?
Ekran kartım AMD Radeon HD 6570 2gb vram bu arada.
-
HD 6570 için öyle aman aman güç gerekmez. 300-400w birşey bile alsanız çalıştırır.
Bütçeniz varsa en azından şuna bakabilirsiniz.
911 TL
https://n11.com/urun/deepcool-pk550d-550w-80-bronze-guc-kaynagi-21289481?magaza=aptekteknoloji -
Psu nun anakarta taktığın konnektörlerini çıkar tekrar tak.
-
Eger gereken güç 400w civarında ise zaten sorunun sebebi belli olmuş oldu. Şu an kullandığım psu'ya baktım ve 230w gücü var. Inanılmaz yetersiz kalıyor istenen değere göre gerçekten. Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X