Şimdi Ara

Prime95 çalışırken bilgisayar kapandı ve açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 7 ay önce yeni bir bilgisayar toplamıştım;

İşlemci: AMD X6 1055T
    Anakart: Asus M4A89GTD Pro/Usb3
    Psu: Thermaltake 700w
    Ram: Corsair 1333Mhz XMS3 X 2

Sistem sürekli farklı bir nedenden ötürü mavi ekran hatası veriyordu.Önce ramler nedeniyle olduğunu düşünüp garantiye verdim fakat ramler geldiğinde sorun devam ediyordu.Daha sonra anakartı garantiye verdim ve geldiğinde sorun hala devam ediyordu.Uzunca bir süre ram voltaj ve frekans ayarlarıyla uğraştım fakat hiçbir zaman sistem stabil çalışmadı.

Uzunca bir aradan sonra işlemcinin çekirdeklerini kapatıp tekrar test etmeyi denedim.Sonuç olarak bilgisayar sadece tek çekirdek açıkken prime95 testinde hiçbir sorun vermedi fakat herhangi bir çekirdeği daha açtığım zaman takılmaya devam etti.Bunun üzerine sorunun işlemcide olabileceğini düşündüm ve işlemciyi kurcalamaktan, sürekli takıp çıkartmaktan sağ üst köşedeki pinlerden birini yamulttum ve düzeltmeye çalışırken kırıldı (fakat işlemcideki sorun kesinlikle pin yamulmadan öncede vardı)

Daha önce en dış sıradaki pinlerin topraklamaya yaradığını okumuştum ve işlemci çalışır diye bir ümitle bilgisayara taktım fakat bilgisayar siyah ekran verdi ve çalışmadı.Bunun üstüne başka bir bilgisayarda işlemciyi test etmeye karar verdim.

Test ettiğim sistem;

Anakart: MSI 760GM-P33
    Ram: Corsair 2GB 1333Mhz
    Psu:500w

İşemciyi taktım, bilgisayarı açtım ve açıldı.Hemen işlemciyi test etmek için tekrar prime95i açtım.Ardından yemek yemeye gittim ve döndüğümde bilgisayar kapanmıştı.Tekrar açmayı denedim fakat açılmadı.İşlemciyi değiştirip yerine X2 555 taktım fakat yine açılmadı.

Anakarta giden 4 pinlik kabloyu çıkartınca bilgisayara güç gidiyor fakat kabloyu takıp güç düğmesine bastığımda fanlar en başta döner gibi oluyor fakat bilgisayar başlamıyor.Şu anda elimde başka güç kaynağı olmadığı için deneyemedim.Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?

Çok uzun bir yazı olduğunun farkındayım.Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• anakart pilini çıkarıp takın büyük ihitimal sistem açılıcaktır fakat sorun işlemcide gözüküyor işlemciyi garantiye göndermeniz daha iyi olur
  • Anakart pilini çıkartıp takmayı denedim fakat sorun devam ediyor.Sorun X6 da ise en azından X2 nin çalışması gerekirdi diye düşünüyorum.X6 nın pinini kendim kırdığım için garantiye göndermekten çekiniyorum açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSoC@N_DriVeR

Yaklaşık 7 ay önce yeni bir bilgisayar toplamıştım;

İşlemci: AMD X6 1055T
    Anakart: Asus M4A89GTD Pro/Usb3
    Psu: Thermaltake 700w
    Ram: Corsair 1333Mhz XMS3 X 2

Sistem sürekli farklı bir nedenden ötürü mavi ekran hatası veriyordu.Önce ramler nedeniyle olduğunu düşünüp garantiye verdim fakat ramler geldiğinde sorun devam ediyordu.Daha sonra anakartı garantiye verdim ve geldiğinde sorun hala devam ediyordu.Uzunca bir süre ram voltaj ve frekans ayarlarıyla uğraştım fakat hiçbir zaman sistem stabil çalışmadı.

Uzunca bir aradan sonra işlemcinin çekirdeklerini kapatıp tekrar test etmeyi denedim.Sonuç olarak bilgisayar sadece tek çekirdek açıkken prime95 testinde hiçbir sorun vermedi fakat herhangi bir çekirdeği daha açtığım zaman takılmaya devam etti.Bunun üzerine sorunun işlemcide olabileceğini düşündüm ve işlemciyi kurcalamaktan, sürekli takıp çıkartmaktan sağ üst köşedeki pinlerden birini yamulttum ve düzeltmeye çalışırken kırıldı (fakat işlemcideki sorun kesinlikle pin yamulmadan öncede vardı)

Daha önce en dış sıradaki pinlerin topraklamaya yaradığını okumuştum ve işlemci çalışır diye bir ümitle bilgisayara taktım fakat bilgisayar siyah ekran verdi ve çalışmadı.Bunun üstüne başka bir bilgisayarda işlemciyi test etmeye karar verdim.

Test ettiğim sistem;

Anakart: MSI 760GM-P33
    Ram: Corsair 2GB 1333Mhz
    Psu:500w

İşemciyi taktım, bilgisayarı açtım ve açıldı.Hemen işlemciyi test etmek için tekrar prime95i açtım.Ardından yemek yemeye gittim ve döndüğümde bilgisayar kapanmıştı.Tekrar açmayı denedim fakat açılmadı.İşlemciyi değiştirip yerine X2 555 taktım fakat yine açılmadı.

Anakarta giden 4 pinlik kabloyu çıkartınca bilgisayara güç gidiyor fakat kabloyu takıp güç düğmesine bastığımda fanlar en başta döner gibi oluyor fakat bilgisayar başlamıyor.Şu anda elimde başka güç kaynağı olmadığı için deneyemedim.Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ?

Çok uzun bir yazı olduğunun farkındayım.Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

İşlemcine birşey olmuşmu bilmiyorum ama bu anakarttta aynı sorunları çeken çok kişi var. Bende de kiitlenme , donma ve mavi ekran hatası veriyor. En yakın zamanda garantiye yollamanı tavsiye ederim .

• özellikle o pin elinde kaldığı an yüzündeki ifadeyi görmek isterdim doğrusu :)
    sen en iyisi parçaları sat.tabiki sorun çıkmaması için paçaları bi sistemde dene.işlemcinin tamir görme şansı çok düşük gibi görünüyor.lehimle felan tutturulsa bile sıcaklık arttıkça lehim yumuşayacaktır.

bide şunu deneyebilirsin.telefon kabloları olur ya içinde tek tel çıkar.o kablodan bulursan pin boyutunda kes kopuk pinin denk geldiği deliğe yerleştir üzerinede işlemciyi yerleştir.eğer temas sağlayabilirsen bir kaç denemeden sonra işlemcin gayet güzel çalışır.tabiki tel boyutunu ona göre ayarlaman gerekiyor.çok uzun olursa işlemci tam oturmayabilir.çok kısa olursa da temas sağlanmayabilir.herneyse...
    ayrıca anakartın bios güncellemelerini de yap.zaten yapmadıysan en büyük hatan bu ...
    kolay gelsin işin zor

• tüm parçaLarı tek bir yerden aLdıysanız kompLe sistemi oraya bırakın eğer ayrı ayrı aLdıysanız arkadasın dedıgi gbi işiniz zor.
  • mavi ekran windowsun sorunudur ama ramde neden olabilir pc hiç mi açılmıyor ekrana mı görüntü gelmiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elimde şu anda iki tane işlemci var.Bunlardan birisi pinini kırdığım Phenom II X6 1055T ve diğeri Phenom II X2 555.Pini kırılan işlemci çalışmasa bile daha 1 aylık bile olmayan X2 555 çalışmalı diye düşünüyorum.ayrıca mavi ekran hatalarını Asus M4A89GTD de alıyordum.MSI da şimdiye kadar herhangi bir problem yoktu.

Şu anki problem bilgisayarın hiç açılmaması.Yani sadece anakarta giden 24 pinlik kabloyu takıp açma tuşuna bastığımda bilgisayara güç gidiyor fakat işlemcinin yanındaki 4 pinlik kabloyuda takıp açma tuşuna bastığımda bilgisayara hiç güç gitmiyor(yarım saniye fanlar döner gibi oluyor sonra duruyor).İki bilgisayarıda farklı tarihlerde vatandan almıştım.X6 1055T yi boşyere garantiye gönderip zaman kaybetmek istemiyorum çünkü bariz kullanıcı hatası var

Şu anda güç kaynağından şüpheleniyorum ve elimdeki Thermaltake 500w güç kaynağını alalı daha 3 hafta oldu.Dolayısıyla onu garantiye verirsem sanırım yenisiyle değişir diye düşünüyorum

Aynı zamanda kırık pinli X6 1055T nin Asus'ta ne yaptıysam hiç açılmaması fakat MSI da en azından prime95 testini başlatana kadar çalışması Asus anakartın bulunduğu sistemde de işlemci dışında bir sorun var gibi gösteriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

özellikle o pin elinde kaldığı an yüzündeki ifadeyi görmek isterdim doğrusu :)
    sen en iyisi parçaları sat.tabiki sorun çıkmaması için paçaları bi sistemde dene.işlemcinin tamir görme şansı çok düşük gibi görünüyor.lehimle felan tutturulsa bile sıcaklık arttıkça lehim yumuşayacaktır.

bide şunu deneyebilirsin.telefon kabloları olur ya içinde tek tel çıkar.o kablodan bulursan pin boyutunda kes kopuk pinin denk geldiği deliğe yerleştir üzerinede işlemciyi yerleştir.eğer temas sağlayabilirsen bir kaç denemeden sonra işlemcin gayet güzel çalışır.tabiki tel boyutunu ona göre ayarlaman gerekiyor.çok uzun olursa işlemci tam oturmayabilir.çok kısa olursa da temas sağlanmayabilir.herneyse...
    ayrıca anakartın bios güncellemelerini de yap.zaten yapmadıysan en büyük hatan bu ...
    kolay gelsin işin zor

Asus anakartın tüm bios updatelerini yapmıştım ve buna rağamen sonuç alamamıştım.Fakat MSI ilk gün aldığımız gibi

• Cpu ların her ikiside problemli
    quote:

yarım saniye fanlar döner gibi oluyor sonra duruyor)

Bu durum cpu arızasına işaret eder.
  • en son başına gelen 4 pinlik kabloyu takmadan açılması, ama taktığında açılır gibi olması yeni aldığım i5-2500k da olmuştu bana.
    sonra garantiye gönderdim ve işlemci arızalı çıktı. değiştirdim
    yani sorunun işlemcide dostum
  • Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.Az önce vatan bilgisayardan geldim.Psu ve anakartı garanti için götürmüştüm.Durumu kendilerine açıkladım ve anakartın X6 desteklemediğini ve sorunun bu yüzden oluşmuş olabileceğini söylediler.Anakartın 4 pinlik girişi yanmış.Sanırım sorunun işlemcide olduğunu düşünmenizin nedeni buydu.Yinede hem psu hemde anakartı yenisiyle değiştirdiler.Eve geldim şimdi X2 yi taktım ve bilgisayar sorunsuz çalışıyor.Az sonra tekrar prime95 açıcam ve yemeğe gidicem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iSoC@N_DriVeR

Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.Az önce vatan bilgisayardan geldim.Psu ve anakartı garanti için götürmüştüm.Durumu kendilerine açıkladım ve anakartın X6 desteklemediğini ve sorunun bu yüzden oluşmuş olabileceğini söylediler.Anakartın 4 pinlik girişi yanmış.Sanırım sorunun işlemcide olduğunu düşünmenizin nedeni buydu.Yinede hem psu hemde anakartı yenisiyle değiştirdiler.Eve geldim şimdi X2 yi taktım ve bilgisayar sorunsuz çalışıyor.Az sonra tekrar prime95 açıcam ve yemeğe gidicem..

hadi gözün aydın
    ama artık bırak primeyi felan ne geldiyse onun yüzünden geldi zaten başına :))
    o kırık pinli işlemciyide yaptırabilirsen yaptır yada sat arızalı olarak.sana kalmış :)

• Geçmiş olsun
  • işlemci pini kırılsada çalışabiliyor amd sistemlerde bazılarında bence anakartın fazları yandı voltaj otomatikde olur amd lerde :D
  • eğer bilgisayarınızdan hiç tepki alamıyorsanız anakart ya da psu arızası gibi duruyor. diyecektimki sorun çözülmüş geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.