Şimdi Ara

Bilgisayar sürekli restart yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü bilgisayar im son 3 gundur sürekli restart yapıyor ve acilamadan tekrar kapanip acilip kapanmaya devam ediyor. Bazen komple fisini cekip biraz bekleyince bilgisayar aciliyor fakat 10 dk sonra falan tekrar kapaniyor.bundan sonra yine seri halde restart yapmaya devam ediyor. Yaptigim işlemler;

Speedfan la kompenentlerin sicakliklarini olctum 40 in üzerinde hic bir bileşen yok.sicaklik normal gibi hadi sensorler sikintili desek zaten bilgisayar kapanmaz(yuksek isi algilayacak ki bilgisayar kapansin).sensorler calisiyo ve 40 derece gosteriyo yani.
    Kasayi actim tum donanimi temizledim.cpu termal macunu kontrol ettim.fan kontrolu vs..
    Ramleri soktum tek tek denedim farkli slotlarda.
    Ekran kartini soktum harici beslemeli cunku(psu yetersiz mi acaba diye)534 w cunku .
    Onun disinda ufak tefek usbleri dvd rom lari devre disi birakma gibi denemelerim oldu ama ise yaramadi.
    Yazilimla ilgili oldugunu dusunmuyiorum hdd sizde ayni sorun devam ediyor cunku.
    Bios sifirlama.bios pili cikarp takma gibi islemlerde denendi

Burada sistemim
    i7 2600k CPU(stok fan)
    Hd 6790 GPU
    2 TB HDD
    60 gb ssd
    Aerocool vp550 534 w psu
    2x4gb gskill ripsawsx ram

Sorun sizce ne olabilir arkadaslar, psu veya anakart tan supheleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exqrcist -- 1 Temmuz 2014; 18:25:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• psu +

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

psu +

+1
  • Pöh !!!
  • kendini soğutamıyor olabilir
  • bilgisayar parçalarını birisinde kısa devre olma ihtimali çok yüksek parçaları sökerek teker teker çalıştırmanı tavsiye ederim ilk önce hdd siz çalıştırabilirsiniz.
  • Arkadaşlar sorun hala devam ediyor, bilgisayar bazen sorunsuz calisiyor belki saatlerce ama bi restart atmaya baslayinca arkasi kesilmiyor ta ki biraz bekletene kadar. Bekletme suresine dogru orantili olarak calisma sureside o denli artiyor mesela 10 dk bekliyorum aciyirum 5-10 dk calisiyor 1 saat bekliyorum 40-50 dk calisiyor.boyle olunca dolayisiyla sicakliktan kqynaklaniyo gibi geliyor fakat normal tum degerler stabil 40 derecenin n uzerinde donanim yok eacikcasi sorunun teşhisini kendim belirleyip teknik servis tuzagina düşmek istemiyorum.gerekirse arizali donanimi kendim değiştirmek istiyorum.

Bu arada event log'a baktim kernel power 41 hatasi aliyorum bug karsiligi 0 olduğu için bir komponent üzerine egilemiyorum.arkadaşlar PSU demiştiniz bende iki olasilik üzerine yogunlastim anakart veya PSU ..power i yuk altinda test etme imkanim ne yazıkki olmuyor .sadece sistemden sokup yeşil kablo ile siyah kabloyu kisa devre yaptirip bakıyorum calisiyor ama yük altında olmuyor bu seferde başka bir test bilen varsa soylesin.sorunun yazilimsal da olabileceği söylenmiş ama HDD sizde kapaniyo PC, şöyle bir ihtimal olabilir bi ara bios viruslerinden bahsediliyordu boyle bisey olmaliki PC acilmadan kapanmali.bir arkadasimda format tan sonra yüklenen driverlarin farklı kodlanmis veya hatali olabileceğini ve bununda elektriksel fark yaratmis olabileceğinden bahsetmiş.bu da psu ya harici yuk demek.anakarttan şüphelenmemin sebebi de tamamen diğer komponentleri saf dişi birakmis olmam geriye sadece iki donanimin kalmasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exqrcist -- 8 Temmuz 2014; 13:48:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartta kısa devre var gibime geldi. Bileşenleri, sağlam olduğuna emin olduğun farklı bir sistemde tek tek denemekten başka bir şey gelmez elinden. Kendi sisteminin tüm bileşenlerini söküp, minimum bileşenlerle deneme yaptığını varsayıyorum. (PSU+Anakart+1 adet ram+1 adet disk)
  • Bu kadar denemeyi yaptıktan sonra onu da illa ki gözlemlemişsinizdir yine de aklıma psu fanı geliyor. PSU ısınıyor olabilir mi?
  • Arkadaşlar sorunun kaynagini buldum anakartmis dun aksam tüm donanimi kademeli olarak soktum her söktüğüm donanimdan sonra tekrar calistirdim.restart devam ediyordu en son sadece PSU ve ana kart kaldi kesinti halen devam edince eski bir kasadan PSU alip anakart a taktim sorun hala devam edince anladim ki sorun anakartta :) bugün uzay baglanti yapip son kez deniycem kisa devre ihtimaline karsi bide bios u sifirliycam calistiririm baktim olmadi anakarti yenilerim:) yardimci olan arkadaşlara TSK ederim.

Arkadaşlar bugün asus p8b75 m-lx anakart satin aldim ve çok şükür sorunu cozdum.sorun dediğim gibi anakart ta imiş. Bu sorunu yasayan arkadaşları aydinlatir umarim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exqrcist -- 11 Temmuz 2014; 1:48:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.