4-5 gün önce şöyle bi sistem topladım. Bazı oyunları saatlerce oynasam bile sorunsuz çalışırken bazılarında kendi kendine kapanıyor (Mesela Dead Island 2 ve Red Dead Redemption 2). Sonra HWInfo'ya baktığımda şöyle birşey gördüm. Güç kaynağının yetersiz olmasından mı kaynaklanıyor acaba? Yoksa anakarttan mı? Yabancı forumlarda Gigabyte B550M K ile ilgili bazı şikayetler var. |
Bilgisayar kendi kendine kapanıyor
-
-
Hem furmark hem occt aç birinden gpuya birinden cpuya yüklen hwinfodan takip et ya güçten kapanıyor ya sıcaklıktan.
-
-
ben işlemci fanından şüpheliyim. tdp değeri bile olmayan bir işlemci soğutucusu bana göre stok fandan farkı yok.
buda zalmanndan kafamdan attığım bir fan. TDP diye eşşek kadar yazmışlar. işlemcinin %300 güç çekebilmeside zor. oda ayrı bir ironi.
-
Ağır yük altında bile 60-65 dereceyi geçirtmiyor fandan kaynaklandığını sanmıyorum. Bu arada az önce Resident Evil 4 oynarken yine kapandı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaLpazan -- 23 Mart 2024; 22:48:58 > -
Bios güncel mi?
-
Hayır [F3] 2023-06-18 sürümü kurulu. Son versiyonu [F4] 2024-03-04 imiş.
-
Minidump varsa paylaşır mısın
-
C:\Windows\Minidump ve C:\Users\<username>\AppData\Local\CrashDumps klasörlerine baktım ama dump dosyası bulamadım.
@Din Djarin haklıydı galiba. Dün fanı stok AMD fanıyla değiştirdim ve 3 saat boyunca Hogwarts Legacy oynadım. Ve bilgisayar hiç kapanmadı.
-
Biosu guncellemek iyidir. Fanlardan da malesef ki marka takıntısı denebilir ama tdp değeri veremeyen hiç bir marka ile çalışmamak en iyisi. ben şahsen zalman kullanırım hiç başım ağrımadı.
-
Az önce Days Gone oynarken kapandı yine. Sorun PSU'dan kaynaklanıyor sanırım.
-
Muhtemelen sorun güç kaynağında...Oyun oynarken PC'nin kapanması bu nedenle gerçekleşiyordur.PSU,ekran kartına güç veremiyordur...
Benzer içerikler
- network stack nedir
- active directory dizin hizmetleri şu anda kullanılamaz
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- cmd açılıp kapanıyor
- sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
- mavi ekran
- oem açılımı
- suya düşen telefon
- dlss nedir
- bağlantı sıfırlandı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X