Şimdi Ara

Bilgisayarım Kendi Kendine Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
44
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni pc topladım birkaç gün önce, ama bütün hayallerim suya düştü. Şuanda bilgisayar açıldığında siyah ekranda kalıyor ve imleç dönüp duruyor. Hiçbir şey olduğu yok. Daha önce oyuna girebiliyordum ama 15 dakika oynadığımda kendi kendine reset atıyordu. İstatistiklere baktığımda ekran kartına yüzde yüz yük biniyor. Ama ısınması en fazla %75 civarında. Pc açılmadığı için istatistikleri de atamıyorum burdan. Msi Afterburnerla fanlar iyi çalışıyor. Oyun oynarken ekran kartından çok ses geliyor ve bilgisayar reset atıyor kendi kendine. En son pc çökmesinden sonra artık sadece siyah ekran ve imleç var. Bu arada sorunun power supply dan olduğunu düşünmüyorum. 650 watt bu sistem için gayet yeterli. İşlemci fazla ısınmıyor. En çok yük binen ekran kartı. Bu yük neden bu kadar biniyor anlamadım. Lütfen yardımcı olun. Sistemim:

Anakart= Asus Prime B650-A Wifi 2 6400mhz

Ekran Kartı= Asus Rtx 4060 Ti 16gb

İşlemci= Amd Ryzen 5 7500F 3.7 ghz

Ram= 32 gb 6000mhz

Power Supply: 650 wt

Windows 11 işletim sistemi

Bilgisayarım Kendi Kendine Kapanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gandalf94 -- 2 Mart 2025; 22:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sertifikalı kaliteli güç kaynağı olması önemli ki gpu yu besleyebilsin ani dalgalanmalardan etkilenmesin...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Görmeden uzaktan tahmin zor. Ön bilgi itibariyle ısınmadan gibi gözüküyor. Ekran kartının arızalı olma ihtimali var. Yazılımsal problem de olabilir, virüs vb. Sürekli full çalışıp yüklenme var gibi, fanı sürekli çalışsa da bu yüklenmeden dolayı soğuyamayınca pc kendini kapatıyor sanki. işlemci ne durumda? ekran kartından olduğuna emin misin?

Teoride güç kaynağın yeterli ama, dandik çıkmışsa emin olamazsın. ekran kartı tam yükteyken güç çekişi artar ve kapanabilir. Güç kablosu ekran kartına tam takılmış mı.

Msi afterburner ile ekran kartı frekanslarını düşürüp dene.

Driverı kontrol et. ramleri de kontrol et. birini çıkar dene vb gibi.

Görme ihtimalim olsa bakarım belli olurdu ama böyle atıyomuşum gibi oluyo, zaten şu an öyle yapıyorum Bilgisayarım Kendi Kendine Kapanıyor 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.