Ekran kartimin miadi doldu mu?
Arkadaşlar merhaba
i7 2600k
16gb ram
Hd 6790
Ssd 240 gb
Şeklinde sistemimi internet ve oyun olarak sadece age of empires 2 seklinde kullaniyorum. Fakat youtube codecleri degistirdiginden beri ekran kartim 1080 60fps videolarda aşırı zorlanmaya basladi. Sicaklik 70-80 derecelerde fan baya kafa ütülüyor . Mouse takılıyor,kismi takilmalar oluşuyor.
Enhancer kullanarak eski codecleri aktif ettim fakat bu seferde izlediğim videolarin görsel keyfi kalmadi mesela video 60fps ise 1080p yi kapatiyor vs.
Bu sebeple sistemi komple degistirme yolunu aklima getirdim, fakat fiyatlar uçtu gitti. Diğer olasilik yeni nesil pasif soğutuculu bir ekran karti almam ne kadar mantikli? Yeni nesil vp9 codecleri destekledigini duymustum.
Veya 5600g işlemci ile komple bir apu sistem toplamak şimdiki sistemime kıyasla devrim yaratir mi? Dediğim gibi artik 40 ina gelmis bir adam olarak oyunla falan pek işim yok, sadece akici bir multimedia deneyimi yasamak istiyorum. Özellikle youtube da full screen yaptigimda bir sn.bile takilmasi sinir ediyore..
Ya da söyle sorayim 1-2 liraya ekran karti mi alip sisteme can mi vereyim? yoksa sistem artik para etmez 6-7 liraya apu sistem toparlamak buna değer mi?
benim icin ciddi bir paradoks oldu bu konu.
Gpu takviyesi
|
Onboard intel Grafik kartımı göremiyorum.
|
Bilgisayar sürekli restart yapıyor
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 1.300 (Bu ay: 25)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları