Arkadaşlar merhaba i7 2600k 16gb ram Hd 6790 Ssd 240 gb Şeklinde sistemimi internet ve oyun olarak sadece age of empires 2 seklinde kullaniyorum. Fakat youtube codecleri degistirdiginden beri ekran kartim 1080 60fps videolarda aşırı zorlanmaya basladi. Sicaklik 70-80 derecelerde fan baya kafa ütülüyor . Mouse takılıyor,kismi takilmalar oluşuyor. Enhancer kullanarak eski codecleri aktif ettim fakat bu seferde izlediğim videolarin görsel keyfi kalmadi mesela video 60fps ise 1080p yi kapatiyor vs. Bu sebeple sistemi komple degistirme yolunu aklima getirdim, fakat fiyatlar uçtu gitti. Diğer olasilik yeni nesil pasif soğutuculu bir ekran karti almam ne kadar mantikli? Yeni nesil vp9 codecleri destekledigini duymustum. Veya 5600g işlemci ile komple bir apu sistem toplamak şimdiki sistemime kıyasla devrim yaratir mi? Dediğim gibi artik 40 ina gelmis bir adam olarak oyunla falan pek işim yok, sadece akici bir multimedia deneyimi yasamak istiyorum. Özellikle youtube da full screen yaptigimda bir sn.bile takilmasi sinir ediyore.. Ya da söyle sorayim 1-2 liraya ekran karti mi alip sisteme can mi vereyim? yoksa sistem artik para etmez 6-7 liraya apu sistem toparlamak buna değer mi? benim icin ciddi bir paradoks oldu bu konu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exqrcist -- 22 Aralık 2021; 13:31:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ekran kartimin miadi doldu mu?
-
-
2 gb nvidia t400 derim 1500 tl'ydi en son.
-
hocam enhancer bilmiyorum da h264ify eklentisi var 1080p60 videolarda herhangi bir sorun yaşamıyorum bir bakın isterseniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 22 Aralık 2021; 18:22:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@StG 44 dostum enhanced h264ify kullandığım eklentinin ismi, aynı eklenti zaten yanlış yazmışım. dediğim gibi keyif vermiyor 60fps kapattığım zaman. @_Anarsist_ i dinleyip t400 satın aldım. ürün bu. bakalım gelince yorum yazarım. dediğim gibi öyle uçar kaçar bir karta ihtiyacım yoktu. oyun kültürüm sıfır zaten. gddr6 olması düşük güç tüketimi ve fanının sessiz olması seçim sebebim oldu.
bakalım eğer bu da yeterli gelmezse 10105f işlemcili bir pc toplamakta seçeneklerim arasında. bu kartı yeni nesil bir sistemde daha verimli kullanabilirim diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exqrcist -- 23 Aralık 2021; 3:15:28 >
-
T600 kullanıyorum çok memnunum. Umarım sizde memnun kalırsınız hocam
-
-
Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Bu kartları bilip test ettiğim için önerdim, studio driver ile çok stabil çalışıyor nvidia'nın yeni kartları. Arkadaşlarıma sık sık kart kıtlığında, oyun oynamak istiyorlarsa ya da amaçları grafik ise nvidia t400 ve t600 aldırttım, çok uygunlardır fiyat olarak. Sizin durumunuzda t600 gereksiz güçlü gibi gözüküyordu, ekstra paraya gerek yoktu.
Dahası fiyatlarına göre çok iyi derece de oyunlar oynatırlar. DLSS özellikleri sayesinde epey iş görüyorlar.
RandomGaminginHDyoutubeToday we're taking a look at the Nvidia PNY T400, a professional level GPU and new entry into the RTX family. Who is this graphics card for, and more importantly, can it game? 0:00 The Nvidia T400 1:03 A Cautious Start 1:27 Fallout 4 2:25 GTA V 3:26 Red Dead Redemption 2 and DLSS 5:05 Call of Duty Black Ops Cold War and DLSS 6:03 Cyberpunk 2077 7:00 Fortnite and Conclusion Thanks for watching :)https://www.youtube.com/watch?v=kOW9D_dOkPcHayırlı olsun, iyi günlerde kullanın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 24 Aralık 2021; 3:3:39 >
-
T600'ü oyun için kullanıyorum, GTX 1050 Ti ile GTX 1650 arası bir performansı var. Hatta uyguna bulabilirsem T1000 falan almayı düşünüyorum :) Yalnız bu kartlarda DLSS desteği yok. Evet oyunlarda o seçenek seçilebiliyor ama DLSS için kartta Tensor çekirdeklerinin olması lazım. Bu kartlarda da tıpkı GTX 16xx serisinde olduğu gibi tensor çekirdeği yok. O yüzden o seçeneği seçerseniz bir etkisi olmuyor.
-
Yeni bir şey öğrendim, insan kendine ait olmayınca detaylıca bakmıyor, dlss seçeneğini görünce çalıştığını sanmıştım. Demek ki yazılımsal bir hata yapıyorlar. Alternatif olarak nvidia nis kullanılabilir belki.
T400 de 2 yerine 4 gb vram ile gelse daha rahat olurdu. Bu kartlar giriş seviyesinde çok uygunlar gerçekten.
Rtx 3060 kullanıyorum, quadro'ya onbinlerce lira para dökmemi engelledi(studio driver kurarsanız 10 bit desteği vs). 10,5-11 gb civarı vram kullanıyor kullandığım çizim programı aktif olarak, isteklerimi karşılayan en uygun kart 3060 oldu. Nvidia studio driver desteği sayesinde artık programlarda pek çok işi daha ucuz ve uygun kartlarla yapmamızı sağlıyor.
Bakalım umarım piyasa daha da düzelir de hem çizerler hem oyuncular istediklerine kavuşur. Benim de yaşım ilerledikçe 3-5 fps'in hesabına bakmaz oldum, işimi gören en ucuz ekran kartını alıp geçiyorum.
-
Nvidia, T400 ve T1000 için yeni bellek boyutlarına sahip kartlar da çıkardı hocam. Bunlar T400 4 GB ve T1000 8 GBquote:
Orijinalden alıntı: _Anarsist_Yeni bir şey öğrendim, insan kendine ait olmayınca detaylıca bakmıyor, dlss seçeneğini görünce çalıştığını sanmıştım. Demek ki yazılımsal bir hata yapıyorlar. Alternatif olarak nvidia nis kullanılabilir belki.
T400 de 2 yerine 4 gb vram ile gelse daha rahat olurdu. Bu kartlar giriş seviyesinde çok uygunlar gerçekten.
Rtx 3060 kullanıyorum, quadro'ya onbinlerce lira para dökmemi engelledi(studio driver kurarsanız 10 bit desteği vs). 10,5-11 gb civarı vram kullanıyor kullandığım çizim programı aktif olarak, isteklerimi karşılayan en uygun kart 3060 oldu. Nvidia studio driver desteği sayesinde artık programlarda pek çok işi daha ucuz ve uygun kartlarla yapmamızı sağlıyor.
Bakalım umarım piyasa daha da düzelir de hem çizerler hem oyuncular istediklerine kavuşur. Benim de yaşım ilerledikçe 3-5 fps'in hesabına bakmaz oldum, işimi gören en ucuz ekran kartını alıp geçiyorum.
Bu kartlar henüz çok yeni oldukları için piyasada bulunmuyor.
T1000 8 GB bence birçok oyuncunun işini görebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
benim kullandığım düz h264ify olan, sizde niye sorun oldu bilemiyorum ama önceden yazdığım gibi hiçbir sorun olmuyor, sizin sisteminizden çok daha zayıf, eski bir laptopta kullanılıyor. sorunsuzdan kasıt hardware acceleration bu şekilde kullanılabildiği için sıcaklık,ses vs. olmuyor video izlerken. hem 1080p hem 60 fps seçeneğini beraber kullanabiliyorum, enhanced olanı da denedim onda da bir sıkıntı yaşamadım, tek sorun h264 ile 1080p üstü çözünürlükler çıkmıyor youtube'da 1440p, 2160p gibi, fakat bu da normal bir durum çünkü sitenin kendisi bu codecte 1080p üstü video barındırmıyor. yanlışlıkla 60 fps engelleme seçeneğini vs. açık bıraktınız diye düşünüyorum yeni kart almışsınız artık pek bir önemi kalmadı ama başkasının işine yarar belki diye yazıyorum. iyi de olmuş aldığınız zaten önceki mesajlarınızda kartı fırınlama yaparak kullandığınızı yazmışsınız. işlemciniz dahili gpu'ya sahip fakat onu da kullanmakta sorun yaşamışsınız zaten kullanabilseniz bile codec desteği olarak eski kartınızdan pek farkı yok.
eğer dedikleriniz dışında başka bir şey yapmayacaksanız sistemin geri kalanını güncellemenize gerek yok bence, aldığınız kart fazlasıyla yeter.
bu arada bu kartlar fan kapatıyor mu düşük sıcaklıklarda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 24 Aralık 2021; 21:0:32 >
-
Dostum dediğiniz gibi eski codecte 1080p 60 fps videolari 720p izlemek keyif vermiyordu. Özellikle macro çekim restorasyon videoları izlerken vs. ve özellikle netflix 'te. Tüm opsiyonları denedim fakat, belki de kartın eski kondisyonunda olmamasından dolayi aşırı ısınma sorunu çok can sıkıyordu. 2012 de ikinci el aldığım bir kart en nihayetinde. fırınlamaktan zenci oldu kart zaten dahili gpu 4-5 yıl önce bios güncellemesinden sonra deaktif oldu. dediğin gibi zaten çok verimli değil hd 3000 ler.
Bu arada kart fan kapatmıyor. boşta da full yük altında da 2400 devirlerde kontrolcüsü yok gibi fakat sıfır ses. ilerde ne olur bilemem tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X