Şimdi Ara

Ekran karti fanı kırıldı yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Axle 9800gt ekran kartinin faninin kablosunu takmayi unuttum bir sure sonra yanit kokusu geldi evi basti ekran kartini elledim cok sicakti hemen bilgisayari kapattim.Fan calismiyordu normal olarak adaptorle calistirdim sicak hava gitsin diye sonra cok sicakti elimle yanlikla fana carpti ve fan yapraklarindan biri yere dustu.Bekledim bi süre ya ekran karti gitti ise dedim sonra fani adaptorle calistirdim fan cok dengesiz donuyordu ve cok titresiyordu.Sisteme taktim calisti monitore goruntu geldi.10 dakika calistirdim fan ses ve titresim yapiyor fan yapraginin kirilmasi garantiye girecek mi? Eger daha sicak olsaydi sistem kendini kapatirdi herhalde mavi ekran alirdim demekki tam sicakligina ulasamamis.Kisaca bu durum fan yapragi kirilmasi garantiye girer mi ? Bayagi uzun oldu kusura bakmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardim

• Yardima ihtiyacim var konu guncel
  • Ben gtx 460 ekran kartımı kompresörle temizlerken fanın 2 yaprağını kırdım. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım bir yıldır sorunsuz kullanıyorum garantiye girmezse deneyebilirsin.

• garantıye gırmez kullanıcı hatası
    telefon acın servısıyle konusun ucret karsılıgı yaparlarsa ve sıze uyarsa gonderın yapmazlarsa yenı fan- sogutucu bakıcaksınız yada yukardakı yapıstırma cozumunu denersınız
  • Garanti kapsamına girmez ama teknik servisin ufak bir ücret karşılığında fanı temin etmesi gerekir. Garanti ile hangi firma ilgileniyorsa ilk önce oraya sorun derim.
  • Garantiye girip girmeme konusunda emin değilim ancak çok büyük bir sorun gibi durmuyor. Ekran kartı fanını çıkarabiliyorsanız kadiköy yazıcıoğlu gibi bir yerde bir çok yedek parça bulabilirsiniz. Ben olsam direk ekran kartını alır orada değiştiririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanı Kablosu Koptu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asaime

Garantiye girip girmeme konusunda emin değilim ancak çok büyük bir sorun gibi durmuyor. Ekran kartı fanını çıkarabiliyorsanız kadiköy yazıcıoğlu gibi bir yerde bir çok yedek parça bulabilirsiniz. Ben olsam direk ekran kartını alır orada değiştiririm.

Maalesef Manisa'da otuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Ben gtx 460 ekran kartımı kompresörle temizlerken fanın 2 yaprağını kırdım. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım bir yıldır sorunsuz kullanıyorum garantiye girmezse deneyebilirsin.

Tesekkurler.Tam ucundan kirildi.Olmazsa yapistiriyim kart zaten tarihi esee Axle nin kartlari da piyasada yok.Batti mi acaba.En iyi cozum yapistirma rahat oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Garanti kapsamına girmez ama teknik servisin ufak bir ücret karşılığında fanı temin etmesi gerekir. Garanti ile hangi firma ilgileniyorsa ilk önce oraya sorun derim.

Hocam kart tarihi eser Manisa da otuyorum pc yi Antalya'dan aldik.Ne kadar isterler ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

garantıye gırmez kullanıcı hatası
    telefon acın servısıyle konusun ucret karsılıgı yaparlarsa ve sıze uyarsa gonderın yapmazlarsa yenı fan- sogutucu bakıcaksınız yada yukardakı yapıstırma cozumunu denersınız

Yapistrma ve servisi deniyeyim.Zaten kart omurluk sogutucu almak bu saaten sonra olu yatirim olur herhalde.Yazin yeni kart alabilirm belki.

• Baska fikri olan var mi garantilik diyen vs.Cevaplayan diger tum arkadaslar tesekkurler.

• Baska fikri olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: volki97

Baska fikri olan?

abi bende 9500 gt var fanı durduruyorum ama sıcaklık taş çatlasa 50-55 senin ekran kartı nasıl öyle yanık kokusu çıkarmış anlamadım herade soğutucu bloğun çok küçük (öyle olsa bile yanık kokusu zor çıkar ama neyse) çözüme gelirsek
    10 15 liraya git fazla büyük olmayan 92 mm lik bir fan al, ekran kartını eline al ekran kartının soğutucu alimünyum bloğunu çıkarmadan,kırık fanı soğutucu bloktan bir şekilde ayır yeni aldığın fanı bir şekilde artık bu senin becerine kalmış(ben senin yerinde olsam ip kullanırım) titremiyecek şekilde sıkıca bağlarım yeni aldığın fanın güç konnoktörünü uyarsa ekran kartına tak uymazsa anakartına takacan(işlemcinin fanını çıkarma, kasanın fanına tak yoksa işlemci soğumaz) olmazsa artık yada fanın kablosunu ekran kartına göre dizayn edecen(+ kutup artıya, - kutup eksiye gibi) ve güle güle kullanacan bide bana dua edersin artık bu arada yapamam diye korkma zaten kartın garantisi yok heralde bence yaparsın hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msbphoenix -- 22 Nisan 2013; 19:38:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msbphoenix

quote:

Orijinalden alıntı: volki97

Baska fikri olan?

abi bende 9500 gt var fanı durduruyorum ama sıcaklık taş çatlasa 50-55 senin ekran kartı nasıl öyle yanık kokusu çıkarmış anlamadım herade soğutucu bloğun çok küçük (öyle olsa bile yanık kokusu zor çıkar ama neyse) çözüme gelirsek
    10 15 liraya git fazla büyük olmayan 92 mm lik bir fan al, ekran kartını eline al ekran kartının soğutucu alimünyum bloğunu çıkarmadan,kırık fanı soğutucu bloktan bir şekilde ayır yeni aldığın fanı bir şekilde artık bu senin becerine kalmış(ben senin yerinde olsam ip kullanırım) titremiyecek şekilde sıkıca bağlarım yeni aldığın fanın güç konnoktörünü uyarsa ekran kartına tak uymazsa anakartına takacan(işlemcinin fanını çıkarma, kasanın fanına tak yoksa işlemci soğumaz) olmazsa artık yada fanın kablosunu ekran kartına göre dizayn edecen(+ kutup artıya, - kutup eksiye gibi) ve güle güle kullanacan bide bana dua edersin artık bu arada yapamam diye korkma zaten kartın garantisi yok heralde bence yaparsın hadi kolay gelsin

Kartin daha 14 ay garantisi var fikrin icin sagol.

• Düzelttim.Fanı yapıştırdık.
  • asus radeon rx 580 ekran kartımın fanının bir yaprağı kırıldı ne yapmalıyım destek lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1muzafferc

asus radeon rx 580 ekran kartımın fanının bir yaprağı kırıldı ne yapmalıyım destek lütfen.

Oyun esnasında program ile ekran kartı ısısını kontrol et. Sıcaklık normal sayılabilecek değerleri geçmiyorsa(80 derece civarı) kartı kullanmaya devam edebilirsin.

Oyunu en az 1 saat oyna ve gözün sürekli sıcaklık değerinde olsun. Sadece bir yaprağı kırıldığı için sıcaklığı pek etkileyeceğini düşünmüyorum.

Benim işlemcinin 2 yaprağı kırılmıştı. Sıcaklığa pek bir etkisi olmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.