iyi günler arkadaşlar. kasamı yaklaşık 3 sene önce topladım. son zamanlarda hangi oyuna girsem en geç 10dk içinde pc kendine reset atıp baştan açılmaya başladı. bundan 1.5 sene önce kadar yine buna benzer bi sorun yaşamıştım hatta o zaman hiç görüntü alamıyordum. sorunu tüm bileşenlerle ramleri uzay montajda çıkartıp baştan takarak çözmüştüm. şimdiyse bir ara bi iki kere mavi ekran verdi ama sonra hep reset atma şeklinde devam etti sanki pc çöküyor gibi. sorunun ne olduğunu da bir türlü bulamadım. ben psu ya da ramlerden şüpheleniyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim sistem özelliklerim de şöyle: cpu: ryzen 9 5900x gpu: rtx 3060 anakart: msi B550 tomahawk ram: xpg spectrix d60g 4133mhz (4x8) ssd: samsung 980 pro psu: seasonic 650w +80 gold soğutma: arctric liquid freezer 2 360mm not: sistemin ısı değerleri boşta ve yükte stabil. serin çalışıyor. driverlar güncel. zaten defalarca ddu ile ekran kartı sürücülerini de sıfırladım, pcye format da attım. biosu da güncelledim yine de nafile. memtest ile ram testi yaptım onda da sorun çıkmadı. kablolama bağlantılarında da sorun yok. ramlerden şüphelenince thaiphoon burner ile çiplerine baktım ve hepsi b-die. uyumlu görünüyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemeryesl -- 22 Eylül 2024; 17:29:19 > |
Bildirim