Şimdi Ara

Bazı oyunlarda bilgisayar reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceden bu tarz bir problem ile hiç karşılaşmamıştım ilk defa başıma geldi 2 adet yeni oyun aldım Raft ve Mordhau oyuna girdiğim gibi bazen 5dk sonra bilgisayar direk reset atıyor. Fakat işin ilginç kısmı CS:GO ve Rocket League oyununu saatlerce hiçbir sıkıntı olmadan oynayabiliyorum ne reset atıyor ne bir şey. Daha önceden oynadığım Rise of the Tomb Raider oyununu denedim onuda açtıktan 1 dakika sonra reset attı bilgisayar. Bilgisayara ekran kartı, ram, hdd, ssd, işlemci tüm testleri uyguladım hiçbir sıkıntı gözükmüyordu. Problem ne olabilir?
    Bilgisayarım:
    i5 6500
    MSI B150 Gaming M3 DDR4
    Gigabyte GTX 970 Extreme
    Kingston Fury 8GB 2133Mhz DDR4(Single)
    WD 1TB 7200RPM
    Kingston Savage 120GB
    Corsair VS650 80+

• PSU arızası gibi gözüküyor,

aida64 yükleyip sistem kararlılık testi açıp stres gpu seçili olacak şekilde aşağıdaki ekran görüntüsünde ki gibi ayarlayıp test başlat.

Bu arada gpu ve CPU sıcaklıklarına bak kapanana kadar. Durum nedir buraya yazarsın.

Bazı oyunlarda bilgisayar reset atıyor
  • Vizeler, finaller falan derken zaman ayıramamıştım bugün yaptım fakat tuhaf bir şey oldu 22dk aralıksız test devam ediyordu 75derece işlemci 60derece ekran kartı maksimum gördü. Daha sonra birden gpu finished started vs. dedi ekran kartı kullanımı düştü %15 e fakat hala devam ediyordu test Bazı oyunlarda bilgisayar reset atıyor
  • benzer sorun bendede oldu. sorun psu da çıktı. imkanın varsa başka psu ile dene
  • Bilgisayar dan msi after burn ü kaldırıp (komple kayıt defterleri dahil) tekrar denermisin?

Bazı bilgisayarlarda (benimki gibi) msi after burn hata verip pc resetliyor.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    msi afterburner yokkende pcde aynı sorun vardı, sıcaklıkları falan tespit etmek için oyun içinde sonradan indirmiştim afterburnerı
  • Yazmayı unuttum aynı güç kaynağına sahip olup bu sorunu yaşayan varsa direk güç kaynağı değişimi yaparak sorununu çözebilir, tamamen güç kaynağı kaynaklı bir sorun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.