Şimdi Ara

Pc arada çok nadir oyun oynarken pc reset atıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar black ops 3 oynarken biraz önce pc reset attı.Geri açıldı kayıtlı bölüm silindi.Daha öncede bir iki kere reset attı dün fifa 19 oynadım 3 saat reset atmadı.Çok sık yapmıyor hdd test ettim arıza yok diyor.Psu arızası nasıl anlaşılır.Google da araştırdım ama pek birşey bulamadım.Sıcaklık maksimum oynarken 67 derece ???

• Sıcaklık değerini yazmışsın ancak ne olduğunu yazmamissin. Islemci anakart ve ekran kartı sıcaklık değerlerini kontrol etmen lazım. Ama sadece sıcaklıkla alakali değil. Ram de ki bi problem, anakarttaki güç sorunu, yazılımsal problemler yada psu nun yetersiz gelmesi veya bi sorunu olmasi yaşadığın duruma neden olabilir. Bazen mavi ekran hataları görünmeden pc res atabilir. Mavi ekran hatalarını gösteren programlar var. Ona bakabilirsin. Yada başlangıç ayarlarından mavi ekran hatasında yeniden başlatmayi devredisi birakarak hatayi görebilirsin. Tabi bu dediğim mavi ekranla alakali. Sonuç olarak sorununu forum üzerinden çözmek neredeyse imkansız. Bi hata kodu falan olsa elinde bilen biri çıkar illa ki. Ama bu durumda yardimci olabilecek kimse yok. Yakınındaki en yakın bilgisayarcıya gitmeni tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinknc

Sıcaklık değerini yazmışsın ancak ne olduğunu yazmamissin. Islemci anakart ve ekran kartı sıcaklık değerlerini kontrol etmen lazım. Ama sadece sıcaklıkla alakali değil. Ram de ki bi problem, anakarttaki güç sorunu, yazılımsal problemler yada psu nun yetersiz gelmesi veya bi sorunu olmasi yaşadığın duruma neden olabilir. Bazen mavi ekran hataları görünmeden pc res atabilir. Mavi ekran hatalarını gösteren programlar var. Ona bakabilirsin. Yada başlangıç ayarlarından mavi ekran hatasında yeniden başlatmayi devredisi birakarak hatayi görebilirsin. Tabi bu dediğim mavi ekranla alakali. Sonuç olarak sorununu forum üzerinden çözmek neredeyse imkansız. Bi hata kodu falan olsa elinde bilen biri çıkar illa ki. Ama bu durumda yardimci olabilecek kimse yok. Yakınındaki en yakın bilgisayarcıya gitmeni tavsiye ederim
    Hocam sıcaklık normal kanımca arka fan arızalanmıştı.Dün değiştirdim.Gayet serin kasa oyun oynarken ön fanda açık.Full ayarlarda oynuyorum.Sıcaklık 66 geçmiyor msi aftarburner den kontrol ediyorum.Hava yağışlı voltaj mı düşüyor diyorum.Arkadaşımın iş yeri var ona sordum.Sorunu detaylı yaprsa daha kolay buluruz dedi.Benşm makina çok nadir yapıyor.2 ay önce ksanan dışına çay döküldü,benim power tuşu üst tarafta çok az oraya girdi hemen sildim kuruladım.İçini açtım baktım damla bile girmemişti.Kablolaramı geldi desem gıram ıslaklık yok sadece reset tuşunda yapışma var.Kafayı yiyecem.En gıcık olduğum şey yeniden başlatmayı nasıl kaşdırcam hocam bir tarif etsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83A9DEA5A -- 3 Ocak 2019; 21:27:45 >

• Windows sürümünü yazarsan başlangıç ayarları menüsünü tatif ediyim.

• quote:

Windows sürümünü yazarsan başlangıç ayarları menüsünü tatif ediyim.
    Windows 10 pro 64

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-83A9DEA5A

Hocam sıcaklık normal kanımca arka fan arızalanmıştı.Dün değiştirdim.Gayet serin kasa oyun oynarken ön fanda açık.Full ayarlarda oynuyorum.Sıcaklık 66 geçmiyor msi aftarburner den kontrol ediyorum.Hava yağışlı voltaj mı düşüyor diyorum.Arkadaşımın iş yeri var ona sordum.Sorunu detaylı yaprsa daha kolay buluruz dedi.Benşm makina çok nadir yapıyor.2 ay önce ksanan dışına çay döküldü,benim power tuşu üst tarafta çok az oraya girdi hemen sildim kuruladım.İçini açtım baktım damla bile girmemişti.Kablolaramı geldi desem gıram ıslaklık yok sadece reset tuşunda yapışma var.Kafayı yiyecem.En gıcık olduğum şey yeniden başlatmayı nasıl kaşdırcam hocam bir tarif etsen

Alıntıları Göster
    en basit yerden başlayayım. reset tuşu yapışkan dedin. reset tuşunun anakarta bağlı olan kablosunu çeker misin. sadece reseti ama. power kablosunu ellemeyin. bakalım reset atıcak mı

• Shift tuşuna basarak bilgisayarı yeniden başlat diyoruz. Shift tuşunu bırakmıyoruz. Taki menu çıkana kadar. Sonra 3 secenrk çıkacak. Ortadaki seçeneği seçiyoruz . Sorun gider yazıyor olması lazım. Ondan sonra yeni menu açılacak. Ordan gelişmiş ayarları seçiyoruz. Yeni açılan menuden başlangıç seçenekleri yazan yeri seçiyoruz. Başlangıç ayarlarıda yazıyor olabilir. Sonra devam diyoruz. Pc yeniden başlayınca menu açılacak. Orda 9. Sırada hata aninda yeniden başlatmayi devre dışı bırakmayı seçiyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam 9 da olmasi lazim. 9 a basıyoruz. Kaçıncı siradaysa o tuşa basıyoruz. Zaten başlarında yazıyor numaralar. Sonra oyun oynayıp res atmasını bekleyeceksin. Ancak dediğim gibi mavi ekran hatalarından dolayı res arıyorsa geçerli bu durum. Ayriyeten gecmisteki res atmalar mavi ekrandan ise onların kayıt dosyalari mevcut. Bi program vasıtası ile gecmisteki hataları görebilirsin. Internetten detayli bilgiye ulaşabilirsin. Mavi ekran hataları programı yazarsan googleye detaylı sonuç bulabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

en basit yerden başlayayım. reset tuşu yapışkan dedin. reset tuşunun anakarta bağlı olan kablosunu çeker misin. sadece reseti ama. power kablosunu ellemeyin. bakalım reset atıcak mı

Alıntıları Göster
    Hocam şöyle izah edeyim power tuşuna ve uab letin içinede girdi usb ler ve power tuşu be led bile çaşışyor power tuşunda yapışkanlık vardı sildim vss geçti.reset tuşuna bastığım zaman resetliyot tuş yapışıp kalıyor kürdanla kalkıyor.Çalışmasında sorun yok yani

• yasinknc kullanıcısına yanıt
    Hocam google dan buldum yaptım çok saol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83A9DEA5A -- 3 Ocak 2019; 22:56:40 >
  • Ewet şimdi bir kez daha yaptı bugün ikinci oldu ilk defa yeniden başlatma kapalı olmasına rağmen gene resetledi.
  • quote:

Hocam şöyle izah edeyim power tuşuna ve uab letin içinede girdi usb ler ve power tuşu be led bile çaşışyor power tuşunda yapışkanlık vardı sildim vss geçti.reset tuşuna bastığım zaman resetliyot tuş yapışıp kalıyor kürdanla kalkıyor.Çalışmasında sorun yok yani

Alıntıları Göster
    sorun çalışması değil zaten :D istemediğin zamanda çalışması. tuşun içi zamanla oksitlenip belli aralıklarla tuşa basmış gibi yapıyor olabilir. denemekten zarar gelmez + ve - kablosunu söküceksiniz o kadar.

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğini detaylı anlatırmısın kusurabakma anlamadım.Kasa kapağını açtım oraya ulaşamayıyorum ki,CD rom sökmem mi gerekiyor..
  • quote:

Hocam dediğini detaylı anlatırmısın kusurabakma anlamadım.Kasa kapağını açtım oraya ulaşamayıyorum ki,CD rom sökmem mi gerekiyor..
    şimdi o reset, power tuşundan kablolar çıkıyor. anakartta genelde alt köşede bir yere takılan kablosu olur. reset tuşundan gelen kabloyu bulun(genelde takılma yerinde reset+ veya reset- yazar, veya resimde gösterdiğim şekilde tek yerde +/- bağlı olur). o kabloyu sökün sonra bilgisayarı açın.
    Pc arada çok nadir oyun oynarken pc reset atıyor??

• quote:

Ewet şimdi bir kez daha yaptı bugün ikinci oldu ilk defa yeniden başlatma kapalı olmasına rağmen gene resetledi.
    Reset tuşunu devredisi birak o zaman. Anakartin üstünden çıkar. Tuşların arkasından anakarta kablolar gidiyor. Anakartin sag alt tarafinda olur genelde. Reset switch yazar yada reset sw yazar. Sirayla sök. Başkası sokersen geri tak. Zaten 2 şer uctan reset, power, power led, hdd led kabloları var 8 tane. Reset düğmesini bi devre dışı birak sonra bak bakalim bi daha res atacak mi

• Ben komple söktüm zor bela power olan kabloyu taktım ledlerin kablosu bile boşta Anakartta sadece power kablosu takılı şimdi eğer yaparsa ne şekil ilerlicez test programları varmı tüm sistemi denicek.Yapmazsa eğer kasada sorun var o bölgede sökücek bir vida yok nasıl onarılacak.Yada yeni kasa mı alcaz.Kusurabakmayın yordum sizi msjlarıma cevap verdiğiniz için teşekür ederim...
  • Buarada cdrom üstüne kadar inmiş çay resimde olduğu gibi power tuşu usblerin içinden orda kalmış kanımca çok gazla gitmedi ama orada kalmış kanımca psıya bir etkisi olurmu kasa 1 yıllık olmak üzere kasayı garantiye yollasak çay işi çıkar meydana blak ops 3 açtım tekrar bakalım yapıcak mı

• Şimdi birdaha yaptı sadece dediğiniz gibi power kablosu takılı,Oyunun menüsünde yaptı bu sefer.
  • quote:

Şimdi birdaha yaptı sadece dediğiniz gibi power kablosu takılı,Oyunun menüsünde yaptı bu sefer.
    Bilgisayar casper mı yada anakart ecs marka mı? Ayrıca pc açtın garanti bitti

• quote:

Bilgisayar casper mı yada anakart ecs marka mı? Ayrıca pc açtın garanti bitti

Alıntıları Göster
    Benim pc toplama hocam marka kasalardan değil.Hangi birini göndercem ben servise sorunu bilsem ekran kartımı arızalı eyvallah sabah yolliyayım kargoyla istanbula ne zıkkım şu iş bir hata kodu ver sorun şudur şundadır dese gam yemicem yeminle kasayı göndersem çay işi çıkarsa gene servis dışı memtest yapıyorum şimdi.hd tune tarattım birşey çıkmadı ne halt yiyeceksem
    Arkadaşın oraya bıraksam bisürü kamera işi var bakar ama ona göre 2 3 gün öle geçer sonra arızayı bulsak parçayı gönder ölme eşşeğim ölme

İ3 7100 işlemci

Msi pro b250 vdh anakart

Asus 4gb oc 128 1050ti ekran kartı

Kingston 8 gb ddd4 ram

120 gb samsung evo ssd

1 tb wd harddisk

Kasa 600 watt r1 zalman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83A9DEA5A -- 4 Ocak 2019; 0:49:36 >

• Servis insaallah yapar. Genelde bi bahane bulup ücret çıkarıyorlar. Ankarada olsanız bende yardımcı olurdum. Bende bilgisayarcıyım. Servis muhtemelen birseyi yok diyecek yada size ücret çıkaracak. Insaallah yapılır. En baştada dediğim gibi forumda çözümlenecek birsey değil. Ucu açık bi sorun. Görmeden tarifle çözüm bulmamız gerçekten zor. Neyse geçmiş olsun diyelim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.