Şimdi Ara

PS3 Aşırı Fan Sesi Sorunu Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu GTA5 yüzünden ps3 bozulacak diye korkuyorum.Trevor ile senoryadaki görevi yaparken fan birden aşırı yüksek sesle çalışmaya başlıyor.patlayacak gibi sanki.Bu daha çok çatışmalı hareketli sahnelerde oluyor.Ben de o an hemen cihazı kapatıyorum.Varmı başına böyle bir şey gelen , ne yapmam lazım ? Daha oyuna da yeni başlamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yürüyen Hoparlör -- 31 Temmuz 2015; 13:18:21 >

• Cihazi zorlayan oyunlardan biri gta5 havalarinda isinmasiyla fan daha erken yukselio gta5 ortalama 4 saat falan oynardim araliksiz fan kademesini baya artirirdi korkma bi sey olmaz sadece cihazin acik bi yere koy cikardigi sicak havayi rahat tahliye etsin fanin sesli calismasi normal isiyi atmak icin devrini yuksek tutuo ole narin bi cihaz degil yuklen yuklenebildigin kadar:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yürüyen Hoparlör

Arkadaşlar şu GTA5 yüzünden ps3 bozulacak diye korkuyorum.Trevor ile senoryadaki görevi yaparken fan birden aşırı yüksek sesle çalışmaya başlıyor.patlayacak gibi sanki.Bu daha çok çatışmalı hareketli sahnelerde oluyor.Ben de o an hemen cihazı kapatıyorum.Varmı başına böyle bir şey gelen , ne yapmam lazım ? Daha oyuna da yeni başlamıştım

Alet fat kasa ise malesef ömrünün son zamanlarını yaşıyor ama eğer alet slim ve bu sesi çıkartıyor ise aletin içinin açılıp bir temizlenmesini ve işlemci üzerindeki termal macunun değiştirilmesini öneririm.
  • Yük altındayken fan devri artar, bu normal bir durum. Eğer cihaz tehlike oluşturacak kadar çok ısınırsa otomatik olarak kapanır. PS3'ü kapalı bir TV dolabına koymadığın, arkasında en az 10-15 cm'lik bir açıklık olduğu sürece bir şey olmaz merak etme.
  • ficarof kullanıcısına yanıt
    Fat değil hocam super slim kasa.2 sene kadar oldu alalı.Bende tozlanmıştır diye düşündüm süpürgeyle fanın olduğu bölümden tozları temizlemeye çalıştım ama pek fayda etmedi.İçini açıp termal macunu değiştirmekte riskli iş sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Hocam ,cihaz açıkta arkasında da 10-11 santimetrelik boşluk var.Fan birden aşırı yüksek sesle çalışmaya başladığında kapatmayayım mı o zaman ? yada laptop soğutucusu tarzı bir çözüm olur mu ps3 için ?

• quote:

Hocam ,cihaz açıkta arkasında da 10-11 santimetrelik boşluk var.Fan birden aşırı yüksek sesle çalışmaya başladığında kapatmayayım mı o zaman ? yada laptop soğutucusu tarzı bir çözüm olur mu ps3 için ?

Laptop soğutucusuna gerek yok. Dediğim gibi arka tarafında boşluk olsun yeter. Sesi hiç önemsemeyip oynamaya devam et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 yüksek fan sesi sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normal bu havalarda. bu konuya da bence anabaşlık yapalım herkes konu açmaya başladı.
  • Teşekkürler cevaplar için

• Bnde ki cihaz cfw oldugu icin fan programiyla isilari takip edebiliyorum ortalama sicakligi gta da yuk altina girip fan actiginda 73 derece fan acmadan gta oynatan ps3 olamaz takma kafana gayet normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler cevaplar için

Hocam ben ps3 ü sabah 10 akşam 4 gta v oynuyodum hiçbirşey olmuyordu benimki 4 senelik :D slim kasa :D arkasında 5 cm boşluk var ?
  • Ps3 te kendini temizleme özelliği vardi nasil yapildiğini hatirlamiyorum ama cihaz fanlari çok hizli çalistirip icindeki tozlari atiyodu bir deneyin ise yarayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uncharitable U kullanıcısına yanıt
    Biliyorum onu fakat o işlem cihaza zarar verebilirmiş. Sony tavsiye etmiyormuş.

• @Yürüyen Hoparlör Hocam Torx tornavida ile cihazı çok rahat bir biçimde açıp fanını temizleyip tekrar kapatabilirsiniz. İnanın bana bu o kadar basit bir işlem ki bir çocuk bile yapar, ama ben korkuyorum yapamam dersenizde bir servise götürsün sizin için açsın içini ve temizlesin, hatta açtırmışken yeniden macunlatırsanız inanın bana hem cihazınız rahatlar hem de ömrü birazcık bile olsa uzamış olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.