Şimdi Ara

Laptop Şarjda Yüksek Fan Sesi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Hp pavillion gaming bir laptopum var

16 gb dual channel ram gtx1650 ve 10300h işlemcisi var.

Bu bir problem mi yoksa normal mi bilemedim.Oyun oynarken pil modu olarak yüksek performansta da olsa laptop şarjda değilken gayet sessiz insanı rahatsız etmeyen kabul edilebilir bir fan sesiyle oynanabiliyor.Fakat ne zaman ki oyun oynarken aynı zamanda da laptop şarjda olursa sanki helikopter uçuyor fan sesi çok yüksek oluyor.İkisi arasındaki fark neden oluyor acaba?Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Şarjdayken Yüksek Fan Sesi Problemi ve Çözümleri

Laptopunuz şarja taktığınızda anormal derecede yüksek fan sesi çıkarıyorsa, bu durum can sıkıcı ve endişe verici olabilir. Bu sorunun çeşitli nedenleri vardır ve bunları belirleyerek sorunu çözmek mümkündür.

Nedenleri:

• Aşırı Isınma: Laptopunuzun şarj olması sırasında pil şarj olurken ısı açığa çıkar. Bu ısı, cihazın aşırı ısınmasına ve fanın daha hızlı çalışmasına neden olabilir.
    • Toz ve Kir Birikimi: Zamanla laptopunuzun fanlarında ve havalandırma deliklerinde toz ve kir birikebilir. Bu birikim hava akışını engeller ve fanın daha fazla çalışmasına neden olur.
    • Yüksek İşlemci Yükü: Laptopunuzu şarj ederken ağır programlar veya oyunlar çalıştırmak, işlemciyi zorlar ve fanın daha hızlı çalışmasına neden olabilir.
    • Pil Sorunları: Hatalı veya bozuk bir pil, aşırı ısınmaya ve yüksek fan sesine neden olabilir.

Çözümleri:

• Isınmayı Azaltın: Laptopunuzu kullanırken serin bir ortamda bulunduğundan emin olun. Cihazınızı düz bir yüzey üzerinde kullanmaktan kaçının, çünkü bu hava akışını engelleyebilir. Ayrıca, ağır görevleri gerçekleştirirken ara vererek cihazın soğumasına izin verin.
    • Cihazınızı Temizleyin: Laptopunuzu düzenli olarak temizleyerek toz ve kir birikimini giderin. Fanları ve havalandırma deliklerini yumuşak bir fırça veya basınçlı hava kullanarak temizleyin.
    • İşlemci Yükünü Azaltın: Laptopunuzu şarj ederken ağır programlar veya oyunlar çalıştırmaktan kaçının.
    • Pili Değiştirin: Pilin sorunlu olduğundan şüpheleniyorsanız, yetkili bir teknik servise başvurarak pili değiştirin.
    • BIOS Güncellemesi: Bazı durumlarda, BIOS güncellemesi fan kontrolüyle ilgili sorunları çözebilir. Ancak, bu adımı atmadan önce üreticinin talimatlarını dikkatlice okuyun.

Bu çözümleri uygulayarak laptopunuzun şarjdayken çıkardığı yüksek fan sesini azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şarjdayken pc ekstradan akıma maruz kaldığı için daha fazla ısınır bu durumda fanda buna tepki olarak daha hızlı dönmesi normaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

şarjdayken pc ekstradan akıma maruz kaldığı için daha fazla ısınır bu durumda fanda buna tepki olarak daha hızlı dönmesi normaldir

Fan sesi ve hızı olarak baya bir fark oluyor.Ama dediğinize göre normal sanırım hocam.Yeni aldım sayılır laptopu 10 senelik laptop kullanıyordum bundan önce o yüzden bilemedim normal mi değil mi bu fark diye.Çok sağ ol yardımcı olduğun için

• Şarjda iken makine maksimum gücü çeker en ufak bir kısıtlama yapmaz bu yüzden her zaman daha fazla fps alınması beklenir. pilde ise siz ne kadar maksimuma alırsanız alın bir yerler mutlaka minimum kalıyor. o zamanda daha az ses çıkaracaktır. Bütün elektronik ürünlerde olduğu gibi yeterli güç gelmezse ısınma oluşur. bu islemcide olduğu zaman soğutma ilkesi devreye girer ve işlemci gücünü düşürür.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz için.

• Cagtay13 kullanıcısına yanıt

Pil modu iki seçeneklidir laptoplarda. Şarjda değilken ayrı bir mod şarja takılıyken ayrı moddadır. İlk windows kurunca iki modda aynıdır ama değiştirmişsiniz sanırım. Şarjdayken sağ alttan pilin üzerine tıkla seçenek en sağda ise ortaya al eğer en sağdaki yüksek performanstaysa bu seçenek işlemcinin frekansını en yükseğe sabitler bu nedenle işlemci yükte olmasa bile en yüksek ghzde olduğundan ısınır. Ortaya getirdiğinde dengeli oluyor yük altına girince ghz yükselir. Yada en basit çözümü denetim masasından güç ayarlarını varsayılana getirmek. Bazı yazılımlar kendi güç planlarını ekleyebiliyor windowsa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.