Şimdi Ara

Laptop Açılışta kapanıyor. Adaptör ya da Batarya sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
17.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Toschiba Satellite laptop'ta açılışta sorun yaşamaktayım. Prize takılıyken çoğu kez açılmıyor ve windows ekranı gelmeden kendiliğinden kapanıyor. Şarja bağlı olmadan açtığımda açılıyor. Ancak bu kez de, girdiğim ilk anda %50 lerde gördüğüm pil seviyesi anında azalıyor ve haliyle şarj bittiğinden kapanıyor. Bu durumdayken şarjı taktığımda yine kapanıyor.
    Şarj cihazları ve batarya fiyatları epey yüksek. Sorun hangisinden kaynaklanıyor olabilir ona göre emin olup almak istiyorum. Batarya şarj cihazı takılıyken çok çok hızlı bittiği için sorun büyük ihtimalla bataryadandır diyorum. Bu konuda fikri olan var mı?

• Adaptör sorunu olabileceği gibi, anakart üzerindeki şarj kontrol devresi sorunu, soket problemi gibi sorunlar olabilir. Önce adaptörün uçlarını bir voltmetre ile ölçüp hangi voltajı verdiğini kontrol etmenizi öneririm.

Batarya içinde kısadevre sorunu olsa adaptör takılı değilken sistem açılmazdı.
    Sorun şarj devresi, adaptör sorunu gibi gözüküyor.
    Bir de batarya çıkarılmış vaziyette iken adaptörü bağladığınızda ışıklar yanıyor mu sistem açılıyor mu kontrol ediniz.
  • batarya çıkarıldıktan sonra şarj takılıyken bilgisayar açılmıyor. daha doğrusu, adaptör takılı olsa bile batarya bitmişken açmaya çalıştığımda açılmıyor. Az önce mesela, bilgisayar kapalıyken şarj ettim ve adaptörün fişi çekip bilgisayarı açtım. açtığımda tam olan gösterge seviyesi hızla düştü ve adaptörü prize taktığım anda kapandı. Batarya'nın tam dolu seviyesini gösterirken max. 5 dk içinde bitmesi bataryada sorun olduğunu göstermez mi?
  • Batarya bitmiş olsa bile adaptör takılı iken sistemin açılması lazım. Kapalı iken şarj ediyor diyorsunuz o zaman adaptor sağlam olmalı.

Kullandığınız model pil takılı değilken açılmaya zin veriyor mu vermiyor mu bunu öğrenmek lazım. Bu model için teknik servisi ile görüşüp bunu sorun. Eğer batarya takılı olmasa bile sistemin açılması lazım derlerse o zaman bataryanın bozuk olması dışında da bir sorun var demektir.

Bataryanın bozulmuş olduğu kesin ona söylenecek birşey yok. Normalde bataryası çok az da gitse birçok notebook, adaptör takılı iken normal çalışmaktadır.
  • Bilgisayarın modeli Toshiba Satellite A200-23U. Bataryayı çıkarıp denediğimde adaptör takılıyken açıldı bu sabah. Dün denediğimde açılmıyordu. Ancak çalıştıktan bir süre sonra tekrar kapanıyor ve açmaya çalıştığımda Starting Windows kısmı geliyor ama sonrasında kapanıyor yine. Safe mode da da açılmıyor. Isınan, ya da temassızlık yaratan birşeyler mi var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delikanli17 -- 4 Ağustos 2011; 9:19:27 >
  • hocam laptopu kapatıp bataryayı çıkar. laptopta batarya yokken prize bağlayıp açmayı dene. bu şekilde sorunun bilgisayarda olup olmadıgını anlayabiliriz. eğer bilgisayar bu şekilde sorunsuz bi şekilde açılırsa o zaman sorun bataryadadır saygılar. sonucu bekliyorum
  • Bataryayı çıkarıp denedim sabah. Açıldı ama bir süre çalıştıktan sonra tekrar kapandı. Şimdi aynı şekilde açmak istediğimde bu sefer hiç açmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delikanli17

Bataryayı çıkarıp denedim sabah. Açıldı ama bir süre çalıştıktan sonra tekrar kapandı. Şimdi aynı şekilde açmak istediğimde bu sefer hiç açmıyor.

Aynı voltaj ve amper değerinde soketi aynı olan bir adaptör varsa bir arakadaşınızda onunla bir deneyin yoksa da, İstanbul'da iseniz notebook ve eski adaptörünüzü yanınıza alıp Perpa'ya uğrayın muadil notebook adaptörleri var. Onlarla almadan orada test edin. Aynı şekilde açılmama sorunu yapıyorsa notebook teknik servise vermeniz gerekli.
  • Bilgisayar kapalıyken 1-2 saat kadar şarjda takılı tuttum. Şarj takılıyken açmayı denedim, açmadı. Şarj kablosunu çıkartıp açtım, açıldı. Ama bu defa pil çok çabuk bittiğinden pil bittiği için kapanıyor. Bu udurmdayken şarjı yine taktığımda bir süre açık kalıyor ama max. 5 dk içinde yine kapanıyor.

Sonuç olarak, bataryada sorun var kesin, çünkü tam doluyken 5 dk kadar dayanabiliyor. Adaptörde voltaj, ya da temas vs. ile ilgili sorun var.

Şeklinde bir yorum getirebilir miyiz?

Bilgisayarın içini açsam temizlesem? Parçaların temaslarını vs. kontrol etsem bir etkisi olur mu?

Perpa'da uygun mudur fiyatlar? İnternetten baktığımda orjinal batarya 170-180 civarı, muadili 90-110 gibi. Adaptör fiyatları epey pahalı. Bu laptop'un yenisi 800-900 lira. Sorun adaptör ve bataryadan kaynaklanmıyorsa boşa para harcamak istemiyorum.
  • yeni batarya almana gerek yok.Bilgisayar batarya olmadan da çalışır.Eğer sorun adaptörde ise yan sanayi bi adaptör al yeter.
  • quote:

Bataryayı çıkarıp denedim sabah. Açıldı ama bir süre çalıştıktan sonra tekrar kapandı. Şimdi aynı şekilde açmak istediğimde bu sefer hiç açmıyor.

problem adaptörde bence hocam. çünkü bi laptopun bataryasını çıkarıp sadece elektrikle çalıştırmak istediğince çalışması lazım normal olarak. adaptörü değiştirmeni öneririm
  • quote:

Bilgisayar kapalıyken 1-2 saat kadar şarjda takılı tuttum. Şarj takılıyken açmayı denedim, açmadı. Şarj kablosunu çıkartıp açtım, açıldı. Ama bu defa pil çok çabuk bittiğinden pil bittiği için kapanıyor. Bu udurmdayken şarjı yine taktığımda bir süre açık kalıyor ama max. 5 dk içinde yine kapanıyor.

Sonuç olarak, bataryada sorun var kesin, çünkü tam doluyken 5 dk kadar dayanabiliyor. Adaptörde voltaj, ya da temas vs. ile ilgili sorun var.

Şeklinde bir yorum getirebilir miyiz?

Bilgisayarın içini açsam temizlesem? Parçaların temaslarını vs. kontrol etsem bir etkisi olur mu?

Perpa'da uygun mudur fiyatlar? İnternetten baktığımda orjinal batarya 170-180 civarı, muadili 90-110 gibi. Adaptör fiyatları epey pahalı. Bu laptop'un yenisi 800-900 lira. Sorun adaptör ve bataryadan kaynaklanmıyorsa boşa para harcamak istemiyorum.

Arkadaşım daha önceki mesajımda söylediğim gibi siz yanınıza alın notebook, batarya ve adaptörü. Almanız şart değil en azından test edin adaptörden olduğundan emin olursanız o zaman uygun fiyatlı adaptör nerede bulurum diye ararsınız ki Perpa da uygun fiyatlı bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Giriş katında adaptör satan birkaç yer var.

Batarya olmasa bile bir defa açıldığına göre normalde açılması ve açık kalması lazım.

Batarya bozuk o kesin ama sorunun asıl kaynağı adaptör ya da anakart üzerindeki şarj devresi. Bundan emin olmak için de adaptör denemeniz gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Arkadaşım daha önceki mesajımda söylediğim gibi siz yanınıza alın notebook, batarya ve adaptörü. Almanız şart değil en azından test edin adaptörden olduğundan emin olursanız o zaman uygun fiyatlı adaptör nerede bulurum diye ararsınız ki Perpa da uygun fiyatlı bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Giriş katında adaptör satan birkaç yer var.

Batarya olmasa bile bir defa açıldığına göre normalde açılması ve açık kalması lazım.

Batarya bozuk o kesin ama sorunun asıl kaynağı adaptör ya da anakart üzerindeki şarj devresi. Bundan emin olmak için de adaptör denemeniz gerek.

Yeni bir adaptörle denedim. Sorun aynı. Sorun adaptörden kaynaklanmıyor demek ki. Adaptör ya da batarya haricinde başka bir sorun var. Servise götürmek lazım.

Acaba bilgisayarı tamir için herhangi bir teknik servise mi götürsem yoksa toshiba'nın mı servisine götürsem? Farkeder mi?

• Toshiba servisinden bir fiyat alın size ne diyecekler arıza teşhisi ücretli mi onu da sorarsınız. Anakart değişecek gibi birşey derlerse o zaman yaptırmayın dışarıdaki iyi bir teknik serviste anakartı tamir ettirirsiniz.
  • mrb benim sorunum laptop batarya batarya da kullanırken % 10 gelmeden pc kapanıyor sorun bataryada mı yoksa pc demi %10 geldiğinde bildiryordu şimdi direk kapanıyor sorun neyden bilern varsa lütfen yazsın
  • quote:

Merhaba,
    Toschiba Satellite laptop'ta açılışta sorun yaşamaktayım. Prize takılıyken çoğu kez açılmıyor ve windows ekranı gelmeden kendiliğinden kapanıyor. Şarja bağlı olmadan açtığımda açılıyor. Ancak bu kez de, girdiğim ilk anda %50 lerde gördüğüm pil seviyesi anında azalıyor ve haliyle şarj bittiğinden kapanıyor. Bu durumdayken şarjı taktığımda yine kapanıyor.
    Şarj cihazları ve batarya fiyatları epey yüksek. Sorun hangisinden kaynaklanıyor olabilir ona göre emin olup almak istiyorum. Batarya şarj cihazı takılıyken çok çok hızlı bittiği için sorun büyük ihtimalla bataryadandır diyorum. Bu konuda fikri olan var mı?

Hw monitor diye bir program var dostum.

Onu indirip ordaki wear level kısmından bataryanın ne kadar bozulduğunu % olarak görebilirisn.

bence de bataryadan.

• kalibre etsem düzelir mi acaba
  • nasıl düzelir
  • bende de aynı problem var konu açtım cevap gelmedi bu sorunu nasıl halletmiştiniz
  • MERHABA BENDEDE AYNI SORUN VARDI TAMİRCİYE GÖTÜRDÜM ANA KARTI YANMIŞ DEDİLER YAPTIRDIM YAKLAŞIK 200 TL FALAN ALDI VE ŞUANDA SIKINTISIZ KULLANIYORUM BENİM FİKRİM SİZDE BİR TAMİRCİYE GÖTÜRÜN BU ÖYLE BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİR SORUN DEĞİL (GEÇ CEVAP VERDİM ÖD. )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.