Şimdi Ara

Sadece bataryayla kullanırken laptop kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle tam olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama sorunun laptopun içindeki bir teknik sorundan kaynaklanmış olma ihtimalinden dolayı biraz ön bilgi vereyim. Ben laptopu hp servisine fanından gelen sesler yüzünden verdim ve yaklaşık 1 hafta içinde de geri aldım. Fanın değiştirildiği ve bilgisayar temizliğinin yapıldığını belirtiyorlardı. Laptopu tekrardan kullanmaya başladıktan sonra prize takılı değilken bataryada kullanıyorken bir süre sonra laptop aniden kapanıyor sanki sadece prize takılıyken aniden prizden çekiyormuşum gibi. Bazen 2 dk içinde bazen 1 saat için oluyor bu olay. Servise vermeden önce kesinlikle böyle bir sorunum yoktu. Acaba serviste içini açtıktan sonra bir şekilde bataryayla ilgili olan bir bölgeye zarar mı verdiler ya da başka bir sorun mu var hiç bilmiyorum. Bataryayı tamamen boşaltıp 10-12 saat prize takılı bıraktıktan sonra sorunun çözüleceğine dair yazılar okudum bazı yerlerde ama bunu daha test etme imkanım olmadı. Sizin herhangi bir fikriniz var mı?

• Bataryada bir sorun olacağını öngörmüyorum muhtemelen teknik servis elemanları ,cihazın içini açtıklarında güç kaynağı ile anakart arasında veya doğrudan güç kaynağını batarya ile iletimini sağlayan kabloya temas ederek oynamasını sağladılar ve bu da temas problemini ortaya çıkardı ,laptop sadece batarya ile kullanılırken kapanmadığı bir anda elinize alıp sallamayı deneyin ve test edin sallarken mi shutdown kapanacak?
  • Teşekkürler. Şu an latoptan uzaktayım. Dediğinizi bir denerim sonra sonucu tekrardan yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökgür -- 26 Mayıs 2010; 13:13:47 >
  • Dediğiniz gibi yaptım fakat sallamaya herhangi bir tepki vermiyor. Tekrardan 10-12 saat şarj etmeyi de denedim olumlu bir sonuç çıkmadı ondan da. Fakat yeni bir şey fark ettim. Laptopun kendini kapatması tam olarak bataryanın %46 civarına inmesiyle oluyor. Onun üzerinde kullanırken herhangi bir sorun yok. Everestle de takibini yaptığımda da normalde prize takılıyken güç yönetiminde voltaj değerini 12.5 V olarak gösteriyor ve prizden çıkardığımda da giderek azalan bu değer %46 civarında 10.03 civarına indiğinde de laptop kapanıyor ve bu aşamadan sonra sadece batarya takılıyken cihaz tekrardan açılmıyor. Normalde o değerlerin nasıl olması gerektiğini bilmiyorum ama bana %50 boşalma durumunda yaklaşık olarak 2.5 V azalma çok ciddi bir düşüş gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökgür

Dediğiniz gibi yaptım fakat sallamaya herhangi bir tepki vermiyor. Tekrardan 10-12 saat şarj etmeyi de denedim olumlu bir sonuç çıkmadı ondan da. Fakat yeni bir şey fark ettim. Laptopun kendini kapatması tam olarak bataryanın %46 civarına inmesiyle oluyor. Onun üzerinde kullanırken herhangi bir sorun yok. Everestle de takibini yaptığımda da normalde prize takılıyken güç yönetiminde voltaj değerini 12.5 V olarak gösteriyor ve prizden çıkardığımda da giderek azalan bu değer %46 civarında 10.03 civarına indiğinde de laptop kapanıyor ve bu aşamadan sonra sadece batarya takılıyken cihaz tekrardan açılmıyor. Normalde o değerlerin nasıl olması gerektiğini bilmiyorum ama bana %50 boşalma durumunda yaklaşık olarak 2.5 V azalma çok ciddi bir düşüş gibi geldi.

Bataryanız bozulmuştur o zaman değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum hemen hemen her batarya 250-300 arası kullanım ömrüne sahip bu süreden sonra bataryanın Lithium IOn atomları metal tabakasını ya eritiyor ya da atomlar donarak kullanılamaz hale geliyor bu da bir anda dolu gibi gözüken bataryanın boşalmasına neden oluyor,tabi bu sağlıklı bataryalar için geçerli sizin bataryanız üretim itibari ile sorunluda olabilir.

• bence fan değişirken bir sorun olmuş statik macun yada fan yerine tam oturmadı dicem ama hplerde cpu fanı fidalıdır tam oturtamama şansı büyük ama bence makineyi biraz kullandığında sıcaklığına bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökgür

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle tam olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama sorunun laptopun içindeki bir teknik sorundan kaynaklanmış olma ihtimalinden dolayı biraz ön bilgi vereyim. Ben laptopu hp servisine fanından gelen sesler yüzünden verdim ve yaklaşık 1 hafta içinde de geri aldım. Fanın değiştirildiği ve bilgisayar temizliğinin yapıldığını belirtiyorlardı. Laptopu tekrardan kullanmaya başladıktan sonra prize takılı değilken bataryada kullanıyorken bir süre sonra laptop aniden kapanıyor sanki sadece prize takılıyken aniden prizden çekiyormuşum gibi. Bazen 2 dk içinde bazen 1 saat için oluyor bu olay. Servise vermeden önce kesinlikle böyle bir sorunum yoktu. Acaba serviste içini açtıktan sonra bir şekilde bataryayla ilgili olan bir bölgeye zarar mı verdiler ya da başka bir sorun mu var hiç bilmiyorum. Bataryayı tamamen boşaltıp 10-12 saat prize takılı bıraktıktan sonra sorunun çözüleceğine dair yazılar okudum bazı yerlerde ama bunu daha test etme imkanım olmadı. Sizin herhangi bir fikriniz var mı?

Ne yazıkki aynı sorunu bire bir bende yaşıyorum fakat servise gitmeden kendiliğinden oldu benimkisi, G61 serisi notebook kullanıyorum aynı zamanda fandan ilk açılışta çok şiddetli gürültüler geliyor sonra ısınınca kesiliyor, acaba servise göndersem (içerisindeki bilgilerimi kopyalayamıyorum) hafızadaki bilgiler silinebilir mi, birde pil konusundaki sorunu siz nasıl çözdünüz ? Teşekkürlerimle...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 15 ısınma sorunu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genelde servis laptopu alırken içerisindeki bilgiler silinecektir diyerek alıyorlar. Fakat ben iki kere fan yüzünden servise göndermiştim ve ikisinde de işletim sistemine dokunmadan geri yolladılar. Zaten olması gereken de o ama bazen servisler garip şeyler yapabiliyor :) Pil sorununu da garantisi bitmeden arayıp pilimde problem olduğunu söyledim yeni pil yolladılar adresime. Yeni gelen pil ile de benzer sorunlar yaşamadım sorun pil kaynaklıymış laptopta sorun yokmuş. Ama o zaman da dediğim gibi 1 hafta öncesinde bir şey yokken servisten gelir gelmez öyle olması canımı sıkmıştı :)
  • Merhaba arkadaşlar;

aynı sorundan bende de var laptop prize takılı iken sorun yok laptop pildeyken çok kısa bir sürede kapanıyor hareket ettirince kapanıyor batarya ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum fakat bilgisayar daha 1 yıllık böyle bir problem olması beni hayal kırıklığına uğrattı
  • Arkadaşlar sorunun çözümü Asus 542UR için laptopun arkasındaki ram kapağını açın oradaki anakartı tutan iki vida var o vidalar sıkı şekilde takılı olmassa batarya devre dışı kalıyor ben sorunu böyle çözdüm yardımı dokunur umarım.

• htkatk H kullanıcısına yanıt

Ne alaka ne saçma şey senin problem başkadır oradaki vidalar ile bataryanın alakası yok. Öyle vida sıkma önerisi verilmez tutar biri görür bunu açar sıkar vidayı sonra anakarta zarar verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: htkatk

Arkadaşlar sorunun çözümü Asus 542UR için laptopun arkasındaki ram kapağını açın oradaki anakartı tutan iki vida var o vidalar sıkı şekilde takılı olmassa batarya devre dışı kalıyor ben sorunu böyle çözdüm yardımı dokunur umarım.

Benzer bir sorunum vardı , ilk fırsatta deneyeceğim hocam yinede bilgilendirme için teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.