Şimdi Ara

Laptop Yeni Batarya Aldım, Şarj Olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu bilgisayar evvelden kardeşimdeydi üniversite okuyordu. Birgün telefon açıp bataryanın şarj olmadığını söyledi. Eve getirdiğinde ne yaptıysam şarj etmeyi başaramadım. Windows sürücülerini dahi kontrol ettim bir sorun görünmüyordu. Windows sistem tepsisinde bataryanın şarj olmadığını, değiştirmem gerektiğini söylüyordu.

Bataryanın içini sökerek pilleri elle şarj etmeyi denedim. Bataryanın elektronik kontrolörünü göz muayenesi yaptım çatlak patlak birşey görünmüyordu. Ne yaptıysam bu pille çalıştıramadım.

Geçenlerde yeni pil sipariş edip taktım. Batarya şarj oluyormuş gibi görünüyor ama devamlı yüzde 6'da görünüyor.

Laptop Yeni Batarya Aldım, Şarj Olmuyor

Ben bu laptobu tamir edebilecek düzeyde değilim. Eğer ısrar ederseniz uygun bir zamanda söküp fotoğraflayabilirim. Ancak ben yapamayacağım için tamir ettirsem mi diye düşünüyorum.

Sorum şu: masraf ne kadar tutar acaba? Antalyadayım. Buralarda laptop tamir merkezleri var ama daha geçen gün yeni yedek parça aldığımdan 400TL'ye yakın masraf yaptım çok para veremem. 50TL'ye falan yaparlar mı acaba?

Ne dersiniz? Arıza ne olabilir tahmin yürütebilir misiniz?

NOT: Linuxlu bilgisayar bu. Windows kullanmayı bıraktım. Linux aygıt yöneticisinde "No Battery Found" diyor. Batarya sürücüsünden değil de elektronik bağlantıdan kaynaklanıyor bence.

• Belki düşük bir ihtimal ama usb den calisan bir windows ile falan mı deneseniz acaba? Sürücü ihtimalini tamamen elerdiniz. Biosta görünüyor mu batarya bilgileri? Bilgisayar algilamasa genelde pc acilirken bir uyari verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    BIOS'a hiç bakmadım ama eski bios bu. Orada görünür mü bilemiyorum. Windowsda mı bakmıştım tam hatırlamıyorum bataryayı görüyor: ASUSTEK alsjlkajsflkajslf falan birşeyler yazıyor. Masaüstünde görev çubuğunda da batarya var görünüyor, ama devamlı 2 haftadır falan yüzde 6da.
  • Yeni pil aldım derken ? Laptop bataryalarında eeprom bulunur yani siz mevcut batarya devresine yeni pil takarsanız çalışmaz. Komple bataryayı yenilemek gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Pardon yeni bayarya aldım hocam. Batarya sıfır, istanbuldan kargoyla getirttim.
  • Anakart güç katından önce adaptörü kontrol etmenizi öneririm. Önceden kullandığım laptop adaptörden dolayı pili şarj etmiyor ancak çalıştırıyordu.

Günümüzden örnek vermek gerekirse i7 li 7567 ler 130w adaptörle geliyor. Ne zaman oyuna girsek şarjdayken pil yüzdesi azalır, adaptör karşılayamıyor. Sizden ricam ilk öncelikle adaptörü kontrol etmeniz, farklı bir adaptörle denemeniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ... Olabilir aslında.

Tamam uygun bir adaptör temin edip kontrol edeyim. Uygun olunca dönerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Pilleri değiştirirken devre kartına giren voltajı harici bir kaynakla sağlayabilir, ben öyle yapıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C834D35AF

Pilleri değiştirirken devre kartına giren voltajı harici bir kaynakla sağlayabilir, ben öyle yapıyorum.
    Bunu daha önce de duymuştum. Her hücre için ayrı ayrı mı yoksa ana gerilim olan 11.1 voltu vermek yeter mi ?

Zahmet olmaz ise tarif eder misin hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multimetre yardımı ile adaptörü kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Adaptör şu an bilgisayarı çalıştırıyor. Aylardır foruma bu laptop ile giriyorum. Hatta şu an bununla yazıyorum. Ama bataryası yoktu, yeni aldım taktım. Bozuk olabileceğine pek ihtimal vermiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.