Şimdi Ara

Laptop şarj olmuyor ama batarya varken çalışıyor.[ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kontrol kalemi ile kontrol ettim bu laptopa taktığımız kablodan elektrik akımı geliyor. bataryayı taktığımız yerdeki metallerin hepsine tek tek dokundurdum kontrol kalemini ışık hepsinde yandı. yani akım geliyor. ama batarya şarj olmuyor ve prize takılı oldugunda yanan ışık yada bataryanın doluluk göstergesinin orada prize takılı yazmıyor. sebebi nedir sizce? ben şarj kablosunda kısa devre olabileceğinden şüpheleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frost 112 -- 31 Mayıs 2014; 11:14:11 >

• Bir yerde duymuştum enerji düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapat. Bir kaç saat bekle. Sonra aç şarj oluyor. Ben de işe yaradı. Biraz saçma ama işe yarıyor
  • hocam şarj kablosunu takınca enerji geliyor demişsiniz.. ya nötr (-) gelmiyorsa? bunu denemek için fişi takın akıma bakın eğer varsa fişi çıkartıp ters takın tekrar kontrol edin ( akımın geçtiği ucu değiştirin) yine akımı (+) görüyorsanız şarjda sorun yoktur.
  • bu nasıl bir kontrol kalemi.. kontrol kalemi benim bildiğin 220V AC kontrolü yapar. bu iş kontrol kalemi ile yapılacak iş değil.
    bence adaptörünüz bozuktur.
    bir ölçü aleti ile adaptörün çıkış değerlerini kontrol edin.
    ölçü aleitniz yoksa bir bilgisayarıcıya yada elektronikçiye götürüp adaptör sağlammı diye ölçsünler.

eğer adaptör bozuk ise 35TLye muadil bir ürün alıverin sıkıntı olmaz.
  • hocam şimdi tornavida şeklinde bi kontrol kalemi bu. taktığımda her yerdeki metallere tek tek dokundurdum hepsinde yanıyor. şarjda sorun yoksa adaptörümü değiştirmem lazım?
  • anladım hocam ama cihazda elektrik gösterebilir.. asıl nötr geliyormu ona bakmak lazım.. sadece elektrik gösteriyor olması yetmez.. hepsinde göstermemesi lazım.. en az bir tanesi nötr olmalı..
  • Böyle arıza tespiti olmaz. Sadece daha fazla arızaya sebep olursunuz o kadar. Notebook bataryaları sıradan şarjlı piller gibi şarj olmazlar. pili ve adaptörü çıkarın notebook'un açma tuşuna birkaç defa basılı tutun. sonra bataryayı takıp tekrar deneyin. yine olmazsa servise götürün baksınlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE TAM ŞARJ OLMUYOR
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi arkadaşın bilgisayarı açılıyor problem şu:
    batarya şarj olmuyor.
    tek sebebi adaptörün bozulmuş.
    varsa garantiye gödner yenisi ile değiştirsinler yoksa
    35 tl ye muadil bir adaptör al kullan.
  • prizden adaptöre gelen kablo kısa devre yapıyormuş yenisini aldım 7.5 tl ye düzeldi. adaptörde sorun yok dediğim gibi batarya yuvasının olduğu yerdeki tüm metalleri kontrol kalemi ile kontrol edince hepsinde ışık yanmaması gerekiyormuş. + ve - kutup olduğu için.

@vascancelos @ufuktaki_umut @grafiker73 @Logic_Man

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frost 112 -- 31 Mayıs 2014; 10:43:41 >
  • Büyük ihtimal bataryanın ömrü bitti.Yeni bir batarya al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yads123

Büyük ihtimal bataryanın ömrü bitti.Yeni bir batarya al.

son postumu okursan sorunu çözdüm zaten
  • hocam sorun çözüldü tamam kavga etmeyin artık konuyu açtığıma pişman oldum resmen
    @Logic_Man @grafiker73
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.