Şimdi Ara

Lenovo Laptop Nasıl Kısa Devre ile başlatabilirim (güç tuşu arızalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum, laptopun güç tuşu arızalı, çözüm olarak asla kapatmamayı deniyordum ancak ben uyurken sanırım kablosu oynamış, görselleri ekliyorum fikir sahibi olabilmeniz adına, doğrudan model hakkında bilgi sahibi olan varsa diye;

Ideapad L340, 17" i7-9750h

Lenovo 81LK sanırım anakart

teşekkürler şimdiden <3

• Bende de benzer bir sorun vardı uyku moduna ayarladım. Yani kapağı kapattığımda veya mouse ile uyku moduna alabiliyordum.

Geri açmak için ise herhangi bir tuşa basmam yetiyordu.

Senin problemin için her hangi bir çözümüm yok ve bence uygulama da zaten direk tamirciye götür kısa devre falan anakartı bozabilirsin.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Sürekli uyku modunda durmsı bozulmasına sebep olabilir hocam. Daha önce bu şekilde bozulmuş bir kaç cihazı görmüştüm.

Arkadaşın sorununa gelirsek de muhtemelen 1-2 küçük parça değişikliği ile lehim atıldı mı düzelir bence.

• teşekkürler dönüşleriniz için, aynen uyku moduna alıyordum, hiç kapatmıyordum vs.. ama ben uyurken kapanmış maalesef, tamirciye götüreceğim ancak kapağı açmayı başardığım için eğer kısa devre ile çalıştırmak gibi pratik bir yol varsa diye sormak istedim, farklı marka ve modeller için bu yönde paylaşımlara denk geldim çünkü

• Lenovo Laptop Nasıl Kısa Devre ile başlatabilirim (güç tuşu arızalı)

Sanırım bu klavyeye ait ve bulduğum çözümlerde hep böyle bir parçaya tornavida ile dokunarak başlatıyorlardı ama bende işe yaramadı

• F9 biosa giriyor ordan başlatıp normal start yap
  • Bayfilita B kullanıcısına yanıt

bios için tetikleyen tuş bu cihaz için f2 o da zaten güç tuşuna bastıktan sonra işe yarıyor, pc kapalıyken f2 ye basınca herhangi bir tepki vermiyor, yine de öneriniz üzerine denedim ancak maalesef herhangi bir tepki vermedi 😢

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • malware123 M kullanıcısına yanıt

Anladım hocam benimkini açıyor sağlık olsun bencede hiç uğraşmayın tamirciye götürün yada internet kafelerde falan şey oluyordu mousea atama falan bir deneyin

• Bayfilita B kullanıcısına yanıt

daha önce denemiştim onu da ama bu cihazın bios ayarlarında lan kablosu üzerinden, farklı bir tuş veya cihaz üzerinden tetikleme gibi bir ayar yoktu maalesef, değerli yorumlarınız için teşekkürler, umarım lenovo cihazlara jump start nasıl yapılır bilen bir arkadaşın önüne düşer post

• Bilgisayarın sağında veya solunda ufak iğne deliği büyüklüğünde bir tuş var. Novo butonu olarak geçer bu modelde olması lazım. İğne ile başlatabilirsiniz. Laptop anakartlarında tornavida ile başlatmak biraz zor sebebi ise başlatma pinlerinin çok belirgin olmaması. Ayrıca bilgisayar üreticisi bu bilgileri size vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-79ABBEA1F -- 24 Kasım 2023; 9:45:47 >
  • evet 2 tane küçük delik var, birinin ne işe yaradığını bilmiyorum ama dediğiniz gibi diğeri üzerinden bilgisayarı başlatabiliyordum, güç tuşum uzun süredir bozuk olduğu için bahsettiğiniz deliği aylarca kullandım ancak maalesef o da birkaç ay sonra bozuldu, eskiden ince bir çubukla temas edince bir butona bastığımı hissederdim ve dediğiniz gibi pc açılırdı ama artık tepki vermiyor, tek seçenek olarak kısa devre kaldı sanırım tamirciyi saymazsak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.