Şimdi Ara

Power Tuşu olmadan LAPTOP'u çalıştırmak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptop'ımın power tuşu bozuk, artık nerdeyse hiç çalışmayacak hale geldi. araştırdım baya ama masaustu bilgisayarlar için çözüm bulabildim sadece. Mouse'un sağ tuşuyla veya klavyeden şifre girerek açılması vs. bunları laptop için uygulama şansımız var mı veya power tuşu yerine başka bir tuş atama ihtimali?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Power Tuşu Olmadan Açma

Power tuşunuz çalışmıyor mu? Endişelenmeyin, laptopunuzu power tuşu olmadan açmanın birkaç yolu vardır.

1. Dış Klavye Kullanın:

Dış bir klavyeyi USB bağlantı noktası üzerinden bağlayarak dizüstü bilgisayarınızın açma kapama tuşunu kullanabilirsiniz.

2. COM Bağlantı Noktasını Kullanın:

Bazı eski dizüstü bilgisayarlarda, power tuşunu simüle etmek için kullanılabilecek bir COM bağlantı noktası bulunur. Bu yöntemi denemek için bir COM kablosu ve bir yazılım programı gerekir.

3. Anakart Başlatma Konektörünü Kısa Devre Yapın:

Dizüstü bilgisayarınızın anakartında "Power SW" veya "PWR_BTN" olarak etiketlenmiş iki pimli bir konektör vardır. Bunları metal bir nesneyle kısa devre yaptığınızda, dizüstü bilgisayarınız açılır.

4. BIOS'u Sıfırlayın:

Bazı durumlarda, bozuk bir BIOS ayarları power tuşunun çalışmasını engelleyebilir. BIOS'u sıfırlamak sorunu çözebilir.

5. Güç Adaptörünü Çıkarın ve Takın:

Güç adaptörünü dizüstü bilgisayarınızdan çıkarın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin. Ardından yeniden takın ve açma kapama tuşuna basmayı deneyin.

Uyarılar:

• Anakart başlatma konektörünü kısa devre yapmadan önce dizüstü bilgisayarınızın fişinin çekili olduğundan emin olun.
    • Dizüstü bilgisayarınızı açmak için önerilen yöntem, power tuşunu kullanmaktır. Yukarıdaki yöntemler yalnızca power tuşu çalışmadığında kullanılmalıdır.

İlgili Anahtar Kelimeler:

• laptop power tuşu olmadan açma
    • laptop power tuşu çalışmıyor
    • laptop açma tuşu çalışmıyor
    • lenovo laptop açma kapama tuşu çalışmıyor
    • laptop power tuşu
    • asus laptop power tuşu çalışmıyor
    • lenovo açma kapama tuşu çalışmıyor
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • garanti belgesi varmı ürünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: notebook-yk

garanti belgesi varmı ürünün

olsa göderirdi sanırım :) notebookun marka modelı ne power tuşu boardda mı ayrı tus takımı halınde mı resmi yokmu notebookun
  • ne yazık ki garanti kapsamında değil artık :(
  • acer aspire 3680... üst kapağı söktüm ve ince tornavidayla bastığım zaman bile 4-5 denemede bir çalışıyo.
  • BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On Function' ayarini bulun. Burada genel olarak 'Button Only' seçenegi seçilidir. Bu kısımdan farklı bi tuş ayarlayabilirsiniz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExeLance2012

BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On Function' ayarini bulun. Burada genel olarak 'Button Only' seçenegi seçilidir. Bu kısımdan farklı bi tuş ayarlayabilirsiniz ...

dediğin gibi masaüstünde bios da var 'INTEGRATED PERIPHERALS' menüsü. ama laptop'mda öyle bi menü yok. acaba laptop'ına 'Power On Function' bios ayarı yapabilen var mı, onu merak ediyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Power Düğmesi Uzatma, Yardım
    15 yıl önce açıldı
    laptop power tuşu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu biraz hortladı ama yardımcı olacak varmı kirletmeyelim buraları burdan devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wake-On-Lan diye birşey var. Aygıt yöneticisinden ve ayrıca biostan aktif hale getirmelisiniz. Ayrı bir bilgisayardan başlatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FiRARDA

Konu biraz hortladı ama yardımcı olacak varmı kirletmeyelim buraları burdan devam
    https://www.youtube.com/watch?v=YMprUUBvlmo
  • merhaba konuyu tekrar canladıracagım ama , power tuşum çok zor çalısıyor . Biosu kullanarak klavyeden açma videoları izledim . power sekmesi ya da integrated peripherals sekmesinden yapıldıgı yazılıyor. Ancak benim biosumda bunlar. derslere giremiyorum yardımcı olur musunuz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mabel987 M kullanıcısına yanıt

laptopların biosu kısıtlı olduğundan genelde böyle bir seçenek olmaz, uyku moduna alın kapatmayın tek seçenek bu yada buton değişimi

• mabel987 M kullanıcısına yanıt
    butonu kısa devre ettir iki tane kabloyla. ama uzun ömürlü olmaz. marka modelle tuş arat hiç olmazsa çıkma parça bulursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.