Şimdi Ara

laptop power tuşu ile açılmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
46.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus F3JP laptopum var. Power düğmesine bir kere basınca laptop açılmıyor ,sadece uzun basınca açılıyor . geçenlerde harddiski değiştirdim .160 gb harddiski söküp 320 gb harddisk taktım ondan olmuş olabilir mi dicem ama sıfır harddisk orda bi sorun olduğunu sanmıyorum .işletim sistemi windows 7 ultimate kullanıyorum,laptop adaptörüde kendi orjinali ondada sorun yok bataryası takılıykende denedim ,power tuşuna uzun basmadan laptopu açamıyorum ?

• tuşta bi problem olabilir bence çokta kafaya takılacak bi problem değil
  • power tuşunun bağlı olduğu bloktan anakarta giden flex kablonun bağlantı noktaları gevşemiştir.açıp sağlamlaştırırsan sorunun çözülebilir.Nitekim 1 hafta önce arkadaşımın laptopunu tamir için açtım.laptopu toparladıktan sonra açılmadı.Çok sert basınca açıldığını farkettim.Açtım sağlamlaştırdım sorun çözüldü

Birde şöyle birşey başıma geldi.Kendi laptopumda sadece batarya takılı iken benzer durum oluyordu.bazen hiç açmıyordu.Fişi taktığımda açıyordu.Bir ara denk geldi bataryayı değiştirdim.Sorun düzelmişti.

Umarım Çözülür
  • çok kafaya takacak bişi olmayabilir ama en lazım olduğu sırada uzun basıncada açılmazsa işte o kötü olur .

flexi kabloyu nasıl sağlamlaştırıcam yerinden mi oynamıştır acaba ? batarya takılı ,takılı olmadıgı zaman vb. her şekilde denedim uzun basınca açılıyor . Birde fan ötüyordu ama şu sıra ötmüyor nedense onuda anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 30 Ocak 2011; 22:07:54 >
  • şimdi fark ettim bilgisayar açıkken power tuşuna bir kez basıldığında kapanması lazım ,ayarlar da öyle. tuşta bi temassızlık var galiba
  • Bencede Kafana Takma
  • peki laptopu sökmek yerine başka bir tuşla açılmasını sağlasam nasıl olur ? böyle birşey mumkun mu ? Yapabılırsem nasıl yaparım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs_mert

peki laptopu sökmek yerine başka bir tuşla açılmasını sağlasam nasıl olur ? böyle birşey mumkun mu ? Yapabılırsem nasıl yaparım ?

Elbette var.Ancak bios tan biosa değişiyor.İşyerinde kullandığım bir pc var.mouse ile tıklayınca açılıyor.Tabi bunu bios tan ayarlıyorsun.
    Ancak şu var ki her anakart,bios bunu desteklemiyor.Genelde laptop değilde pc lerde bu var.

Yada aç laptopu korkma.Kablonun uçları oturmalıdır.İyice yerine oturttunmu bişeyciği kalmaz
  • bugun tekrardan denedım batarya takılı degılken ılk bastıgımda çalıştı . peki diyelimki biostan mouse ile açılmasını ayarladım ,sadece mouse a tıklayınca mı açılcak yoksa power tuşuna gene basınca açılır mı ? yanı mouse ayarlayınca power tusunu tumden ıptal mı etmış oluyoruz ?
  • quote:

bugun tekrardan denedım batarya takılı degılken ılk bastıgımda çalıştı . peki diyelimki biostan mouse ile açılmasını ayarladım ,sadece mouse a tıklayınca mı açılcak yoksa power tuşuna gene basınca açılır mı ? yanı mouse ayarlayınca power tusunu tumden ıptal mı etmış oluyoruz ?

Bizzat denemiştim sorduğunu.İkisi ile de açıyor hocam.
  • o zaman mouse ıle bıostan ayar yapmamın bı sakıncası yok :) ben bir araştırayım bu konuyu teşekkürler
  • quote:

o zaman mouse ıle bıostan ayar yapmamın bı sakıncası yok :) ben bir araştırayım bu konuyu teşekkürler

Elbette sakıncası yok
  • peki mouse ile ayarladığım zaman da touchpad i kullanarakta açabilirmiyim ?
  • quote:

peki mouse ile ayarladığım zaman da touchpad i kullanarakta açabilirmiyim ?

Onu bilmiyorum.Çünkü masaüstü pc de denemiştim
  • Benim leptopta hiç bir ışı kanmiyo uzun basıncada çalışmıyo nasıl yapabilirim her türlü yolu denedim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bendede power tusuna temas ettigimde pc aciliyor sonra kendiliginden tekrar kapaniyor ve bunu 4 5 kere tekrarliyor sorun nedir acill

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhanzz

Beyler bendede power tusuna temas ettigimde pc aciliyor sonra kendiliginden tekrar kapaniyor ve bunu 4 5 kere tekrarliyor sorun nedir acill

format atın, ısıdan kapanıyor olabilir ilk açtığınızda aida64 everest ultime gibi ısı ölçer programlarla cpu sıcaklığını vs. gözlemleyin. eğer gerekirse içini açıp komple temizleyin ve termal macun yenileyin. Harddiskte de sorun olabilir belki hdtune gibi programla health kısmına bakın. Güncel driverlar kullanın.

Yine sorun devam ediyorsa ki inş devam etmez, büyük ihtimalle anakart chipset arızalı olma ihtimali var. Toshiba a200-1ah vardı kendiliğinden kafasına göre kapatıyordu chipseti arızalıydı sanırım o şekilde sattım 100 tl ye tamiriyle uğraşılmaz randıman verir mi bilmiyorum ama ankara kızılayda chipset tamiri yapan yerler var.

• Laptopum dün bazı tuşlara basmamaya basladi. Bugün sabah da açılmıyor. Güç tuşunun calismadigini düşünüyorum ekranla alakalı bir sorun değil güç tuşunun ışığı yanmıyor basinca. Ne yapabilirim acil yardım edebilir misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.