Şimdi Ara

İşlemci Oyunlarda 70 Dereceyi Görüyor Normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
18.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci oyunlarda 70 dereceyi görüyor biostan baktım cpu temperature 70 - system temperature 40 yazıyordu.
    oyun oynamadığı zamanlarda ise her ikiside 40 larda dolanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arap faik -- 8 Mayıs 2011; 1:11:24 >

• Thermal macunun yenilenmesi gerekebilir. İkincisi işlemci soğutucusu çok kalitesizse bu kadar ısı farkı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Thermal macunun yenilenmesi gerekebilir. İkincisi işlemci soğutucusu çok kalitesizse bu kadar ısı farkı olabilir.
    işlemciyi en zorlayan şey oyunlardır. durum normal. 70 derece de çok değil, zira 85 e kadar yolu var. termal macun yenilemek, veya yüksek kalite fan almak, işlemcine rahat nefes aldırır. zira bilgisayarda ısınan her parçanın performansı düşer, mümkün olduğunca soğuk tutulması en stabil sistem gereğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

işlemciyi en zorlayan şey oyunlardır. durum normal. 70 derece de çok değil, zira 85 e kadar yolu var. termal macun yenilemek, veya yüksek kalite fan almak, işlemcine rahat nefes aldırır. zira bilgisayarda ısınan her parçanın performansı düşer, mümkün olduğunca soğuk tutulması en stabil sistem gereğidir.

Alıntıları Göster
    benim laptop 95 i gördü laptop ama o :D
  • Bu normal bir durum değildir hocam, işlemci fanınızı temizleyin bi derim.. Hatta mümkünse kaliteli bir termal macun kullanarak tekrar bir revize edin.

quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

• quote:

Bu normal bir durum değildir hocam, işlemci fanınızı temizleyin bi derim.. Hatta mümkünse kaliteli bir termal macun kullanarak tekrar bir revize edin.

quote:

Aralıksız 10-12 saat Assassin's Creed:Brotherhood oynadım bitirene kadar Notebook'da,klavyeye dokunulmaz hale geldiğinde 103 dereceyi görmüştü işlemci ısısı.2 saatte anca soğudu
    Diyeceğin o ki;Notebooklar için normal,ne kadar zorladığınla alakalı.İlk günkü Notebook'u 100 derece yaparım yoksa,sorun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 8 Mayıs 2011; 7:29:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

Bu normal bir durum değildir hocam, işlemci fanınızı temizleyin bi derim.. Hatta mümkünse kaliteli bir termal macun kullanarak tekrar bir revize edin.

quote:

Aralıksız 10-12 saat Assassin's Creed:Brotherhood oynadım bitirene kadar Notebook'da,klavyeye dokunulmaz hale geldiğinde 103 dereceyi görmüştü işlemci ısısı.2 saatte anca soğudu
    Diyeceğin o ki;Notebooklar için normal,ne kadar zorladığınla alakalı.İlk günkü Notebook'u 100 derece yaparım yoksa,sorun değil

Alıntıları Göster
    Bi gün makinenin biri elinizde kalırsa şaşırmayın hocam:) 1 sıçrar 2 sıçrar, fanı biraz kuvvetten düşmüş bir makinede bir gün bakarsınız ekran birbirine girmiş ve bilgisayar açılmıyor:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bi gün makinenin biri elinizde kalırsa şaşırmayın hocam:) 1 sıçrar 2 sıçrar, fanı biraz kuvvetten düşmüş bir makinede bir gün bakarsınız ekran birbirine girmiş ve bilgisayar açılmıyor:)

Alıntıları Göster
    i5 işlemcim var 105 C geçmedikten sonra sorun yok sürekli böylerse asıl sorun vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

i5 işlemcim var 105 C geçmedikten sonra sorun yok sürekli böylerse asıl sorun vardır

Alıntıları Göster
    i5480m max 89 derece gördü hd 5650 ise 80 civarı.
    70 derece normal bi sıcaklık bence
  • quote:

quote:

Daha hiç olmadı fakat bekliyorum zaten yakın zamanda

• quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

quote:

Daha hiç olmadı fakat bekliyorum zaten yakın zamanda

Alıntıları Göster
    İşlemcinizin markası ve modeli bu sıcaklık değerlerini istibdat konusunda belirleyicidir. Örn; yeni nesil AMD işlemcilerinde 70 C vb. sıcaklık değerleri oldukça anormal değerlerdir. Ancak farklı bir aile ve seride bu normal karşılanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

İşlemcinizin markası ve modeli bu sıcaklık değerlerini istibdat konusunda belirleyicidir. Örn; yeni nesil AMD işlemcilerinde 70 C vb. sıcaklık değerleri oldukça anormal değerlerdir. Ancak farklı bir aile ve seride bu normal karşılanabilir.

Alıntıları Göster
    70 derece yapmayın arkadaşlar leptoplar zariftir 70-100 derece işlemci ısınırmı tahminim zaten bı i5 ler 1-2 yıla kalmaz bu gidişle nasıl bir ekran kartı varda işlemciye yükleniyor komple neyse herkes halinden memnun demekki ama gittiği yere kadar.Entegreli grafik kartlarının soğutucuları zayıf kim bilir o zavallı işlemci ne çekiyordur bu sıcaklıklara siz normal diyorsunuz kardeşim bu tamamen hatalı üretim ve teknolojinin aşamadığı bir engeldir ben bu konudan bunu çıkarıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

70 derece yapmayın arkadaşlar leptoplar zariftir 70-100 derece işlemci ısınırmı tahminim zaten bı i5 ler 1-2 yıla kalmaz bu gidişle nasıl bir ekran kartı varda işlemciye yükleniyor komple neyse herkes halinden memnun demekki ama gittiği yere kadar.Entegreli grafik kartlarının soğutucuları zayıf kim bilir o zavallı işlemci ne çekiyordur bu sıcaklıklara siz normal diyorsunuz kardeşim bu tamamen hatalı üretim ve teknolojinin aşamadığı bir engeldir ben bu konudan bunu çıkarıyorum.

Alıntıları Göster
    hocam sen forumdan soğutucu tavsiyelerine bak bence, çok çok buyuk faydası sessizliği ve rahatlığı var

• dostum vatanda lga775 ve am2 am3 uyumlu XIMATEK HDT-D1284 sogutucu var 32tl uyumlu olursa al derim. Benim pc stok fanla oyunda 55-70 arası oynuyordu sıcaklık. Bu sogutucuyu taktım bosta 16 yükte, crysis2 ve kararlılık testte 30 u geçmedi. Tabi kaba sogutucu kasan büyükse al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

dostum vatanda lga775 ve am2 am3 uyumlu XIMATEK HDT-D1284 sogutucu var 32tl uyumlu olursa al derim. Benim pc stok fanla oyunda 55-70 arası oynuyordu sıcaklık. Bu sogutucuyu taktım bosta 16 yükte, crysis2 ve kararlılık testte 30 u geçmedi. Tabi kaba sogutucu kasan büyükse al.

Amd Phenom II X4 955 Black edition Ve XIMATEK HDT-D1284 Fanım Var Boşta 40 Derece Oyundayken 75 Derece oluyor. Sorun ne peki Am3 Anakartım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DragonLive

quote:

dostum vatanda lga775 ve am2 am3 uyumlu XIMATEK HDT-D1284 sogutucu var 32tl uyumlu olursa al derim. Benim pc stok fanla oyunda 55-70 arası oynuyordu sıcaklık. Bu sogutucuyu taktım bosta 16 yükte, crysis2 ve kararlılık testte 30 u geçmedi. Tabi kaba sogutucu kasan büyükse al.

Amd Phenom II X4 955 Black edition Ve XIMATEK HDT-D1284 Fanım Var Boşta 40 Derece Oyundayken 75 Derece oluyor. Sorun ne peki Am3 Anakartım var.

Alıntıları Göster
    oyun oynarken bilgisayar çok ısınıyordur ısınma durumu oyunun boyutuna göre değişr belli olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: huriyeytr

oyun oynarken bilgisayar çok ısınıyordur ısınma durumu oyunun boyutuna göre değişr belli olmaz

Alıntıları Göster
    bendeki i 7 950 50 dereceyi geçmiyo 60 tlye thermaltakenin aldım o,c cpu soğutucusunu kafam rahat ne performans kaybı nede ısınma sorunu
  • oyunun boyutuna göre değişir ama. Hiçbir oyun test kadar zorlamaz işlemciyi. Kardes bahsettimiz soğutucu amd anakartlarda montajı cok basit intel kadar sağlıklı değil. Sogutucu işlemci üzerinden sağa sola kaymış olabilir birde macunu yenile.
  • quote:

oyunun boyutuna göre değişir ama. Hiçbir oyun test kadar zorlamaz işlemciyi. Kardes bahsettimiz soğutucu amd anakartlarda montajı cok basit intel kadar sağlıklı değil. Sogutucu işlemci üzerinden sağa sola kaymış olabilir birde macunu yenile.
    fanı peki doğru monte ettiğinden eminmisin fanı kasanın önüne doğru abakacak direk kaasanın arkasındaki egzost fana üfleyecek egzost fanda iyiyse hemen dışarıaya atar güzel hava sürkülasyonu olur sen biyerde bi yanlışlık yapmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fugative -- 9 Mayıs 2011; 10:31:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fugative

fanı peki doğru monte ettiğinden eminmisin fanı kasanın önüne doğru abakacak direk kaasanın arkasındaki egzost fana üfleyecek egzost fanda iyiyse hemen dışarıaya atar güzel hava sürkülasyonu olur sen biyerde bi yanlışlık yapmışsın

Alıntıları Göster
    Normal bi durum gibi ama işlemcinin modelide önemliydi onuda söyleseydin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.