Şimdi Ara

Soğutucu hızı ne kadar olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2gün önce saturn'den 500rmp'lik 20cm capında bi fan aldım 30tl'ye aceleye getirildim fan hızına dikkat etmedim sizce 500rmp yeterli midir soğutucuda yoksa daha küçük fanla daha yüksek hızlı bi soğutucu mu almalıyım?

• nerde kullanıon
  • nerde kullanıcağını belirtmemişsin kasa içinde mi yan kapaktmı ust kapaktamı onu sordum ama laptop için daha profesyonel bişi deneseydiniz keşke o normal fan ise yani sadece fan ışıklı felan ise satmanız kolay olur satıp bi laptop soğutcu alın derin hızından öte soğutuyomu yada ne kadar hava üflüyo önemli olan o
  • quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

nerde kullanıon

Notebook soğutucusunun özellikleri bunlar..
  • çalıştırıp denedini pc ni kullandığın program oyun larda denedinmi sıcaklıkları neler bidaha para harcama diye soylutorum eeğer işini görüyorsa tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

çalıştırıp denedini pc ni kullandığın program oyun larda denedinmi sıcaklıkları neler bidaha para harcama diye soylutorum eeğer işini görüyorsa tamamdır

Sana şöyle söyleyeyim prototype oynuyorum en ağır oyun olarak sıcaklık 70e kadar vuruyor soğutucu ile o yüzden anca yarım saat kadar oynayabiliyorum.Warcraft(dota/frozen throne) oynarken sıcaklık 55-65 arası değişiyor fanın üstüne elimi koyunca da elime kayde değer bir soğukluk gelmiyor.İnternetten baktığım kadarıyla fan hızları 500-2500rmp arasında benimkini 500.Sence hızlı ve orta boylu fanlı soğutucu mu yoksa büyük ve yavas soğutucu mu daha iyi işe yarar.
  • USB den bağlantı sağlanıyorsa zaten 5V ile çıkılabilecek çok yüksek bir rpm değeri yoktur bu yüzden büyük ve yavaş soğutucular ses bakımından daha yararlı olur. Eğer soğutuculu halde bilgisayarınız ısınıyorsa tozlanma olmuş olabilir bir kontrol edin/ettirin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu fan yönü doğru mu?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan olayında antık şu fan küçüldükçe devri artar artarki büyük fanın düşük devirde verdiği havayı versin yani fan ne kadar büyürse devir düşer ama üflediği hava artar tabi bu farklı üretilmiş bir fanın düşük hızda küçük boyutta iyi soğutmayacağı anlamına gelmez mantık olarak soğutucu olmadan bi dene sıcaklıklar ne durumda
  • Teşekkürler dostum yinede kararsın durumdayım en iyisi araştırmaya devam .. Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

USB den bağlantı sağlanıyorsa zaten 5V ile çıkılabilecek çok yüksek bir rpm değeri yoktur bu yüzden büyük ve yavaş soğutucular ses bakımından daha yararlı olur. Eğer soğutuculu halde bilgisayarınız ısınıyorsa tozlanma olmuş olabilir bir kontrol edin/ettirin derim.

Soğutucunun amacı laptopu soğutmak değilmidir? Büyük ve yavas soğutucular sadece sıcak havayı etkiliyor bilgisayarı soğutmuyor benim görüşüm tabi bu..
  • O zaman laptopun içinde fanın ne işi var herkes altına soğutucu almak zorunda olurdu ya da tasarımı bu yolda şekillenirdi?

Soğutucunun yararı alt taraftaki ızgaraların hava alacak şekilde önünü açmakla beraber bunlara ortam havasını daha etkili bir şekilde ulaştırarak içerideki sıcak havanın daha kolay dışarı atılmasını sağlamaktır. Alt tabakadaki plastiği soğutmanız hiçbir işinize yaramaz.

Büyük ve yavaş soğutucuların önemi sesi azaltması ve daha büyük bir alana etki etmesi. Tabi içinize sinmiyorsa bir marangoza gidip 4 adet 12cm'lik fan takılacak şekilde bir altlık yaptırabilirsiniz daha yüksek akım için ama tekrar söylüyorum USB'den alacağınız gerilim 5V olacağı için son hızda dönmezler.
  • quote:

O zaman laptopun içinde fanın ne işi var herkes altına soğutucu almak zorunda olurdu ya da tasarımı bu yolda şekillenirdi?

Soğutucunun yararı alt taraftaki ızgaraların hava alacak şekilde önünü açmakla beraber bunlara ortam havasını daha etkili bir şekilde ulaştırarak içerideki sıcak havanın daha kolay dışarı atılmasını sağlamaktır. Alt tabakadaki plastiği soğutmanız hiçbir işinize yaramaz.

Büyük ve yavaş soğutucuların önemi sesi azaltması ve daha büyük bir alana etki etmesi. Tabi içinize sinmiyorsa bir marangoza gidip 4 adet 12cm'lik fan takılacak şekilde bir altlık yaptırabilirsiniz daha yüksek akım için ama tekrar söylüyorum USB'den alacağınız gerilim 5V olacağı için son hızda dönmezler.

Mesela benim aldığım soğutucu 500rmp hızında onu hızlandırırsak ne kadar hızlanır ve laptopa usb dışında nasıl bağlayabiliriz ki soğutucuyu? Prize fiş çekersekte soğutucunun aşırı akımdan yanma ihtimali var mı? Senin kullandığın yada kullanacağın soğutucu nasıl olurdu link falan varsa atarmısn?

• Alüminyum tabanlı olmasına dikkat edin kaliteli bir şey arıyorsanız en iyi o şekilde olur alüminyum ısıyı dağıttığı gibi soğuğu da dağıtır.

Madem ki fanı tam devirde döndürmek istiyorsunuz bir voltaj yükselticiye ihtiyacınız olur ki eskiden atarilerimiz için kullandığımız 3.3V-12V arası ayar yapılabilen adaptörlerden birinin kablolarını çıkartıp fana bağlayabilirsiniz 12V gerilimden tam akım çekip tam devirde dönebilecektir ama tavsiye etmem çünkü notebook soğutucu fanları zaten 5V'da çalışmaya göre tasarlanmıştır.

Eğer direk prizden akım çekerseniz fana veda edersiniz. Belki de bir iki parmağınıza O yüzden denemeyin bile derim.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-nc2000-zm-nc2000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=37839

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879

• quote:

Alüminyum tabanlı olmasına dikkat edin kaliteli bir şey arıyorsanız en iyi o şekilde olur alüminyum ısıyı dağıttığı gibi soğuğu da dağıtır.

Madem ki fanı tam devirde döndürmek istiyorsunuz bir voltaj yükselticiye ihtiyacınız olur ki eskiden atarilerimiz için kullandığımız 3.3V-12V arası ayar yapılabilen adaptörlerden birinin kablolarını çıkartıp fana bağlayabilirsiniz 12V gerilimden tam akım çekip tam devirde dönebilecektir ama tavsiye etmem çünkü notebook soğutucu fanları zaten 5V'da çalışmaya göre tasarlanmıştır.

Eğer direk prizden akım çekerseniz fana veda edersiniz. Belki de bir iki parmağınıza O yüzden denemeyin bile derim.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-nc2000-zm-nc2000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=37839

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879

Şu soğutucuların ucuz ve iyisi yok mu Daha laptopun taksiti bile bitmedi.Soğutucuyu değiştirim 20cm fan yerine 15-10 arası alıp 500rmp yerine 1000-2000rmp arası alırım daha seri hava akımını soğutur Teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.