Şimdi Ara

Ekran yenileme hızı gerçekten önemli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu oyunu ilk çıktığından bu zamana kadar hep laptoptan oynadım (laptopum msi ge60)
    60hz ekran yenileme hızı var, 1024x768 çözünürlükte oynuyorum 200 fps alıyorum.
    Genel olarak iyi oynuyorum ama bazı maçlarda çok zorlanıyorum rakiplerimi gördüğümde doğru düzgün ateş bile edemeden ölüyorum.
    Karşımdaki adamın 144hz monitörle oynadığını varsayarsak benim şansım gerçekten yok mu?
    Masaüstü pc toplasam daha iyi oynar mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 19 Kasım 2019; 9:8:38 >

• şansın hiç yok değil ama sen saniyede 60 kare görürken o 144 kare görüyor. laptop ayarlarında 75hz varsa onu bir dene derim. keza ben 60 ve 75 arasında bile fark olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben husrana komsuyum -- 19 Kasım 2019; 8:26:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben husrana komsuyum

şansın hiç yok değil ama sen saniyede 60 kare görürken o 144 kare görüyor. laptop ayarlarında 75hz varsa onu bir dene derim. keza ben 60 ve 75 arasında bile fark olduğunu düşünüyorum
    75hz yok malesef. Laptopun standart ekran yenileme hızı 59hz ikinci seçenek olarak 60hz var başka yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şansın hiç yok demek çok yanlış olur ben yıllardır 60hz kullandım 4-5 aydırda 144hz kullanıyorum 60hzde de güzel oynuyordum monitör seni bir tık ileri götürecek hareketler vs. hızlanıyor akıcılıktan dolayı az bişey rahatlıyorsun sende tepkilerin monitöre daha hızlı yansıyor hepsi bu, şu sıralar 144hz monitörlerde çok sağlam indirimler oluyor csgo için değilde sağlık açısından almanı tavsiye ederim masaüstünün bile 144hz ile yenilenmesi bilgisayar kullanımını rahatlatıyor eğer 60hzden geçersen fark etmemen imkansız
  • Bende 165 lik var gercekten cok ose yariyor paran varsa 244 falan al

• Kanımca çok önemli. İlerleyen zamanlarda yüksek rütbeli oyuncularla maç yaptığımız vakit artık yetenekten çok iş, ekipmana yani ekran yenileme hızına bakıyor.
  • bir keresinde mirage'de ct, kitchen'dan çıkıp benche doğru shift basılı şekilde yuruyordu ben de o sırada shorta kurdum bombayı. kitchen pickledim ve adamı öldürdüm. ama bu dediğim olaylar tabii ki oldukça hızlı gerçekleşti. takımdaki arkadaşım ekranın 240 hz mi diye sordu, evet neden dedim ben son adamı göremedim bile sen ateş etmeye başladığında dedi.ki kendisinin ekranı 144 hz. sonra videoyu telefonuma attım harbiden sanki adamı görmeden sıkmaya başlıyormuşum gibi görünüyor. çünkü tel ekranı 60 hz. 60 hz ile 144 arasında dağlar ovalar var, 60 ile 240 arasında ise galaksiler. yani hani sen awp ile pickleyip önce ben çıktım adam beni nasıl vurabiliyor diyorsun ya, ya da bazen adamı görmeden ölmüş oluyorsun ya, işte bu ping+hz avantajıdır. 144 hz ile oynayan bir adama karşı pickleyip vurma şansın adamın kötü oynamasına bağlı. yoksa aynı skill de bir kişi ile kapışsan öldürme şansın yok denecek kadar az.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdd değerleri çok mu kötü
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 144hzye geçebiliyorsan kesinlikle geç. yıllarca laptopta oynadım 60 hz belirli bir seviyenin üstünde yetersiz kalıyor. mm için gerekli değil ama oyundan aldığın zevk artar her türlü

• 60 hz'dan 144'e geçen biri olarak söylüyorum böyle bir fark yok.
    Supreme oldum 2 haftada zati. Kesinlikle avantaj sağlıyor. Tarayıcı da gezerken bile farkı hissediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vc1903

60 hz'dan 144'e geçen biri olarak söylüyorum böyle bir fark yok.
    Supreme oldum 2 haftada zati. Kesinlikle avantaj sağlıyor. Tarayıcı da gezerken bile farkı hissediyorsun.
    Doğrudur mesela Dust2'de A sidedan pitte sadece kafası görünen adamı vurmak benim için işkence.
    Ama 144hz monitörüm olsa tabancayla bile onetap atarım diye tahmin ediyorum.
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    144 Öyle bir şey değil hocam. Birde A siteden pite tek atacak tabanca deagle.
  • atarsında ölmez

• masaüstünde 60 hz bile oynasan daha iyi oynarsın, 144 hz illaki performansını artırır ama yetenekte lazım, yetenek yoksa 500 hz olsa da boş
  • bence burada monitör yenileme hızından daha çok internet altyapısı daha çok önem arz ediyor şöyle ki sen 16 mgbit/4mgbit d/u internete ve ultra bir bilgisayara sahipken ben 100 mgbit/100 mgbit internete ve ortadüzey bir bilgisayara sahip olsam, senin ultra bilgisayarından daha önce tepki veririm...

Aynı LAN ağı içinde aynı donanıma sahip bilgisayarlar arasında birinde 60 hz diğerinde 360 hz monitör varsa o zaman senin tepki süresi daha kısa olur

...

özetle online oyunda her şeyden önce en iyi ping'e sahip internetin olmalı sonra iyi bir bilgisayar (rtx serisi) sonra da 165 mi alırsın 240 mı alırsın orası da sana kalmış bir şey

...

bir de şöyle bir gerçek de var online rekabetçi oyunların fps değerleri genellikle yüksek oluyor

...

öncelikle oyunlarda senin bilgisayarın oynamak istediğin çözünürlükte kaç fps alıyorsa o oranda hz veren bir monitör seçmen senin için daha sağlıklı olacaktır.

• Yetenek en önemlisi

Ama 144 te çok önemli masaüstünde mouse imlecinde bile baya farkı anlıyorsun 60 hz 144hz arasındaki

• erquin E kullanıcısına yanıt

dostum 2 senelik konuyu bulup yorum yapmışsın iyi güzel hoş ta, megabitle pek alakası yok o işin olay şu, sunucuya yakınlığın 1 gigabit internetinde olsa steam cs go sunucusuna uzaksan pingin hep 50+ olur bu 16 megabit internettede aynı olur, 100 megabit tede 1000 megabittede önemli olan sunucu mesafen steam tr sunucusu yok iyikide yok, ben ruslara troll adi şerefsiz diyordum bizimkiler daha beter ana bacı allah kitap herşeye sövüyorlar denk geldiğimde anladım ki ruslar yine iyiymiş dedirtiyor insana wtfast diye program var o bi nebze farkettiriyor ama mm maçın ortasında bir anda bağlantı kopabiliyor yada aşırı ping girebiliyor oda pek sağlıklı değil yani genel olarak fps tabiki önemli ama asıl problem steam sunucu mesafen

rusyada var ve almanyada var bize en yakın en baba alacağın pingi fiber net ile superonline de aldım max 39-40 ping altı söz konusu değil net_graph 1 yazarsan konsola o maç ranktaki yanlış asıl net graph ta gösteren

yoksa sen gidipte 100 pingle oynayıp 360 hz monitörle oyna, 5 pingli adam 60 hz monitörle oynasın o adam seni darmadağın eder çünkü o seni önce görür 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 15 Kasım 2021; 23:40:36 >

• 165 hz den 280 hz geçtim . Resmen rahatlatlık yağ gibi kayıyor oyunlar

• ResistibiLiTy kullanıcısına yanıt
    İkimiz de aynı şeyi diyoruz aslında valorantta istanbulda sunucu var ama istanbuldaki bir arkadaşım interneti kötü bazen 100-200 pinge çıkıyor bende Kayseriden 100 mgbit download 20 mgbit upload var hep stabil 28 ping alıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 yıldır 280hz kullanıyorum. Açıkcası 60hz'e sahip rakiplere bazen ölebiliyorum. Ping hzden çok daha önemli bence.

• 144 & 165'in 240 tan pek farki yok. 60'dan 144 veya 165'e gecince bariz farkı hissediyorsun ama 144'ten 240a gecince pek degil acikcasi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.