Şimdi Ara

lastik üretim tarihi hakkında ilginç bir soru(n)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ibrahim Askin SQ54l Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yazlık lastik alacağım, gittim bayiye lastiğin tarih kısmında 5312 yazıyor. yani ilk iki hane üretildiği hafta son iki hane üretildiği yıl değil mi ? o zaman 53.hafta 2012 yılında mı üretilmiş bu lastik ? eeee 1 yıl 52 hafta olduğuna göre bu lastik nasıl 53.haftada üretilmiş ? orada duruma ayıkamadım ama eve gelince birden ampül yandı kafada, almaktan vazgeçeceğim ama merak ettim araştırdım biraz bilgiye rastlayamadım bi sorayım istedim.

• 2012'de şubat 29 çektiği için bir yılda 366 gün vardı. belki 31 aralıkta üretilmiştir ve 53. haftaya denk gelmiştir.
  • Ben yeni öğrendim bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

2012'de şubat 29 çektiği için bir yılda 366 gün vardı. belki 31 aralıkta üretilmiştir ve 53. haftaya denk gelmiştir.

1 günden 1 hafta atar mı ? ben hiç duymadım da 1yıl 53 hafta diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -genjuro-

quote:

2012'de şubat 29 çektiği için bir yılda 366 gün vardı. belki 31 aralıkta üretilmiştir ve 53. haftaya denk gelmiştir.

basit bir hesap: 52 x 7= 364 gün. 53. hafta da 30 ve 31 aralığa denk geliyor. lastik de bu tarihlerden birinde üretilmiş.
  • 5.3.2012 anlamina geliyor olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -genjuro-

quote:

basit bir hesap: 52 x 7= 364 gün. 53. hafta da 30 ve 31 aralığa denk geliyor. lastik de bu tarihlerden birinde üretilmiş.

yani böyle bakınca, fabrika sistemini de göz önüne aldığımız zaman yılın son gününe denk gelmiş yani 31 aralığa. bant çıkışı hafta sonu kapanıp, hafta başı da yıl çıkmadığı 53.hafta basmış olabilir.yine de ben bu kadar denk gelişliğe inanmadığım için almama eğilimindeyim...
    ayrıca cevap için saol.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

5.3.2012 anlamina geliyor olabilir mi?

İmkansız. Aşağıda yazıldığı gibi 30 yada 31 Aralık üretimi olmalı.
  • yarın gidip lastiğin fotoğrafını çekecem.sonra da merkezlerini arar sorarım.ben böyle bişey görmedim.
  • 2012 yılının 24-30 aralık tarihleri arası 53. Haftasıdır.
    Yıllık takvimi açıp bakarsanız göreceksiniz.
    2012'nin ilk haftası sadece 1 ocak pazar gününden oluşur.
    2 ocak pazartesi günü 2. Hafta başlamıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yılın 52 hafta olması bir ayın 4 hafta olması gibi bir "genelleme"dir. 2012 yılı 52 haftadan 2 gün uzundur. 52*7=364 zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.